Russin och sånt
Idag ska jag på massage. Längtar som fan!
Kram
Japp! Korinter är stora som ett halvt russin och de är betydligt hådrare. Därför ska de ligga i blöt en stund innan man använder dem i kakor (t.ex). Den torrare konsistensen gör att kakorna behåller sin krispighet och inte blir blöta och sega av russinen - om man skulle använda dem istället för korinter. Korinter säljs i blå "russinpåsar" istället för russinens röda påsar:)
Gott Nytt 2007 på dig!
korinter till ögon och hattarna på sne'
Korinter är av vindruvestorten Vitis vinifera apyrena, medan russin är av andra olika Vitis vinifera-arter.
Dessutom kommer ju korinterna från staden Korint på Grekland...
Är det sånt man samtalar om när man varit ihop ett tag vet jag inte om jag vill vara med längre..
Tihihii.
Enjoy massagen. Det är nästan det bästa som finns. Kram.
Tja korinter är nog en annan sorts vindruva som är mindre än de som blir russin... Dessutom brukar korinter vara hårdare och inte lika saftiga som russin.
Malin: aha, tack för det. Jag tror aldrig jag har sett en korintpåse. Finns de på ICA?
Ponte: Det känns nästan som jag har korinter till ögon idag. ;-)
Rexxie: Ahh, där ser mna. Gud vad jag är oallmänbildad...
Kim-hjärtat: hahaha... ja, det är visst sånt vi pratar om. :-)
Puman: Åhh, tack för all info. Nu slipper jag framstå som en fån. :-)
ALLT finns på ICA:) Även de blå påsarna med korinter. Har du testat den där färska pastan med fullkorn än? ICA's egna varor..
Du har fått alla svar ser jag....ha en God fortsättning, kram,kram
Och jag hade aldrig tänkt på det där! Russin som russin eller?!
Jag tycker att korinter är godare!
Malin: jaha, det var som fasen. Jajamen, visst har jag testat pastan! Skitbra faktiskt. :-)
Ninni: God fortsättning på dig också!
Christina: Haha... så tycker ju jag också. :-)
Linnéa: Har nog aldrig smakat dem... eller har jag det? :-/