Eufori

Tack gode gud! Inga hål!!! Det finns inget annat som ger ett sånt glädjerus som när tandläkaren säger "allt verkar okej, vi kallar dig om ett år igen". 

Jag måste berätta en sak till om mitt kontor. Jag lyckas alltid hamna i rum som är belägna precis vid toaletterna. Inte jätteskoj, men jag har redan koll på hur ofta folk springer på toan här. Känns som att jag kanske inte riktigt fokuserar på rätt saker...

Nu kaffe!

Kram

Karies

Helvete också!!! Tandläkaren imorgon bitti. Funderar på att hoppa från balkongen så att jag slipper skiten...

Kram

Mitt kontor

Det roligaste på mitt nya jobb är att det sitter en sån där dosa utanför dörren till mitt kontor med lampor som lyser "upptagen", "vänta" och "stig in". Den ska jag använda flitigt. Jag ska tvinga alla eventuella besökare att trycka på ringklockan och sen får vi se om jag låter de vänta lite innan de får komma in.

För övrigt måste jag ha världens varmaste kontor. Jag får fan snart ta med mig shorts som jag kan byta om till när jag kommer hit. Shorts, Hawaiiskjorta och flip-flops. Det vore väl något?

Kram

Liten och rädd

Puh, nu sitter jag på mitt nya kontor på åttonde vången och spejar ut över omgivningarna. Lite pirrigt är det fortfarande även om allt känns bra, men självförtroendet är ju inte på topp så här första dagen. Det känns som att min chef snart kommer genomskåda bluffen, dvs. förstå att jag är en sopa... Kanske borde jag fortsatt som hemmafru. Det var jag ju ganska duktig på.

Nu ska jag hämta mig en kopp kaffe och försöka lära mig tidsredovisningssystemet.

Hoppas att ni har en bra måndag.

Kram

Jobbångest och tandblekning

Efter en sen brakfrukost sitter jag nu och pustar i soffan. Det var en toppenkväll igår! Tennis och jag önskade Helena Paparizou-låtar och var kungar på dansgolvet. M sprang mest runt på egen hand och diskuterade tandblekning(?) med alla möjliga människor.
 
Imorgon börjar allvaret. Klockan 09.00 ska Honkenponken infinna sig på sin nya arbetsplats. Är skitnervös nu! Hjälp! Hoppas att jag kan blogga lite från jobbet, annars kommer jag bli galen! 

Nu blir det Dallas och glass.

Kram

Illamående

Åhh, inatt hade jag matförgiftning light eller något. Eller så var det en mycket lindrig släng av den där jävla kräksjukan. Nee, jag tror att det var gårdagskvällens thaimat. Hursomhelst så mådde jag väldigt illa. Så jag har typ legat och svalt hela natten istället för att sovit. Hur ska jag orka gå ut ikväll? Lino har ju öppet till kl. 5 idag… och man måste ju stanna tills det stänger. Ser ut som en spöke i fejset men jag hoppas att mina älskade Dermalogica-produkter och en härlig ansiktsmask ska fixa till det hela. Bäst att jag börjar nu om jag ska se skaplig ut tills ikväll.         
 
Ha en skön helg! 

Kram

Fingerfärdig

Vet ni vad som är jobbigast med det kalla vädret? Jo, att jag måste köpa nya vantar. Det beror inte på att mina gamla är borttappade eller har stora hål i sig. Utan det beror på att jag använder lovikavantar och det är jävligt svårt att röka med tumvantar. Alternativet är väl att avstå från ciggen och slippa få förfrusna händer, men det går bara inte. Det finns nämligen ingen gång som det smakar så bra att röka som när det är så där gnistrande kallt och krispigt ute. Mot stadens vantbutiker! 

Kram

Sött är gött?

Häromdagen tog jag min vanliga handlingsrunda på Willys. Eftersom jag är såååå trött på havrefras gick jag glad i hågen till flinghyllan och började spana efter någon rolig ersättare. Till slut bestämde mig och travade vidare. När jag kom hem läste jag på flingpaketet och såg texten: ”innehåller BÅDE sötningsmedel och socker”. Herregud, brukar det inte vara antingen eller? Det verkar vara lite väl häftigt att använda båda i samma flinga? Hmm… undrar om man vågar äta dem? 

Kram

Fula ord

Alltså, baxna måste ju vara det fulaste ord som finns, eller hur? 

Idag ska jag träffa
FruHatt, tjohoo! 

Kram

Tourettes light

Ibland blir jag rädd för mig själv! Igår gjorde jag något som får mig att undra om jag är riktigt klok. På vägen hem från tunnelbanan gick jag ikapp en man i 45-årsåldern på trottoaren. Precis innan jag gick om honom vände han sig om och tittade på mig. När våra ögon möttes säger jag ”bu” högt och tydligt. Det här är alltså en man som jag aldrig har sett förut. Vad håller jag på med??? I nästa sekund blir jag blossande röd i ansiktet och börjar gå med en jävla fart. Hur kunde det bli så? Jag hade liksom inte kontroll över mig själv. Har jag drabbats av Tourettes syndrom tro (fast då kanske man ska säga snuskiga saker)? 

Kram

Nedräkning

Jaha, då har man påbörjat sin sista vecka som hemmafru. Veckan ska fyllas av badkarsbad, promenader och minimalt med hushållsarbete.  

Åhh, varför kan inte min mamma svara på ett sms? Skickar man ett till henne så ringer hon tillbaka. Anledningen till att jag skickar ett sms är ju att jag inte har någon lust att prata med henne just då. Tröttsamt!  

Kram

Halvdöd

Håhåjaja... nu har äntligen Honkenponken orkat att ta sig ur sängen. Det blev verkligen en vild kväll igår. Färgglada drinkar och röj på dansgolvet. M var till och med uppe i fönstret och dansade, dessvärre halkade han när han skulle hoppa ner och spräckte sina favvo-jeans i grenen.... haha.

Idag ska jag bara ligga i soffan och irritrera mig på all snö som har kommit. Bläää...

Kram

Bubbelberusad

Vilken trevlig dag jag hade igår. Min hemmafrukollega M och jag hade avslutningslunch för vårt liv som hemmafruar. Han börjar jobba på måndag och jag börjar ju måndagen därefter så vi hade gravöl… fast med bubbel istället. Himla trevligt att få dricka skumpa sådär på eftermiddagen. Vi blev båda lite tipsy vilket blev väääldigt jobbigt när min blivande chef ringde på min mobil. Jag vet inte riktigt vad jag (eller hon) snackade om. Åhh, hoppas att hon inte märkte något. Blir lite orolig… 

Nu ska jag och min kära sambo först dra en liten sväng på stan och sen ska vi ladda för kvällens aktiviteter. Det blir att svänga sina lurviga på Lino med trevligt sällskap och färgglad drinkar. 

Kram

Svårt

Åhh, det kan bli svårare än jag först trodde att skola in M i hemmasysslorna igen. Igår skickade jag iväg honom till ICA. Han kom hem med en korsordstidning, men utan fil... suck!

Trevlig helg!

Kram

Enbent

Kan man säga att våren är på väg snart? Åhh, jag börjar bli så otålig!

Ont i min vänstra fot har jag också. Vet inte vad jag har gjort! Vaknade med värsta smärtan. Jaha, nu måste man väl amputera också. Tråkigt! 

Kram

Dra på trisse

Som ett sista försök att kunna fortsätta mitt liv som hemmafru köpte jag fyra trisslotter. På vägen hem från tobaksaffären kände jag att jag skulle bli miljonär, eller åtminstone få komma till TV4 och få en skaplig vinst. Men icke! Inte ens 25 spänn vann jag. Jag vinner aldrig någonting. Nej, det är bara att skola in M i hemmasysslorna igen och sätta igång och jobba med en jävla fart. Vad är det mesta ni vunnit på en trisslott?

Kram   

Fel

Gårdagens freudianska felsägning: snoppslev 

Kram

Härliga SL

Nu är det alltså två veckor kvar innan man ska börja slåss i badrummet på mornarna och riva runt i garderoben i panik efter att hitta någon gammal trasa som är okej att ha till jobbet. Ska bli spännande.

Mitt nya jobb ligger bara en tunnelbanestation bort. Det är ju perfekt kan man tycka. Men jag vet inte... Är det okej att åka en station? Visst skulle man kunna promenera, men det är en enormt trist väg... plus att man skulle få svarta lungor på nolltid av alla avgaser. Nej, jag kommer åka. Jag gillar ju SL.

Kram

 


Skidmys

Gud vad härligt det är med söndagar när de visar skidor på tv:n. Bäst är ju längdskidåkning, men skidskytte går lika bra. Här ska det mysas ordentligt! Jag tror inte att jag ska gå ut på hela dagen. Det är okej va?

Kram 

Förklädet av och skjortan på...

Nu blåser förändringens vindar över Aspudden. Mina hemmafrudagar är räknade. Den 29 januari börjar Honkenponken jobba som projektledare på en myndighet här i stan!!! Igårkväll firade M och jag med bubbel och smågodis. Nu ska vi åka in en sväng till stan och bränna lite pengar... (M:s Pengar)... hehe.

Kram  

Uppstressad

Igårkväll träffade jag min gode vän K för lite mat och några glas vin på Torget. Tunnelbanefärden från Aspudden till Gamla stan blev konstig. Direkt i Aspudden ropade föraren ut att tåget var 7 minuter försenat och att vi skulle skynda oss vid av- och påstigning. Dessa ord upprepades sedan vid varje station vilket gjorde att jag blev hyperstressad. Nästan så att jag började skrika åt människorna som gick av och på att de skulle snabba sig. När jag sedan hoppade av  vid Gamla stan slog mitt hjärta i rekordfart och jag kom på mig själv att jag halvsprang till platsen där K och jag skulle mötas, trots att jag var ute i god tid. Det är ju märkligt att jag ska vara så lättpåverkad. Det tog en bra stund innan jag kunde stressa ner och bete mig som en vanlig människa igen. Det måste varit därför jag drack fyra glas vin...

Jobbintervju nummer två gick faktiskt mycket bra igår. Vi fick jättebra kontakt och jag fick till och med träffa folket på avdelningen där jag skulle jobba. Åhh, ni kan väl hjälpa mig att hålla tummarna?

Kram

  

Gulp igen!

Hjälp! Snart är det dags för jobbintervju nummer två på det där stället där jag var häromdagen. Nervös som fan. Går det bra idag så kanske mitt liv som hemmafru sjunger på sista versen. 

Gud vad märkligt det är ute! Igår lade jag märke till att vissa fik på söder fortfarande har bord och stolar utomhus. Folk sitter verkligen ute och fikar… i januari! Helskumt! Men egentligen ska jag inte klaga. Jag älskar varje dag utan snö och elände. 

Kram  

Mes

Puh, jobbintervjun gick faktiskt ganska bra igår. Men jag får ju så dåligt självförtroende. Blir livrädd att jag inte ska klara av arbetsuppgifterna. Sen blir jag så arg på mig själv när det gäller lönefrågan. Jag fattar inte varför jag tycker det är så pinsamt och jobbigt? Det är väl bara att klämma i rejält, men det gör jag aldrig… jag blir så trött. Jag måste sluta vara en mes!!! Finns det någon kurs att gå tro? 

Kram

Längtan

Gud vad jag är sugen på rotmos! Det får bli dagens middag, trots att M inte är lika inne på husmanskost-temat som jag. Men först anställningsintervju i eftermiddag. Gulp!

Kram

Hörselskada

Tror ni att öronproppar kan skada hörseln? Numera är det omöjligt för mig att sova utan öronproppar. Det måste liksom vara helt tyst för att jag ska kunna få ro. M är likadan. Det känns ju inte helt bra att trycka in grejer långt in i öronen varje kväll. Visst vi kanske sover bättre på nätterna, men jag tycker att vi hör mycket sämre på dagarna (och ja, jag har tagit ut öronpropparna). Vet inte hur många gånger på en dag som vi säger "va" till varandra numera. Det är ju hur jobbigt som helst ju. Hmm... undrar vilket som är bäst: att sova bra och kanske bli döv eller att sova sämre men ha hörseln i behåll?

Kram

Taxitrubbel

Trött så trött. Igår var vi på middag hos en god vän och det blev verkligen en helkväll. Typ halv sex i morse stapplade jag och M ut till en taxi för hemfärd. Himla trevlig middag. Mindre rolig taxiresa hem. Är det inte meningen att taxichaufförerna ska veta vilken som är bästa vägen att ta sig från punkt A till B? Den här chauffören frågade hela tiden: Ska jag åka den vägen eller den vägen? Både M och jag var ju lite tipsy och trötta och orkade inte bry oss riktigt. Till slut när han frågade så gäspade vi bara och sa "vet inte". Vår "nonchalans"  lyckades göra föraren riktigt sur och grinig. Vi kom så småningom hem iallafall. Hädanefter blir det nattbuss. Där behöver man iallafall inte ge dricks till otrevliga chaufförer utan kan sitta som en hösäck utan att få en massa frågor.

Kram 


Parstärkardag

Igår hade jag och M en så kallad parstärkardag. Vi myste, badade badkar (Inte helt lätt kan jag säga. Vi är ganska långa båda två, vilket gjorde att det inte fanns plats för något vattnen… typ), kollade på Dallas på dvd, lagade god mat och drack bubbel. Åhh, det var så härligt! Mer sånt! Det enda som sabbade lite var att vår köksfläkt gick sönder för andra gången på två månader. 

Idag ska vi slöa ännu mer. Gud, vi håller på att bli helt försoffade… eller är det åldern? 

Kram

Vampyr

Vilken jävla natt! Fick gå ut på soffan och lägga mig bara någon timma efter att jag somnat. Det berodde på M. Nej, han snarkade inte eller pratade i sömnen. Han luktade så himla mycket vitlök så jag höll på att dö. Det kändes som att han ätit 14 hela vitlökar på kvällen när han var borta på middag. Fan, tror han att jag är en vampyr eller? Nog kan jag visa mina huggtänder emellanåt, men det här var ju löjligt! Nu ska här vädras! 

Hur har ni det idag? 

Trevlig helg! 

Kram

Blixtar och dunder

Åhh, när ska de sluta skjuta nyårssmällare? Herregud, som pensionär blir jag ju livrädd. Det är bara en tidsfråga innan jag ligger där på gatan med hjärtinfarkt.

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och inspektera så att den är ordentligt städad...

Kram

MBD

Är det inte märkligt att varje gång man går på bio så finns det några MBD-människor i salongen? De pratar oavbrutet, springer in och ut, fnittrar och kommenterar hög och ljudligt! Vad är de frågan om? Är deras behov av uppmärksamhet så enormt stort? Jag undrar också varför det irriterar mig så mycket. M sitter där i lugn och ro medan jag sitter och skakar av ilska i stolen. I mtt nästa liv ska jag vara lugn och fin och aldrig irritera mig för småsaker.

Nu är den stora frågan: först frukost och sedan skumbad eller först skumbad och sedan frukost? Hmm...

Kram


Russin och sånt

Trots att julen är över måste jag ställa en ganska julig fråga. Vad är skillnaden mellan russin och korinter? Är det någon skillnad? M och jag diskuterade detta igår, men kom inte riktigt fram till någon lösning. M trodde att korinter var en mindre variant av russin... Vaddå, finns det minirussin?

Idag ska jag på massage. Längtar som fan!

Kram



Bio

Godmorgon!
Känner mig förvånansvärt pigg idag. Undrar om det var för att jag för att jag drack sprit dan för före nyårsafton också. Kanske blir man mer tålig då?
Nyårsdagen måste ju vara den lamaste dagen på året. Stendött är det! Men idag blir det bio för att vi ska komma ut lite. Vi ska gå och se
Underbara älskade. Anledningen till att det blir just den är att Ms föräldrars sommarhus på Västkusten är med. Mikael Nyqvist har till och med legat och vilat på Ms mammas säng.

Ha en bra dag, hoppas att ni inte är för bakfulla.

Kram