Inlåst

För ett tag sedan hade jag en nojja att diskmaskinen skulle gå sönder så fort jag satte igång den. Nu har jag utvecklat en ny nojja. Det är att jag tror att toaförren ska gå i baklås. Alltså när man är på något kafé och har druckit sjutusenfemhundra koppar kaffe är sannolikheten stor att man måste slå en båge. Varje gång jag låser dörren numera så tänker jag: jaha, nu kommer jag inte komma ut härifrån. Gud vad pinsamt att behöva banka och slå på dörren från insidan för att fånga någons uppmärksamhet. Sen kommer hela fiket glo på mig när de bryter upp dörren och jag kommer utstapplandes helt likblek i ansiktet…  

Kram 

Nummerupplysning

Vad är egentligen syftet med att visa lottodragningen och andra jävla dragningar på tvn? Keno till exempel. Visst gillar jag gotländska, men meningslösare program får man ju leta efter. Snälla, kan någon förklara varför de visar skräpet...
 
Kram

Julklappstips

Jag gillar ju att handla på apotek. Nu har jag kommit på att man kanske skulle handla alla sina julklappar där. Pappa kan få nikotintuggummin, mamma får såna där lindor till sina svullna ben, syster blir nog glad för åksjuketabletter och M hostmedicin. Alltså, jag skulle bli jätteglad om jag fick paket från apoteket, till exempel ett storpack Treo, öronproppar eller plåster (till mina strykbrädeklämda fingrar)… 

Kram

Gnäll

Åhh, nu är Honkens lilla hjärna överhettad. Har inte sovit många minuter inatt. Alla möjliga tankar har snurrat runt. Ska jag få ett jävla jobb någongång? Vad för jobb? Jag önskar att jag kunde ta den här ovissheten med lite ro och tycka att det är spännande, men jag är visst inte så bra på det. Men det är andra tankar som snurrat runt också. Till exempel vilken annan färg man skulle kunna ha på väggarna i sovrummet, vad vi ska köpa i doppresent till M’s systers barn eller att vårt källarförråd måste städas. Men det värsta av allt är den där jävla julångesten som har börjat smyga sig på. I ett svagt ögonblick lovade jag att vi ska fira jul med mina päron i Motala, men nu har jag ingen som helst lust. Vill att jag och M ska fira själva här i Stockholm med vin och pizza istället för en massa köttig julmat och glögg. Gillar ni jul?  

Kram

Dressing

Åhh, vaknade av att jag hade så ont i huvdet så jag trodde att jag skulle dö. Efter lite pip och gnäll fixade M Treo (trots att han höll på att dö själv). Men huvudvärk är det värt att ha idag. Gårdagskvällen med Fru Hatt och Tennis var en höjdare!

Nu frågar M vad jag vill ha till frukost, han erbjuder sig till och med att springa ner till affären och handla det jag önskar. Vilken man jag har va? Jag vill ha hamburgerdressing, men det kan man ju inte äta till frukost.

Fint väder är det också. Varför just idag???

Kram

Elaka brädor

Alltså jag har kommit på att jag är rädd för strykbrädor. Hur svårt och läskigt är det inte att fälla upp och fälla ihop dem? Det är ju rent ut sagt livsfarligt. Jag klämmer mig ofta och det låter och skramlar... Jag verkar ha helt fel teknik, helst när jag fäller ihop den. Undrar om jag kan be M att han visar hur man ska göra för att slippa plåster på varje jävla finger? Lite pinsamt kanske...

Kram 

Honken eller Homer

Är det någon mer än jag som kan bli åksjuk av att gå på bio? För många snabba rörelser gör att Honken börjar kallsvettas, får yrsel, svettiga handflator och blir grön i fejset. Mitt nästa biosällskap blir Calma.  

Vet ni, igår hamnade jag i slagsmål… med torktumlaren. Den vägrade lyda och inget-tålamod-alls-Honken började svära långa ramsor och gav den några sparkar. Jag kände mig precis som Homer Simpson. Men det gav resultat, torktumlaren blev snäll. Med våld löser man visst nästan allt…  

Trevlig helg! 

Kram

Neon

Jag påverkas visst ganska mycket av ”Du är vad du äter”. Dum som jag är så kollar jag ofta på det när jag äter middag. Trist när det ska tas avföringsprov och göras tarmsköljningar. Men men, det var inte det jag skulle säga. Jag har i alla fall köpt Berocca för att få i mig lite mer zink, magnesium och B-vitamin bland annat (egentligen borde man väl äta bättre mat som innehåller allt det där, men jag väljer att gå den lätta vägen... hehe). Nu börjar jag dock tveka om jag ska använda det. Min urin ser helskum ut. Den är liksom neongul, nästan självlysande. Är det någon som vet om det brukar bli så? Det känns inte helt bra…  

Kram

Degig mage

Blörk! Gud vilken halsbränna jag har. Drog i mig ett halvt paket med pepparkaksdeg igår kväll… det får jag tydligen sota för nu. Men finns det något underbarare… än pepparkaksdeg alltså? 


Nu blir det samarin. Är det pensionärsvarning på det?


Tack
fru Hatt för en supertrevlig eftermiddag igår!

Kram

Äntligen Alf

Till skillnad från i söndags så var gårdagen en riktigt bra dag. Den började med att jag och min kompis P gick på förhandsvisning av filmen Shortbus. Ganska mycket sex var det, men filmen var super (och då inte bara på grund av sexet). Till lunchen, som följde efter bion, drack vi vin. Kändes lagom förbjudet, liksom en måndag mitt på dagen, men det smakade fantastiskt! På eftermiddagen nåddes dock höjdpunkten. Vi kollade på ”Project Alf”. Underbart! Vi skrattade så vi grät. Hursomhelst så måste söndagens förbannelse vara bruten! 

Kram

Förbannelse

Inte nog att jag var bakfull igår. Det kändes också som jag hade en förbannelse vilande över mig. M skrämde upp mig ur soffan och drog med mig ut på en promenad. Vi hann inte mer än att komma utanför porten så trampade jag i en hundbajs. Jag svor och hittade en vattenpöl där jag kunde skölja av skon. Efter en kvart skriker M "neeeeej". Jag blir livrädd och undrar vad som hänt. Då visar det sig att jag trampat i hundbajs nummer två. Då började jag bli på riktigt uselt humör och ville gå hem. M lyckades dock göra mig på bra humör igen genom att säga att vi skulle stanna och dricka kaffe någonstans. När vi väl var på fiket ville jag äta något. Bestämde mig för soppa (kanske ett konstigt val om man hade "ont i håret", men jag var sugen på det). Givetvis fanns det inga skedar att äta med. Till slut hittade jag dock en tesked som jag fick använda mig av. Det tog ju hur lång tid som helst att få i sig den där jävla soppan och mitt humör sjönk återigen. Efter detta skyndade vi oss hem så att jag inte skulle tjura ihop totalt. Kan det vara en förbannelse? Vågar jag överhuvudtaget gå ut idag?

Kram

Sprit och ost

Åhh, idag är jag bakfull som en liten apa efter en hård utekväll med Tennis, Elena och Kikki D. 

I DN söker de folk som älskar och regelbundet köper västerbottenost som kan dela med sig av sina erfarenheter. Zzzz... säger jag. Gud så tråkigt att sitta och diskutera ost. 

Nu blir det starkt kaffe och potatissallad.

Kram

Släpp löken

Åhh, kan någon förklara varför det luktar rå lök i vårt städskåp? Hur äckligt som helst ju...

Kram

Pappa Honken

Igår kväll fick jag installera om MSN messenger på min dator. När att var klart såg jag att en människa, som inte har en aning om vem det är, hade lagt till mig. Dum som jag var klickade jag på okej och sen drog det hela igång. Samtalet var ungefär så här:
Okänd person: hej
Honken: hej hej 
Okänd person: Varför har du inte hört av dig?
Honken: vem är du?
Okänd person: Jag är din sons mamma. Var har du hållit hus?
Honken: haha... ja, jag har inga barn
Okänd person: Sluta spela dum
Honken: men jag är bög och jag har inget barn
Okänd person: Du gör det bara värre för dig själv när du håller på sådär. När ska du börja ta ansvar?
Honken: Nu börjar det här bli jävligt jobbigt. Jag har ingen lust att prata med dig mer. Jag är inte den personen som du tror
Okänd person: Du skiter totalt i ditt barn.
Honken: Hejdå, nu blockerar jag dig.

Herregud, jag kunde ha blivit pappa i ett nafs. Usch, lite dåligt samvete fick jag efter att jag blockerat henne. Men vad skulle jag ha gjort?

Dagens projekt är att fixa internetbank (ja, jag vet att jag är hopplöst efter), men det är först nu som jag tröttnat på att posta de där kuverten med räkningar en gång i månaden.

Kram

Frisk och glad!

Puh!!! Gud vad skönt! Datorn mår bra igen och jag är ganska många pengar fattigare... men men huvudsaken är att datorn är fixad. Jag var helt ledsen och förbannad igår eftersom datanissen sa att alla foton som fanns på datorn antagligen inte skulle gå att rädda. Nu gjorde de det som tur var och jag är jätteglad. Nu ska jag direkt bränna ner alla foton på skivor så att man kan sova lugnt inatt. Det sjuka var att M och jag pratade förra helgen om att vi skulle bränna ner allt. Vi fixade skivor, men längre kom vi inte. Men nu fick man verkligen den blåslampan i arslet som behövdes för att bränna över alla foton illa kvickt. 

Jag måste dock träna på en sak upptäckte jag efter att datorn kraschat. Jag måste bli mindre otålig. Jag ville ju att datanissen skulle fixa det på stubinen. Jag vankade runt som en äggsjuk höna i lägenheten och sprang ner till butiken direkt i morse för att kolla om han var klar. M däremot är lugnet själv och säger att det bara är att vänta. Jag måste blir mer som han. Jag blir så himla stressad och otålig (inte bara i den här situationen). Det kan ju inte vara nyttigt? Terapi nästa!

Kram

Virus och död!

Åhhhhhhh, förut kraschade vår dator hemma. Vet inte vad som hände men det är väl något jävla virus. Jag packade ihop datorn i panik och sprang till vår lokala datanisse. Han började greja och efter ett tag så var allt mycket värre!!! Han behöll den och lovade att han skulle fixa det. Han är dock världens långsammaste människa så det lär väl ta tid. Jag ångrar mig jättemycket att jag inte tog datorn till något annat ställe, men jag handlade i panik. Nu sitter jag på M:s jobb och skriver detta. Hur ska jag klara mig utan alla era bloggar och Qruisern??? Abstinensen börjar redan smyga sig på. Raringar, vi får se när jag är tillbaka.

Kram

Död åt snooze

Åhh, varför kan aldrig M vara tyst på mornarna? Jag funderar på att vaddera hela honom så att jag slipper alla ljud. Men värst är ändå den där jävla snooze-knappen. Här ska det snoozas femhundrafemtioåtta gånger varje morgon. Det gör mig vansinnigt irriterad. Jag tycker att man ska avskaffa snooze-knappen! Jag går alltid upp direkt när klockan ringer (när jag måste gå upp alltså). Visst får jag blodtrycksfall och yrsel, men det är det enda sättet för mig att komma upp ur sängen... 

Kram

Svin och sånt

Jag har kommit på att jag tycker att det är ganska äckligt med bananer. Det bara växer i munnen och smaken är helt unken... blää... Bara ordet banan är ju ganska fult.  

Erkänn att det skulle vara gosigt att ha ett marsvin!? 

Kram

Kräkvarning

Nu ska jag lyssna ordentligt. Kollar på nyhetsmorgon på TV4. De ska prata om hur man skyddar sig mot vinterkräksjukan. Eller egentligen så kanske jag inte borde kolla på det alls. Jag är redan hur nojjig som helst. Tvättar mina stackars händer 450 gånger om dagen. De har blivit helt röda och nariga... 

Jag borde göra något helt annat istället för att känna efter om jag mår illa. Kanske det
här vore något? M skrattade rakt ut när jag visade honom och trodde att jag skojade. Det gör jag absolut inte!

Kram   

Smågodis på gott och ont

Åhh, sitter här i soffan och försöker samla mig efter en mycket jobbig dröm, iallafall för en hemmafru som jag. Drömde att jag storhandlade på ICA Kvantum i Kungens Kurva och hade ett jättelass med varor med mig till kassan. När jag betalat och skulle packa ner varorna i påsar såg jag att de bara fanns lösgodispåsar att packa i. Jag älskar visserligen papperspåsar (och lösgodis), men det här var ju fan löjligt. Det hela slutade med att jag satte mig ner på golvet och bröt ihop, sedan vaknade jag. Usch, jag är fortfarande helt skakad. Jag kommer att utveckla en fobi mot livsmedelsbutiker efter det här. Är det kört tror ni, eller finns det hjälp att få?

Kram

Kasta loss

I helgen vill M gå på båtmässan i Älvsjö. Jag fick panik när han började prata om det, men kunde pusta ut efter en stund. Vår kompis U ville nämligen gå med och då slapp jag. Nu är problemet bara att U är nykär och dumpade M för att åka till sitt lammkött till pojkvän i Helsingborg, så nu är vi tillbaka på ruta ett. Jag får dåligt samvete men vill verkligen inte gå. Jag hatar att kolla på båtar. Jag kan till exempel inte säga om en båt är fin eller ful. Jag har liksom inte den förmågan. M säger: "åhh, vilken fin båt" eller "tyckte du den båten var fin?" "Vet inte" är det enda jag kan svara... och hur kul är det?
 
Varför kommer det aldrig en mässa om såpoperor (man skulle lätt kunna ha en mässa bara om Rederiet), glass eller ögoncremer istället? Det är ju saker som verkligen betyder något.

Kram

Frisyrprat

Efter att igårkväll kollat på ytterligare ett avsnitt av Pantertanter kom jag på att Blanche och jag har samma frisyr. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?

60519-23

Jag skulle behöva en akuttid hos frisören. Det är en toppenidé tycker jag, med akuttider alltså. Sådana borde absolut införas, om de inte redan finns? Panikslagna människor som kommit på att de inte står ut med sin frisyr i en enda minut till skulle säkert betala dyra pengar för att få bli klippta omgående. Vad tror ni? 

Kram

Entreprenör

Nu får det vara nog! Jag står inte ut ett ögonblick till! Jag blir verkligen GALEN! Idag är sista dagen som jag kommer stå halva förmiddagen och para ihop strumpor som är nästan likadana. Jag ska slänga alla våra strumpor och så ska jag köpa en jävla massa nya, helt likadana strumpor. Då är det ju bara att sätta ihop dem två och två utan att tänka.

Alternativet är att lansera engångsstrumpan. Det borde ju funka, eller? Fan, jag borde bli entreprenör.

Kram

Frågor om juice

Men alltså. Vad är det här med tomatjuice egentligen? Varför dricker folk alltid tomatjuice när de flyger? Annars tycker jag aldrig att man ser någon dricka det. På café till exempel, hur många dricker tomatjuice till sin bulle eller fetaostmacka? Kanske är det så att flygbolagen i smyg tvingar sina passagerare att dricka eländet. "Beställer du inte tomatjuice kommer vi se till att din syrgasmask inte trillar ner om trycket i kabinen faller". Vad tror ni?

Tacka vet jag
blutsaft. Jäklar vad pigg man blir av det!

Kram

Blommor och bin

Det roligaste med Söderhavet måste ju ändå vara alla blommor överallt. Alla hade blommor i håret på Cooköarna, män som kvinnor. På vårt hotellrum på Aitutaki låg det blommor överallt. Till och med i toan, kolla bilden nedan. 

60519-22

Hoppas inte att Fru Hatt blir rädd för en rödögd Honken idag när vi ska fika. Jag ser faktiskt ganska ond ut. Ingen som har en sån där ögonlapp (en sån där som alla sjörövare har) att låna ut?

Kram

Värstingmodellen

Snacka om rejäl rullstol. Den såg jag i Australien när vi hälsade på min kompis A. Undrar om den har så tjocka däck för man ska köra med den på stranden, eller vad tror ni?

60519-21

Åhh, vad trist det är just nu. Kallbrand, brutna revben och idag vaknade jag med ett rött öga. Härligt! Vad blir det här näst? Spetälska, Röda hund eller vatten i knäna? Suck...

Kram

Smärta

Ajajaj, jag tror att jag har brutit ett revben. Nej, jag har inte slagits med någon nere på gatan, halkat på en isfläck eller försökt att krypa in genom fönstret till tvättstugan för att jag låst in nycklarna. Igår kväll skulle jag öppna en vinflaska. Korken satt så himla hårt och jag blev förbannad. Jag tog i för kung och fosterland. Ett tag kändes det som ett par blodkärl i huvudet var på väg att brista, men sen brast ett revben istället... eller nåja, en sträckning fick jag iallafall. Shit, att det kan göra så ont.

Jag har nu tagit mig igenom halva Pantertanter-boxen och hela ostbågspåsen. Idag blir det mer...

Kram 

 

Överraskning

Är det inte himla skoj att få paket helt utan anledning? Liksom när man minst anar det. Igår fick jag det av M. Jag har definitivt inte gjort något som förtjänar paket. Har varit en sur gammal hagga de senaste dagarna, men det kanske är då man behöver överraskningar mest. Vad fick jag nu då? Jo, säsong tre av Pantertanter.

Nu blir det först en tur in till stan för att försöka hitta ett par skor som inte är sneakers utan något lite varmare. Igår när jag var ute så kändes det som jag skulle få kallbrand och varenda tå skulle ramla av. Jag kollade till och med när jag kom hem så de inte börjat svartna... tårna alltså... Eftermiddagen ska jag sedan tillbringa med "The Golden Girls" och en påse ostbågar. Snacka om en höjdarlördag. 

Kram 

misär

Ett billarm nere på gatan driver mig till vansinne... Och så blir det havregrynsgröt till lunch. :-/

Kram


Dagens resebild

Åhh, jag var bara tvungen att bifoga en bild från Cooköarna. Det var så underbart där! Förstår ni att jag inte ville åka därifrån? Jag skulle kunna bo i en solstol under det lilla trädet på bilden.

60519-19

Jag älskar sol och att sola. Dessvärre börjar min färg att försvinna på allvar nu. Jag flagar och ser inte klok ut. På tal om att flaga. Heter det så? M kallar det för att flå. Det tycker jag verkar jätteäckligt. Det är ju inte så att jag blir helt skinnlös...

Kram

Selleri

Jag har en ny favoritgrönsak, nämligen selleri. Förut har jag mest tyckt att det varit dumgott, men numera gillar jag det skarpt. Tänk vad nöjd Anna Skipper skulle bli om hon läste detta. M och jag har också bestämt oss för att bli vegetarianer på allvar. det var inte alls något svårt beslut efter den överdos av monsterstora stekar som vi fick i USA.

Åhh, jag hoppades att jag skulle sova lite längre idag men vaknade 04.30. Suck! Hur länge ska det ta innan man är tillbaka på svensk tid?

Gårdagens vinterjacksletande gick bra. Jag och M drog en repa på Åhléns city och hittade en hel hög med jackor. Jag höll på att få värmeslag och panik när dragkedjan fastnade i en jacka som jag provade. Efter lite drag och slit lyckades jag till slut få av mig den. Helt chockad blev jag när jag till slut fastade för den billigaste jackan. Inte likt mig alls, men extremt nöjd blev jag.

Nu ska jag tvätta som fan.

Kram


Chock

Sådär ja, nu var man hemma igen då. Snacka om höstchock när jag klev av planet. Åhh, den senaste månaden har varit underbar! Jag är egentligen en väldigt hemmakär person, men nu hade jag ingen som helst lust att komma hem.

Sista stoppet på resan var i Chicago. Vi bodde på Hilton och när vi checkade in så blev vi, helt utan anledning, uppgraderade till ett jättetjusigt rum med två badrum på executive-våningen (killen i receptionen måste tyckt att vi var så himla snygga... haha, närå) . Dessvärre såg jag inte röken av Paris Hilton (Tennis, jag är ledsen). För övrigt så gillade jag Chicago jättemycket, trots att jag blev medtvingad och kolla på en massa skyskrapor, konstiga hus och lyssna på vilka arkitekter som hörde ihop med vilka hus. M är ju arkitekt och hade läst på duktigt om vilka hus man skulle kolla på. Zzzz, tänkte jag, men bet ihop och verkade intresserad och glad.

Bäst på hela resan var ändå Cooköarna (och besöket hos min kompis A på Barriärrevet förstås). Fatta vilka stränder och vilket vatten det var där! Helt sagolikt romantiskt. Det är nästan så man skulle haft med sig förlovningsringar... haha. Jag ska snart ladda över bilderna från digitalkameran och lägga ut lite bilder på bloggen. 

Igår gick vi och lade oss klockan 16. Det var nog rekord i tidighet. Jag kan aldrig sova på flygplan så klockan fyra igår eftermiddag kändes mitt huvud som ett kokt ägg så det var bara att knyta sig. Jag sov till klockan fem i morse. Då var ryggen stel, magen tom och urinblåsan sprängfull. 

Dagens projekt är att besöka Arbetsförmedlingen och visa att jag är hemma igen. Jag måste också köpa en vinterjacka fort som fan. Det snöar ju till och med ute nu...
 
Kram