Aitutaki

Hej,

nu ar vi pa Aitutaki, en o som tillhor Cookoarna. Vi bor pa varsta resorten som ligger pa en egen liten o. Det ar varmt och skont och vattnet ar blaare an jag nagonsin sett. Man som kvinnor gar runt i kjol och har blommor i haret. Vi gor inte sa mycket pa dagarna. Solar, badar, snorklar. Jag har brant fejset och far ha en troja over det nar jag ligger i solen, men det gar bra anda. Vi har hyrt vespor och akt runt pa on. Det ar ett helt foretag trots att det inte gar fortare an 40 km i timmen. Man far hela tiden veja for grisar, honor, hundar och getter.

Oj, nu ar jag stressad. Tva minuter kvar pa min datortid. Internet ar dyrt som fan.

Hoppas ni har det bra.

Kram

Volleybollar

Trots monsterbaksmalla bestamde vi oss for att aka till stranden idag. Vi at ingen frukost utan bestamde oss for att gora det ute pa Manly beach. Vi tog farjan dit och det var ingen hit kan jag meddela. Det gungade ganska bra. Sjosjuka, baksmalla och blodsockerfall i kombination ar verkligen ingen vidare. Bla!

Nar vi val atit kutade vi mot stranden. Vi valde en plats utan att tanka pa alla vollebollnat som var uppsatta i narheten. Till en borjan var allt lugnt, men efter en stund kom tva skolklasser som borjade spela. Mardrom! Dels ar jag radd for pubertetsmonster och dels ar jag radd for bollar. Jag lag hela tiden och var nervos. Till slut fick vi flytta oss sa att jag kunde koppla av. 

Ikvall blir det ingen alkohol utan en lugn middag och sedan tv i sangen.

Kram 

 

Sydney

Hej hej,

nu ar vi i Sydney, som ar min favvostad! Sa harligt att vara tillbaka har. Dessvarre ar det mulet och var sa aven igar. Forhoppningsvis kommer det dock en dag med sol sa att vi kan aka till nagon av stranderna. Igar var vi och kollade dar jag bodde nar jag var har 1999 som utbytesstudent. Man blev allt lite sentimental av att se huset igen.

De sista dagarna pa Barriarrevet var underbara. Dar var det sol minsann. Jag flagar pa halsen sa det ser ut som jag har flacktyfus. Det kanns som folk tittar lite konstigt pa mig darfor. Har ar ju alla livradda for solen och de tror sakert att jag har fatt hudcancer bara for att jag flagar lite. 

Pa sondag aker vi till Soderhavet och Cookoarna. Vet inte om man kan fa tag i en dator dar, men jag ska leta. :-)

Mar ni bra?

Kram



 

Rapport nummer tre

Halla halla!

Nu sitter jag pa den lilla on uppe pa Barriarrevet och mar superbra. Vadret ar kanon och vi bara solar, badar och dricker alkolask hela dagarna. Stallet vi bor pa ar jattebra och det ar sa skoj att traffa min kompis A igen. Vi ses ju liksom inte sa ofta eftersom hon bor har.

Pa on finns en busslinje som gar fran farjan till den lilla byn dar vi bor. Jag fragade i receptionen pa pensionatet var den narmaste busshallplatsen fanns. Tanten bakom disken svarade att bussen stannar borta vid mangotradet. Det tyckte jag var jattecoolt.

Den enda jag ar lite radd for har ar alla sma odlor som bor i taket i vart rum. Eller jag ar inte radd for odlorna i sig utan ar radd for att de ska bajsa pa mig nar jag sover. Tank om jag ligger dar pa rygg med oppen mun och far en baj i munnen. Inte sa trevligt. Jag har namligen hittat tre stycken bajar pa overkastet sa det ar nog bara en tidsfraga innan det hander.

Snart ska vi grilla och dricka ol, ska bara duscha forst och smorja in mig med min "varstingafter-suncreme".   

Vi hors snart!

Kram

En andra rapport

Idag ar var sista dag i vastra Australien. Sitter pa ett internetcafe i Perth. Ahh, det var sa himla fint soder om stan dar alla vinodlingar lag. Gillar ocksa Perth som stad. Idag har vi bara tagit det lugnt. Sen frukost, gatt omkring i en stor park och atit glass. Det ar varmt och solen tar som fan. Smorjde inte in mig idag, inte sa smart. Nu ar fejset blossande rott och jag ar inte alls speciellt snygg... 

Ikvall drar vi till min kompis som bor i den dar husvagnen uppe pa barriarrevet (dar det bara fanns utedass ni vet). Skont att veta att vi ska bo pa pensionat med vattentoa. Puh! Ska bli skont att bara sola och bada och dricka rodtjut. Jag har kopt en solkram som bade skyddar mot solen och som gor att man blir extra brun (det ar val "brun utan sol" i antar jag. :-)

Hall tummarna att flygningarna gar bra. Men det borde det ju gora eftersom "Qantas never crash". ;-)

Hur har ni det?

KRAM

 

En forsta rapport

Tjena raringar!

Tack for grattishalsingarna! :-)
Vi har precis kommit tillbaka till vart hotell efter en underbar fodelsedagsmiddag. Vi bor pa en vingard i Margret River soder om Perth. Vi har druckit alldeles for mycket vin, vilket kanske marks nar jag skriver detta. M hade fixat champagne och jordgubbar sa att det fanns pa rummet nar vi kom hit. Jattemysigt! Alla flygresor gick bra. Jag var inte alls speciellt radd. Jag sager bara Singapore Airlines. Mangder av drinkar, god mat och 80 filmer att valja emellan (alla passagerare hade givetvis egen tv). Ak med dem. Speciellt om ni ar flygradda!!! Imorgon blir det mer vinprovningar och tennis pa hotellets egna tennisbana.

Kram