Ny diet

Idag är jag lite trött. Igårkväll träffade jag min underbara tyska kompis och drack alldeles för mycket vin med en alldeles tom mage. Idag Känner jag mig smal. Kanske ska sluta att äta mat och bara dricka rödtjut istället?

Kram

Åttioåring

Sådär ja, nu har svärmor åkt tillbaka till Västkusten. Vi har haft det jättebra faktiskt. Igår lurade jag med henne till Arlanda för att kolla på flygplan. Hon blev helt eld och lågor och tyckte det var det roligaste hon gjort på länge. Så nu har vi en gemensam hobby. 

M har ont i magen och vi vet inte vad det beror på. Jag blir nervös och så sitter vi båda med magvärk i soffan. Inte bra. Jag försöker få honom att gå till vårdcentralen men han är ju envis som en åsna... eller som en sån där gammal gubbe som aldrig gått till läkaren i hela sitt liv och då ska han minsann inte göra det nu heller! Ibland tror jag faktiskt att jag är tillsammans med en åttioåring.

Kram

Besök

Att en liten finne på ena näsvingen kan göra så ont. Blir galen! 

Idag kommer svärmor. Hon stannar ett par dagar. Tjoho! 

Kram

Hemliga shorts

Eftersom det var fint väder igår så såg jag många shorts-människor. Alla hade fina shorts. Mina var däremot fulast i världen. Var köper alla människor sina shorts? Inte på samma ställen som jag i alla fall. Finns det någon hemlig shortsaffär som inte jag känner till kanske? 

Igår var för övrigt första dagen på semestern som kändes som semester. Vi var på Kärsön och solade och hade med oss en välfylld fikakorg. Underbart! Jag badade dock inte eftersom jag alltid blir arg av det och jag ville inte riskera att sabba en trevlig dag i solen.  

Kram

Solskenschock

Idag ska M och jag packa fikakorgen och dra iväg och sola på någon klippa. Jag är chockad! Skiner verkligen solen? Ska man få en skön och solig dag dag under sin semester? Det är väl nästan lite mycket begärt?

Kram

Smitta

Gud, jag är så klantig! Vet ni vad jag gjorde när jag och en kompis var och fikade igår? Efter en megastor latte var jag tvungen att göra ett besök på herrarnas. När jag efteråt skulle tvätta händerna och försökte få ut lite tvål ur en sån där behållare som satt fast på väggen så rasade hela behållaren ner i golvet och tvål sprutade överallt! Duktigt va? Jag som häromdagen skällde på M för att han var klumpig och slog sönder en massa saker. Nu verkar det visst ha smittat. Trist! 

Kram 

Trög trögare Honkenponken

Undrar hur många liter mjölk jag häller ut varje månad. Av ren reflex plockar jag åt mig en liter när jag handlar, men så använder jag den aldrig. På sin höjd har jag en skvätt i kaffet då och då. Att det ska vara så svårt att sluta med något som man är van att göra! Helt sjukt ju! 

Nu blir det morgonpromenad trots att mina benhinnor (och en stor del av min hjärna) säger nej tack. 

Kram

Såpa x 2

Åh, jag såg att det finns en såpa på TV 4 som heter Falcon Beach. Det kan ju inte vara något annat än en toppenserie eftersom man direkt tänker på Falcon Crest och Sunset Beach när man ser namnet. De bästa såporna genom tiderna!

Nu ska jag pyssla om lilla M som har feber idag. Sjukdom på semestern är ju ingen höjdare...

Kram

Lår

Oj, idag blir det att ligga i sängen hela dagen. Helt slut efter gårdagen, men det var det värt! Synd bara att solen skiner ute.

Igår köpte jag ett par nya jeans. Himla fina! Det enda jobbiga är bara att det känns som det ena byxbenet är smalare än det andra. Antingen är de slarvigt gjorda eller så är mina lår olika tjocka. Hur som helst så är det tröttsamt och jag tänker på det hela tiden. Får kanske ta och lämna tillbaka dem.

Nu ska jag förflytta mig tillbaka till sängen med DN och en påse smågodis.

Kram 

Mitt-semesterångest

Åh, jag insåg precis att halva semestern har gått. Jag har drabbats av mitt-semesterångest! Undrar om det är vanligt? Har jag gjort allt jag velat göra så här långt? Är jag nöjd? Är det något jag ska göra annorlunda? En slags utvärdering liksom. Gud jag kanske gör en för stor grej av det här. Herregud, det är väl bara att slappna av och må bra.

Ikväll blir det
här på Berns. Jag vann biljetter på Qruisern. Kanske börjar jag få tur i spel. Ska nog springa ut och köpa en trisslott eller två.

Kram

Fjäsktips

Åh, luktar det ovanligt illa om alla sopbilar i sommar? Det är ju ingen värme ute så det borde vara tvärtom. Usch, värsta kväljningarna blir det hursomhelst. 

Nu ska jag fjäska lite för M och försöka gottgöra för att jag var så tråkig och sur hela dan igår. Någon som har något bra fjäsktips?  

Kram

Ilsken

Åh, nu märks det att M och jag har tillbringat mer tid ihop än normalt. Man är visst ganska lättirriterad. Jag funderade igår kväll på att boka min egen tvättid så att jag får använda hur mycket sköljmedel jag vill. M vill helst inte använda sköljmedel alls medan jag gärna överdoserar. Detta leder till många onödiga diskussioner nere i vår tvättstuga. Det är lättare att jag tvättar mina egna kläder och inget annat. Så får det bli! Idag är jag på stridshumör! Grr...

Kram 

Rök utan eld

Kan man köpa lösa ugnsplåtar någonstans tror ni? Det enda vi äger är ett galler och det var ju ingen höjdare när vi skulle göra varma mackor igår. Herregud, hela köket blev ju rökfyllt av allt som droppande ner på ugnsbotten. Både M och jag sprang runt som yra höns med rinnande ögon. Hittar vi inga plåtar blir det till att börja använda cyklop i köket... och så kan man ju hoppas att några snygga brandmän tittar förbi. 

Vad ska ni göra idag? 

Kram

Nörd

Alltså jag måste fråga er en sak. Bör man reagera när en människa som man knappt känner frågar om han får prova mina glasögon och sedan börjar gapskratta och säger att han ser ut som en nörd när han tittar sig i spegeln? Jag tog iallafall åt mig jättemycket. Det betyder ju att jag också ser ut som en nörd då ju. Gu? vad träligt! Tur att man kan tröstäta av syrrans födelsedagstårta idag.

Kram

Love Lowe


Jag har för mig att jag tidigare har pratat om hur härligt jag tycker det är med
Utbildningsradion. Jag sitter som klistrad framför tv:n! Dels för att programmen är bra men kanske allra mest för att underbara Lowe Österberg är programledare där. Han måste ju vara den finaste människa som finns!

60519-27


Puh, igårkväll blev det party på Patricia. Känner mig helt förstörd nu. Dessvärre måste jag ut på stan och köpa en födelsedagspresent till min kära syster. Hoppas att jag inte kräks på Åhléns! Jag kanske borde ta med mig en påse, eller vad är bäst att kräkas i när man är på stan? 


Kram

Sol ute sol inne

Åh, eftersom hela semestern antagligen kommer regna bort så blir det att sola solarium idag. Då kan man åtminstone låtsas att man är i Söderhavet, på en varm klippa på Västkusten eller på Kärsön. M och jag har hittat ett solställe där det finns ett så kallat kompissolarium. Himla trevligt, då kan man ligga där och prata med varandra samtidigt som man bränner på ordentligt. Det fattas bara en drink. Kanske kan man blanda till lite i en pet-flaska och ta med sig?

Idag ska jag baka bröd också.  

Kram

Semesterdiet

Usch! Det känns som jag har gått upp i vikt... semesterkilon liksom. Jag måste väga mig. Hjälp! Kanske borde jag raka mig lite här och där först. Då borde man ju väga mindre sen, eller?  

Kram

Missbruk

Alltså från det att vi kom hem från Norge, typ för ett dygn sedan, har båda mina fina orkidéer i vardagsrumsfönstret tappat alla sina blommor. Det är säkert 15-20 blommor det handlar om. Snacka om att de inte blev glada av att se mig igen.

Nu ska jag ta ett par Treo och försöka komma igång här. Ni tycker väl inte att vi Treo-missbrukare är mindre värda än andra människor? *orolig*

Kram

Norge i mitt hjärta

Norge var fantastiskt! Det var ju så vackert. Underbart bra har vi haft det! En bil full med fjollor och en massa schlager! Full rulle från början till slut med andra ord. Vi har sett vackra fjordar och höga fjäll. Vilken natur säger jag bara. Lite likt Nya Zeeland, men Norge var bättre. 

Resten av semestern ska bestå av sovmornar, rejäla och lyxiga frukostar, vin på uteserveringar och sol. Jag har också bestämt mig för att inte bada en enda gång i sommar och det känns underbart.  

Kram

ledigt!

Vilken härlig känsla med semester! Dagens projekt är att packa inför Norge-resan. Vi drar imorgon bitti. Vi ska kolla på fjordar, fjäll och Oslo. Det betyder att jag även kommer ha lite bloggsemester. Återupptar bloggandet i slutet av nästa vecka när jag är tillbaka i stan... om jag nu inte skulle hitta ett internetkafé mitt ute på Hardangervidda förstås.

Ha det härligt raringar!

Kram

 

Äntligen!

Åhhh, gud vad jobbigt det är med alla telefonförsäljare som har börjat ringa till min mobil. Jag har inte varit med om det tidigare men de senaste dagarna har varit förjävliga. Kan man spärra sin mobil på samma sätt som man kan spärra sin hemtelefon genom att ansluta sig till Nix-registret? Någon som vet?

Vet ni??? Idag är det sista dagen före min semester. Egentligen skulle jag jobba imorgon också, men igår bestämde jag mig för att ta ledigt även imorgon! Tjohoo! Fyra härliga veckor! Inget inplanerat förutom en liten tripp till Norge i några dagar... och så priden förstås. 

Nu ska jag städa mitt skrivbord och räkna ner timmarna tills jag får gå hem. 

Kram 

Känslor

Åh, vilken härlig sommarkänsla jag fick igår när jag vandrade på gatan hem från jobbet. Det är ju lite sådär semestertyst i stan. När jag gick förbi några balkonger så hörde jag någon som korkade upp en flaska vin. Det ljudet fick mig att genast komma in i semesterstämning. Vin på balkongen liksom. Underbart!

På tal om vin förresten. Såg en annons i DN för någon bag-in-box där det var en bild på boxen och under stod det "köttvin"... bara. Urk! Skulle ni köpa det?? 

Kram


Elaking?

När får man lov att bli irriterad på någon annans barn? Igår när jag kom hem från jobbet och passerade innergården satt en mamma där med sitt barn. Hej sa barnet och hej sa jag. Sen kom jag på att jag skulle leta rätt på ett  ATG-ombud så att jag kunde hämta ut biljetterna till Pride. Jag gick iväg igen och när jag passerade innergården sa barnet hej och jag sa hej. Kom på att jag glömt bokningsnumret i lägenheten sprang upp igen. När jag sedan kom ner på gården så sa barnet hej igen. Jag valde att inte svara varpå barnet såg väldigt ledset ut. När jag hämtat biljetterna och kom hem igen var de fortfarande kvar. Jag tittade strängt på barnet innan det hade hunnit säga hej, då tyckte jag att mamman såg lite irriterad ut. Var jag elak? Varför får jag dåligt samvete?

Kram

Regn

M och jag pratade igår kväll om hur vi skulle fira att vår semester börjar på fredag. Vi pratade om champagne, ostron (jag HATAR i och för sig ostron men M älskar det) och annan lyx. Men nu kom jag på vad som skulle vara det ultimata sättet att fira på, nämligen godisregn. Åh, vad underbart det skulle vara att få dansa runt bland choklad och vingummi! Jag måste genast ringa till M. 

Kram

Dog nästan

Gud, är helt slut idag. Men det är det värt. En toppenkväll på Lino med ett helt gäng bloggare. Alltid roligt att träfa dem!

Det är ju alltid trevligt när man kommer hem efter att morgontidningen kommit. Dessvärre är ju DN ganska tjock på söndagar vilket gör att det är väldigt lätt att snubbla på den. Jag lyckades trassla in mig totalt och flög rakt in i toadörren. Livsfarligt juh! Tänk om jag hade dött. Kan man ringa till DN och klaga tro?

Kram