GI

På hur mycket allvar ska man ta det här med GI-metoden (eller vad det nu heter) egentligen? Är fullkornspasta så mycket nyttigare än "vanlig" pasta? Är kolhydrater så farliga egentligen? Jag fick jättedåligt samvete på ICA när jag valde vanliga lasagneplattor istället för fullkornsvarianten. Fan ännu en sak att få dåligt samvete över... Tänker ni GI när ni handlar?

Kram

Allergi

Kan man vara allergisk mot trycksvärta? Jag blir alltid täppt i näsan och nyser numera när jag läser DN på morgonen. Epa-allergi eller? ;-)

Kram 

Täcke-beroende

Eftersom Martin jobbar över för ovanlighetens skull, så tog jag min middagstallrik och satte mig framför TV:n. Innan middagen badade jag skumbad i typ en och en halv timma. Jag somnade till och med i badkaret och vaknade när vattnet var kallt. Hur som helst så hämtade jag också mitt täcke till tv-soffan eftersom jag inte orkade att klä på mig en massa kläder efter badet. Jag kan ju säga att det inte är någon höjdare att äta quornfärsås med spagge och sitta under ett helvitt täcke. Herregud, jag tappade mat flera gånger och mitt täcke ser förjävligt ut. Trist att behöva bädda rent ikväll igen, det var ju bara ett par dagar sedan sist. Att bädda rent är verkligen det trååååkigaste jag vet. Blir alltid på dåligt humör av det.

 Men visst är det mysigt att ha täcket, eller en filt, i soffan? Jag kan inte vara utan... :-)

 Kram

Timing

Ååhhh, vilken perfekt timing! Lunchen är färdig precis när "Skilda världar" börjar. Visst är det väl en underbar såpa? Nu ska jag koppla av efter min hektiska handling på Willys.  :-)

Kram

UR

Visst är Utbildningsradion bra? Inte alls så trist och helylle länge, tycker jag. De har ofta bra program, förutom häromdagen när de visade en halvtimmas program om hur man gör peruker... :-)

Kram


Överdrift

Åhh, vad skönt att vara hemma från min förra bajs-jobb!!! Jag överlevde! Det var faktiskt inte alls så farligt som jag trodde. Några av mina gamla arbetskamrater jobbade fortfarande kvar och dem är ju alltid roligt att träffa. MIn gamla chef kom också och smörade, kramade om mig och sa att det var roligt att se mig. Sure tänkte jag. Vi kom ju inte riktigt överens dårå...

Det känns iallafall helt onödigt att jag har haft ångest i flera dagar över att jag ska dit. Varför ska jag alltid tro det värsta och stressa upp mig inför varje liten skitsak. Önskar att jag bara kunde koppla av och ta det som det kommer... 

Är nu helt återhämtad från morgonens kräkattack iallafall. Skönt! ;-)

Kram 

Äckliga Honken

Efter en mycket onyttig helg kände jag att det var dags att ta tag i mitt liv. Jag snörade på mig löparskorna och gav mig ut i spåret (för typ första gången i år). Det kändes helt ok till att börja med. Eftersom som jag kände mig pigg ökade jag takten och bestämde mig för att springa en länge runda. Sedan hände det. Jag gick in i värsta väggen! Började må illa och blev helt stum. Äh, vad fan, det går väl över, tänkte jag och fortsatte springa. Efter ytterligare några hundra meter var det kört, jag var tvungen att stanna och kräkas (jag var ensam ute i skogen så jag skämde inte ut mig för någon, mer än mig själv dårå). Nu tycker ni säkert att jag är jätteäcklig?! Jag fattar inte varför jag inte kan göra saker och ting med måtta? Varför ska allt överdrivas? Nu har jag ont i magen och i övriga kroppen också förresten...


Kram

TV-motion

Men vad trist att vår fjärrkontroll till TV:n har gett upp. Den är stendöd (det är inte batterierna)! Jag som är så lat, hur ska jag orka med detta? Jag känner mig lite som Homer Simpson som får panik när fjärrkontrollen försvunnit eller inte fungerar... ;-)

Jag måste fråga er kloka läsare en fråga. Kan man köpa lösa fjärrkontroller som funkar till alla TV-apparater, eller måste vi köpa en ny TV bara för detta? Jag kan inte ha en TV där man måste gå fram till apparaten för att byta kanal! ;-)

Kram


Dåliga och bra saker

Två saker som är jobbiga just nu:
 
1. har ni sett Eniros tv-reklam med de där små gubbarna som låter konstigt och är allmänt äckliga? Jag hatar den reklamen just på grund av de där små typerna. Nu har de ju börjat dyka upp i reklamen i bloggen också. Blev livrädd när jag såg dem! De förföljer mig! Hjälp!

2. Jag måste till mitt gamla jobb imorgon för att lära upp min efterträdare som ska ha min tjänst när verket flyttar till Karlstad. För det första så har jag inte jobbat där sedan i september förra året och kommer därför inte ihåg något (fatta att min efterträdare inte har börjat förrän nu). För det andra så hatar jag det där stället och vill inte dit alls. Men det är väl bara att bita ihop och se glad ut. 

Bra saker (som betyder mycket mer) är:

1. Frukost på sängen med en lättklädd pojkvän

2. Skumbad med naken pojkvän

Kram

Solsken!

Åhh, har precis varit och solat solarium. Gud vad skönt det är ibland! Jag tror att jag ska börja göra det lite oftare. Inte kan det väl vara så farligt? Nu ska jag smörja in mig med "Australian Gold" After Sun, öppna en flaska bubbel och lyssna på Lena Philipsson... Bög? Vaddå, jag? ;-)

Kram

Skum pojkvän

Jag beklagade mig över jag hade ont i halsen igår när vi gått och lagt oss och hoppades att jag skulle få lite medlidande... Men det enda Martin svarade var: Jaha, lägg dig och läs så blir det nog bättre. Snacka om epa-kommentar!!! Han skyllde sedan på att han halvsov när han svarade. Jag vet inte vad jag ska tro, kanske är jag tillsammans med en galning... ;-)

Kram


Tom penningpung

Fick precis en liten ångestattack över att jag har bränt så mycket pengar idag. Jag tror jag väntar till imorgon och kollar saldot på mitt konto, jag vågar inte nu? ;-)

Kollade förresten bostadsannonserna precis och jag blev lite sugen sälja lägenheten och flytta in till Södermalm. Martin också faktiskt. Aspudden är jättebra, men Söder är ju ändå Söder... Men såååå mycket pengar, är det verkligen värt det? Hmmm... får fundera.

Nu är det chipsfrossa och "The Others" som gäller!

Kram


Monstershopping

Ojojoj vad trött jag är nu. Vi har varit på stan sedan kl. 10 i förmiddags. Mina fötter är som ballonger och ryggen värker, men jäklar vad jag har shoppat. 5 t-shirts, 1 par cheap monday-jeans, 1 par cheap monday-basketdojjor, 1 jacka ,shorts, flip-flops och ett par vita bosskalsonger (breda briefs). Inte mycket pengar kvar nu... Vi åt också lunch på Gondolen och drack vin. Mycket trevligt!!!

Jag måste bara säga att H&M är super!!! Det enda som är trist är att köerna till provrummen är oääääändligt långa så man hinner få både psykbryt och blodsockerfall medan man väntar. Ett annat problem med att gå och handla med sin pojkvän är att man ofta vill ha samma saker. Haha, det gäller att spana in läget fort som fan när man kommer in i en butik för att hinna roffa åt sig något snyggt ;-)

Kändisspottingen var inte superbra idag. Såg Pekka Heino och Tintin Andersson, det var allt.  

Kram

Monopol

Något på TV som är (om möjligt) ännu sämre än Bond-filmerna måste ju ändå vara Star Wars. Jag kollade på Simpsons på TV6 och efter det började just en Star Wars-film. Hahaha... vilket skräp!

Åhhh...rastlös! Undrar om jag ska fråga Martin om vi ska spela Monopol?

Kram


Flygande terror

Utanför vårt köksfönster står en stor lönn. En nackdel med att det blir varmt ute så man måste öppna fönstret är att alla möjliga skumma insekter och smådjur, som normalt bor typ i trädet, kommer in i lägenheten. Tror de att vi driver något jävla hotell eller? Visst gillar jag djur, men insekter är faktiskt ingen favvo. Jag är ju så blödig så jag klarar inte av att döda dem, utan jag slänger ut dem bara. I natt kändes det som en fågel var här inne också, men jag hoppas innerligt att det var en dröm. Jag sprang runt nyss och letade efter spår, typ bajs, men jag hittade inget, puh. Jag känner att min fågelskräck blir värre för varje dag. Måste nog gå till en terapeut... 

Förresten känns det som att myshelgen kan börja nu. Gårdagskvällens blixt- och dunderbråk är nu utrett och båda är nöjda och glada. Puh! Det tar på krafterna att vara arg... :-)

Kram  

Bråk

För övrigt startade parvårds- och myshelgen med ett riktigt praktgräl. Det var väl himla käckt! Bajs också! :-(

Kram

Mindre katastrof... eller något

Vad tröttsamt det är när saker och ting inte fungerar som de ska. Vi har tvättstugan och jag hade hängt in femhundatjugoåtta t-shirts, skjortor, jeans och tröjor i torkrummet. När jag sedan trycker på knappen för att starta blåset så funkar inte skiten. Det kommer liiiite blås, men det är iskallt... Där kommer ju aldrig tvätten att torka. Jag var tvungen att göra slut på en halv flaska rödtjut som stod i kylen (kvar sedan melodifestivalen) för att lugna mina nerver när jag kom tillbaka till lägenheten. Ååhhh... varför blir jag så upprörd över en sån sak. Löjligt eller hur?

Kram 

Clownnäsa

Jag vaknade idag med en otrolig smärta i min näsa. Det syns ingenting men gör skitont. Skumt! Undrar om Martin har knockat mig i natt... kanske har jag snarkat :-)

Snart är det iallafall långhelg! Härligt! Jag har förbjudit Martin att jobba någon av dagarna utan vi ska bara ha det lugnt och skönt. I morgon ska vi inte göra något speciellt. Kanske sitta på något fik och prata lite. Det känns som att vi knappt har pratat med varandra den senaste veckan. På fredag blir det en shoppingdag. Alltså en heldag på stan med utelunch och hela köret. Ska bli trevligt! Jag vill ha ett par nya Cheap Monday-jeans! Resten av helgen kommer nog att bli lugn, kanske drar vi en sväng till Roxy och tar en drink, men annars ska detta bli en riktig parvårdarhelg. Vad ska ni göra i helgen raringar?

Kram

Symöte

Hmmm... Martin jobbar över som vanligt och eftersom det inte är Will & Grace (jävla skit också) så kollar jag på Go'kväll På SVT. Ganska käckt program ändå. Ruben Salmander (mums!) sjöng och en lång intervju hölls med simmerskan Emma Igelström om hennes bulimi. Idag är visst Honken 79 år och inte 29. Först lånar han böcker på biblioteket och sedan kollar på Go'kväll. Jag kanske skulle börja brodera också... och ordna symöte?

Kram

Mys på bibliotek

Vet ni vad jag har gjort? Jag har fixat ett lånekort på Aspuddens bibliotek. Det var verkligen evigheter sedan jag var inne på ett bibliotek! Men det är ju mysigt alltså, helt tyst, lite skum lukt och halvsura bibliotekarier. Jag tänkte att det är bättre att låna istället för att köpa böcker, eftersom jag aldrig läser dem ändå. Lånar ni böcker på bibliotek, eller är man helt mossig om man gör det?

Kram


Barnvagnar

Har precis kommit hem från stan efter en fika med Fruhattunderjorden Det var supertrevligt förutom att vi fikade med Stockholms alla mammor och nyfödda barn. Det skreks oavbrutet och amningsbrösten ploppade fram runt oss. Tycker inte ni också att det är lite väl att amma mitt ibland caféborden? Efter det så fick vi också en alkoholist vid bordet brevid oss som lät konstigt och väääldigt högt, vilket gjorde att vi fick byta bord. Till slut gav vi upp och gick ut och satte oss bland duvor och måsar *ryser*

Kram

Håriga eller släta män?

Jag måste ställa en fråga till er, kära läsare (som känner att ni har någon åsikt i frågan). Vad tycker ni är trevligast? Håriga eller släta män? Tidigare har jag varit ett givet fan av en hårig bringa, men nu börjar jag vackla lite...

Kram


NIX

Sådär ja, nu har jag äntligen anmält oss till NIx-registret. Förhoppningsvis kommer vi att slippa många av de envisa telefonförsäljarna. I och för sig är det ju bra att de ringer ibland när man behöver någon att avreagera sig på, men jag får ju alltid dåligt samvete efteråt. Undrar om jag är Sveriges bästa på att få dåligt samvete för allt jag gör och säger?    

Något som jag däremot inte får dåligt samvete av att säga är att jag tycker det var trist att Finland vann igår. Jag mår nästan illa av dem... *ryser*

Kram

På djupt vatten...

Ojdå, efter att ha svarat på ett inlägg hos Aronson om isländskor är jag nu ute på djupt vatten. Se kommentarerna. Jag som är så konflikträdd...  :-/

Kram

Svinto

Jag säger bara Svinto. Vilken fantastisk produkt för en köksnolla som mig! :-)

Kram

Bokmal

Läser ni mycket böcker? Jag har blivit väldigt dålig på att läsa under det senaste året. Jag önskar att jag kunde lägga i mig i soffan med en trevlig bok och bara njuta. Istället blir jag rastlös och sätter på TV:n, den gör mig lugn ;-)

En del människor blir ju nästan helt besatta av vissa böcker. Martins syrra, till exempel (som förresten kommer på besök idag). Hon längtar efter att få gå och lägga sig på kvällen bara för att hon ska få läsa sin superspännande bok. Så har jag nog aldrig känt riktigt, jag brukar mest tjata på Martin att han ska sluta läsa och släcka lampan när vi gått och lagt oss... :-)

Kram   

Bullen

Åh, i natt drömde jag att vi hade en hund som hette Bullen. Det var sååå mysigt! Jag skulle verkligen vilja ha en liten voffsing. Synd att Martin inte är så sugen bara. Operation övertalning får nog påbörjas inom kort. :-)

Nu till något helt annat. Eftersom jag också har en önskan att jag ska bli riktigt bra på att laga mat så prenumererar jag på tidningen "Allt om mat" och där i såg jag reklam för en ny mjukost med kebabsmak... Blääää... fy vad trist att ha sån på frukostmackan, eller?

Kram


Glasshuvudvärk

Sådär ja, nu var det klart inför lördag! Gud, vad nervös jag var... blev helt kallsvettig om fötterna. Inte lätt att sova efter det här... 

För övrigt har jag ätit alldeles för mycket glass. Det finns en sak som jag undrar över när det gäller glass. Nämligen glasshuvudvärk. Är det vanligt förekommande? Drabbas ni av det? Martin får det ofta, han skriker som ett barn och kastar sig nästan raklång på golvet. Gör det så ont, eller överdriver han månne? Jag förstår inte hur man kan få ont av något så underbart som glass? :-)

Kram 

Apati

Sådär ja... Nu har sommarlovsapatin börjat. Eftersom Martin jobbar skiiiitmycket och jag bara ligger på sofflocket här hemma så är det väl inte mer än rätt att jag sköter markservicen. Men jag har blivit så lat. Tanken på att dammsuga ger mig hjärtklappning och tvättstugan känns ofattbart tråkig. Jag liksom lider för varje strumpa och kalsong jag plockar ur torktumlaren. Hur ska man göra för att bli pigg? Någon som har något husmorstips?

Nääää, nu ska jag inte klaga för att jag hinner gott och väl att se Malous talkshow, a la Martha Stewart, och de andra härliga programmen. Hur som helst är det något konstigt som har hänt. Förut så hade man en massa energi och blev rastlös av att bara vara hemma. Nu däremot älskar jag att ligga i soffan och käka wasabiärtor. Hjälp, tänk om jag håller på att bli en eremit?!?!

Gud vad spännande med semifinal ikväll! Jag är nervös! :-)

Kram


Världens största fötter!

Nu känns mycket bättre efter gårdagens misslyckande. Jag var ute och tröstshoppade på eftermiddagen. Jag köpte bland annat ett par nya Adidas-sneakers. Jag vet ju att de är vääääldigt små i storlekarna, men det här var fan sjukt. Normalt har jag 44 (eller i värsta fall 45) i skostorlek, nu fick jag köpa storlek 47!!!! Helt galet. Jag är chockad!!! Snacka om båtar!


Gårdagskvällen var jättemysig. Jag och Martin var på Roxy och åt middag... Jag måste bara berätta, vid bordet bredvid oss satt Nina Persson i Cardigans! Det var coolt tycker jag. :-)
 

Kram


Tröga Honken

Buhu buhu... jag lämnade in min tenta utan att ha besvarat en enda fråga. Trist avslutning på terminen, men jag kunde verkligen ingenting. Visserligen hade jag redan gett upp eftersom matten var alldeles för svår och kursen pisstråkig. Men ändå... Självförtroendet blir ju liksom inte på topp av en sån här grej. Nåväl, nu är det i alla fall sommarlov!!! Känns ganska bra trots att jag är ett trögt jävla pucko som inte fattar något... IQ badboll!  :-(

Kram


Byggarbetare...igen

Visst är det väl konstigt... Nästan varje gång man går förbi ett vägarbete, husbygge eller liknande så står det alltid minst en gammal gubbe och kollar vad som händer. Varför är det så? Har de så lite att göra? Jag ska aldrig bli sån när jag blir en gammal gubbe! Gud vad trååååkigt att stå där och glo!

Kram


Mästerkocken

Igår gjorde jag en typisk Honken-grej. Av någon skum anledning så blev jag vansinnigt sugen på soppa till middag. Glad i hågen satte jag igång och kokade grönsaker och grejade. När jag skulle mixa soppan slät så använde jag vår nya stavmixer... Det var bara så att runt själva knivarna på mixern satt ett plastskydd vilket naturligtvis Honken inte såg, utan jag körde gasen i botten. Det gick lite trögt i början, men jag tänkte inte så mycket på det. När vi sedan började äta så dröjde det inte länge innan både jag och Martin började plocka ut små plastbitar ur munnen. Fan, det var ju bara att hälla ut soppan och gå och köpa pizza istället. Suck... Varför ska allt vara så jobbigt? Jag tror att jag ska sluta laga mat och bara kolla på TV istället...

Kram  

Rallarsving

Hmmm... fram till nu var jag av uppfattningen att nya TV6 var en skräpkanal, men nu har jag ändrat mig lite. Anledningen till det är att jag upptäckt att de visar repriser av "Rallarsving", vilket är mitt absoluta favoritprogram. Programledarna Musse och Andreas åker världen runt och provar olika kampsporter och träffar en massa roliga människor. De är ju bara för goa!

60519-10

För övrigt saknar jag ZTV!

Kram

Danska

Igår blev det middag på Matkultur med Martin och hans arkitekt-arbetskamrat Ulrika... Det var kanontrevligt förutom att vi fick ett bord precis vid toaletten, vilket äcklade mig! Efter middagen fortsatte vi till Roxy vid Nytorget. Jag måste bara säga att Roxy är mitt absoluta favvoställe, de är ju bara såååå trevliga där! Idag har jag ont i huvudet...

På tal om något helt annat, visst är danska häftigt? Trots att jag inte fattar något, så låter det ju sååå coolt. Man kanske skulle plugga danska i höst om man inte får något jobb. ;-)

Kram


ESC

Utan att tänka mig för bestämde jag med några vänner att vi skulle gå ut och äta på torsdag. För några dagar sedan slog det mig att det var samma dag som semifinalen i Eurovision Song Contest. Jävla klant tänkte jag, snacka om orutinerat. Detta har stört mig oerhört mycket, men nu är datumet ändrat och jag kan få se semifinalen i lugn och ro. Puh! Vem hejar ni på? Jag säger bara Slovenien!

Kram


Russin

Dagen har till störst del handlat om plugg, plugg och åter plugg. För att orka så har jag druckit kopiösa mängder kaffe. Herregud, finns det något mer vätskedrivande än kaffe??? Jag känner mig som ett russin, helt skrynklig och uttorkad... för att inte tala om den huvudvärk och halsbränna som jag har fått nu under kvällen. Visst är väl kaffe underbart? ;-) Hmmm... jag undrar var jag har mina Novalucol... 

Kram

Rakning på telefon

Nyss ringde en telefonförsäljare hit och frågade om jag brukade raka mig med rakhyvel. Mja, på vissa delar av kroppen gör jag det, svarade jag. Det blev helt tyst och sedan sa personen irriterat: jaha... inte i ansiktet då? Nix sa jag och då sa försäljaren snabbt tack och hej. Nu får jag lite dåligt samvete. Det kanske var lite väl? Men ååhhh, jag blir så trött på dem.

Kram


Eufori

Nu är jag fri från de isländska diktatorfasonerna!!! Vårt projekt är inlämnat och vi har redovisat muntligt. Jag kände pressen att göra en superredovisning, men det sabbade jag snabbt. Tappade pappren på golvet och tryckte fram fel bilder på PowerPoint-presentationen. Men men... Nu får hon styra och ställa med någon annan! Nu kan hon äta sitt ruttna hajkött bäst hon vill! Jag bryr mig inte! Tjohoo!

Jag kommer inte att heja på Islands "Silvia Night" under Eurovison Song Contest... av förklarliga skäl ;-)

Kram 


Rapport-darling

Jag säger bara Lisbeth Åkerman! Finns det någon bättre nyhetsuppläsare? Hon verkar såååå trevlig och snäll. Jag blir helt lycklig av henne. Har hon ingen fan-club? :-)

Kram


Frisörångest

Jag måste få ställa en fråga. Pratar ni mycket med er frisör när ni klipper er? Jag kan tycka att det är ganska jobbigt att prata non-stop med en människa som man inte känner, men man kan ju inte sitta tyst heller... Det blir ju jättejobbigt och pinsamt... Vad skönt det skulle vara att gå dit, sitta tyst, betala och gå utan att bry sig.

Nu blir det pannkakor... Tjohoo, det har jag varit sugen på i flera veckor, men inte orkat göra! Självklart blir det grädde och jordgubbsylt till. :-)

Kram

Såpa igen...

En tv-serie, förutom "Klinken", som var underbar var väl ”Vita Lögner”. Visst var det väl spännande att följa familjen Fridell och co på sjukhuset i Strömsvik?

60519-9

Kan inte TV3 ta sig i kragen och visa serien i repris?

Kram



Hundträck

Idag såg jag en hund som tryckte upp ändan mot en husvägg när den bajade... verkar vara väldigt opraktiskt och svårt att uträtta sina behov så... :-)

Ååhhh...söndagsångest!!!

Kram

Vilodag... Hmmm...

Gud vad skönt att jag slapp åka till skolan idag. Fick på nåder sitta hemma och skriva... puh! Isländskan var lite sur eftersom jag hade lagt in fel tabeller i vår rapport, men jag tror att jag lyckades charma henne lite ändå så hon blev glad igen.

Jag känner att jag måste få komma ut bland folk idag också. Har suttit på skolan i en datasal hela veckan och bara skrivit och skrivit. Tänkte att jag skulle dra med Martin på en fika på söder. Fatta vad härligt att kunna sitta ute!!! Jag har inte riktigt fattat att det är varmt ute ännu. Jag får en mindre chock varje gång jag kommer utanför dörren och känner värmen. Jag är liksom förberedd på att spänna mig och frysa...

Visdomstanden är bättre idag, men istället har jag ont på tummen efter att ha bränt mig på brödrosten ;-)

Martin ska laga överraskningsmiddag, det ska bli jättemysigt! Usch, vi hade djupa samtal i natt om den ohållbara situationen på hans jobb och risken för att han kommer att bli utbränd igen... Vi pratade och pratade, men jag vet inte riktigt om vi kom fram till någonting. Det är skitsvårt! 

Snart får jag komma ut i solen! :-)

Kram 

Pain...

Gud vilket bra humör man blir på när det är så fiiiint väder! Trots att jag har suttit på skolan hela dagen och har ont i visdomstand så känner jag mig vid gott mod. Jag hoppas innerligt att tandvärken går över, vill verkligen inte gå till tandläkaren!!! Jag är livrädd. Hjälp!!!

Kram

Zzzzzz...

Blä, vilka tråkiga tv-program! Antingen Braveheart, Bond eller tyngdlyftning. VI är lite oense om vad vi ska titta på. Martin vill ju så klart kolla på bajs-Bond (för tredje fredagen i rad). Jag kollar hellre på tyngdlyftning i sådana fall... Jag kommer snart se ut som en tyngdlyftare också om jag fortsätter äta glass i den här takten. Varför är det så trista tv-program på fredagkvällar?

jag får nog öppna en flaska vin tror jag...

Kram

Kasta är livet!

Ååhhh...jag får spelet varje gång jag tvingas gå ner i vårt källarförråd. Det är grejer överallt. Man kan liksom inte ens gå in där utan att kliva på saker och halv slå ihjäl sig. Martin tycker minsann att det inte är några problem i förrådet, men så är han ju en ekorre också. Han samlar på allt. Jag är precis tvärtom. Jag får värsta kicken och tillfredsställelsen av att kasta saker. Nästan i klass med sex ;-) 

Att rensa förrådet från gammal skit leder alltså alltid till sura miner och tjafs, men jag funderar på att ta smällen och föreslå en utrensning någon dag... Eller jag kanske borde vänta lite eftersom jag är mitt uppe i en tenta-period... Den plötsliga lusten att städa förrådet är säkert bara ytterligare en anledning för att slippa plugga. 

Kram

Lilla ponken

Ååhhh...vad gott det skulle vara med pannkakor! Jag är sååååå sugen! Jag känner mig som ett litet barn. Ja, jag kanske håller på att bli en liten ponke igen... Jag gillar ju smurf-hits också, det kanske är ytterligare ett tecken... och Piff och Puff. :-)

Kram

Utbränd

Hmmm... Martin har forftfarande inte kommit hem från jobbet och klockan är ju snart 23. Han kommer att jobba ihjäl sig! Jag ska iallafall, som en god pojkvän, värma lite mat till honom tills han kommer instapplande genom dörren snart (förhoppningsvis)...

Vad ska jag göra för att få honom att fatta att han inte kan hålla på som han gör? Till saken hör att han har varit utbränd tidigare och det får ju inte hända igen. Så frustrerade när man inte vet rikigt vad man kan göra...

Kram

Konstiga familjen

Ååhhh, varför är min familj så knäpp? För en liten stund sedan ringde min syster och frågade varför jag var sur på henne (seriöst alltså)? Va, sa jag, vad menar du? Jo, så här förklarade hon sig: hon hade ringt hit i förrgår och igår utan att jag svarade. Konstigt!!! Hon ringer mitt på dagen och jag har ju för fan föreläsningar från tidig morgon till sen kväll numera...  Jag sa till henne att hon skulle lämna ett meddelande (hon ringde från sitt jobb med skyddat nummer). Herregud, hur ska jag veta att det är hon då? Inte så lätt att ringa tillbaka. Hon kontrade då med att hon har fobi för telefonsvarare numera och tycker att det är jätteläskigt att prata in meddelanden.

Den ena är visst knäppare än den andra i vår familj. En käkar glassbåtar och smörgåsgurka till middag och en annan vågar inte prata in meddelanden på telefonsvarare... suck...finns det något hopp för oss? :-)

Kram

Dagens middagstips!

Sådär ja... nu har man vräkt i sig en salig blandning till middag. Rostade mackor, sourcream & onionchips, smörgåsgurka och glassbåt. Märks det att Martin inte är hemma?

Kram

Isländsk diktator

Jaha, idag måste jag till skolan fast jag inte har några föreläsningar... trist... Hade mycket hellre legat hemma och kollat på ”Hem till gården” och ”MacGyver”. Skulle till och med kunna sträcka mig till att se ”Baywatch”, bara jag hade fått vara hemma. Men nu är det projektarbete som gäller. Jag arbetar ihop med en isländsk utbytesstudent som är väldigt ambitiös, hård och dominant... hjälp! Hon styr och ställer och jag förstår nästan ingenting av vad hon säger... och hon förstår inte mig. Ni kan ju tänka er våra mobilsamtal. Jag säger ”va” oavbrutet och hon likaså. Tröttsamt! Är det någon som är duktig på isländska som kan tolka? :-)

Kram


Badkarsbelöning

Tjoho! Jag är sååå stolt att jag har lyckats att läsa nästan 100 sidor trots att jag har haft huvudvärk, illamående och svidande ögon... Nu blir det belöning i form av skumbad med pojkvän och lyssning på schlagerlåtarna som ska tävla i Aten. :-)

Kram

Helvetet rullar på...

Som ni kanske ser av rubriken så är det ingen bra dag idag. Trots bakfylla måste jag plugga. Jag sitter här med mina böcker som aldrig tar slut. Bara otäcka matte-formler och grafer... Blääää! Vill att det ska hända någonting. Det är nästan så att jag skulle bli glad om en telefonförsäljare ringde, eller om mamma kom på besök... Hjälp!

Kram