GI
Kram
Jag följer GI slaviskt!
Jag är GI Addict !
Njae, försöker få in GI i matlagningen, men vill inte vara utan ris, pasta och potatis.... Mat är till för att njutas!
Tyvärr tillhör jag samma grupp som de tidigare inläggarna! Vissa affärer har t.o.m GI-bröd, som är underbart gott och de går inte att jämföra med vanligt grovt bröd (mordvapen)... Testa om du vågar! ;D
Manne, Tania, Helsingepuma och Ninna81: hmmm... det är visst bara jag som slarvar... ;-)
NEJ, NEJ OCH ÅTER NEJ. Jag är vegg, skulle jag bara få äta sallad då eller? Jag är fd. VV, där får man äta hur mycket potatis man vill, och pasta :-) Fullkorn är kanske bättre för att man står sig längre på det.
Flabban
Men bönor och linser är det ju lågt GI på:)
Honken
Jag håller mig mätt längre med GI metoden och min diabetessköterska råder mig att äta så för att hålla ordning på mitt svajande blodsocker. Och visst får man äta både potatis,pasta och ris. Tunn fullkornspasta är riktigt god och fullkornsris med.Sen behöver man inte följa det slaviskt hela tiden. Man får avvika.Berättar över champagnen i kväll :)
GI ???
Nädå, jag bara skämtar; jag vet vad GI är och jag har till och med köpt en bok om det men det är ungefår så långt jag kommit...
Det blir automatiskt efter ett tag. Jag tänker inte längre aktivt på det, det bara blir så när jag tar pasta så är det fullkorn, när jag tar bröd så är det riktigt grovt bröd (inte gi-skiten som vissa tillverkar och rider på gi-vågen - fazer bageri ska det vara).
men jag är miljöskadad efter tre år i friskvårdsbranschen.
Flabban: haha... det blir bara sallad för dig ;-)
Tania: hjälper det att hålla blodsockret på en jämnare nivå så ska jag definitivt bli bättre på GI-metoden! :-)
Rexxie: haha... en bok är en bra början! :-)
Åsiktstorped-Micke: om jag väljer fullkorn eller inte beror helt på vilket humör jag är på... Håller helt med dig när det gäller Fazer! :-)
oohhh ja... jag brukar be om fulkornbröd på mcdonalds.. och när t.o.m. dom har det måste man ta det på allvar!
Nix, inget GI i Frankrike. Har bara stött på det i Sverige. Här käkar man blodig biff och pommes frittes som vanligt. Och det är jävligt gott.
Kram, själv (jag tycker det är så gulligt)
Tennis: Shit, du är duktig! Jag kommer ju aldrig ihåg att göra såna saker som att välja hamburgare med annat bröd... :-)
Karin: haha... biff, pommes och sås (obs! Mycket viktigt) är redig och go mat. Hmmm, det kanske är bättre att flytta till Frankrike än att lära sig GI-metoden förresten... ;-)
Jag är svin duktig, lever alltid efter GI.. precis hela tiden.. (åt nyss en påse chips och underbaaaaar rabarber paj).. =)
Tennis: haha... mmmm, det låter underbart med chips och rabarberpaj! Verkligen GI! ;-)
Jag är GI-vegeterian, mamma och pappa är GI. Det funkar super!
Benjamin: Coolt att vara GI-vegetarian! Där hör du Flabban, det funkar! ;-)