Förfall?

Jag är gräsänkling. M har åkt till sina föräldrar på västkusten. Jag följde inte med. Dessvärre händer det något med mig när M är bortrest. Jag slutar raka mig, går omkring i morgonrock hela helgen och stannar uppe alldeles för länge på kvällarna. Men den här gången blir det annorlunda. I morse gick jag upp, rakade mig, gick och solade och tog vägen förbi Konsum hem och köpte massor av frukt som jag kunde frossa i till frukost. Nu känner jag mig pigg och fräsch. Här ska det inte bli något förfall längre bara för att M inte är hemma!

Det var härligt att se George igår. Han är ju underbar. Trots att konserten kanske var lite seg i början så gör det ingenting. Han kunde bara stått där på scenen rakt upp och ner och jag hade varit fullkomligt nöjd.

Kram

Attackerad

Hmm... det här gäller visst fortfarande. Väldigt tråkigt kan jag meddela! Tur att jag hade tvättstugan igår.

Ikväll blir det George Michael i Globen.

Kram

Snåljåpar

Pust, stånk och stön! Idag är jag visst lite trött. Träffade vännerna N och K igår. Mycket trevligt var det... och mycket vin blev det. På något sätt har jag redan kommit in i någon slags semesterlunk och förträngde duktigt att jag skulle jobba idag. 

Jag blev också extra tung i huvudet efter att ha stått och väntat sju minuter på tunnelbanestationen där det målades med en färg som hade världens starkaste lukt. Målarna hade jättefina munskydd, jag tycker gott att de kunde delat ut dem till resenärerna också. Snåljåpar!

Kram

Äckel

Jag mår illa! Kom precis på hur äckligt det är med morgontidningen som stoppas in genom brevinkastet och landar på dörrmattan. Sen tar jag upp tidningen därifrån och lägger den på köksbordet. Vidrigt egentligen, skorna som man går med på dörrmattan kan ju ha trampats i både det ena och det andra. Usch! Måste fixa en sån där korg som man kan hänga under brevinkastet precis som Reidar och Beatrice hade i sin lägenhet i underbara Rederiet. Kommer ni ihåg?

Vad mysigt det är att sitta på sitt lilla kontor med en kopp kaffe och lyssna på regnet.

Kram

Högklackat

Åh, jag vet inte vad som har hänt med mina favorit-sneakers. Efter att ha varit utsatta för häftigt regn under midsdommarhelgen så har sulan blivit helt hård och konstig. Idag när jag har dem till jobbet så låter det som jag har högklackat när jag springer omkring i korridorerna. Det känns ju inte så roligt.

Nu har jag börjat räkna ner till min semester. Nästa fredag är det dags att korka upp skumpan och avge ett glädjeskrik genom köksfönstret.

Kram

Wish it was Sunday

Tillbaka på jobbet. Igår visste jag ju inte alls vad jag ville göra, men det hela visade sig bli en ganska härlig dag. Dagen började med hemmaspa a la Honkenponken. Ansiktsmasker, peeling och hårborttagning. Sedan bestämde vi oss för att äta frukost på kafé. Det var ju lättare sagt än gjort. Det var tydligen inte en vanlig söndag igår. Det verkade som hela Södermalm led av midsommarbaksmälla. Så gott som alla fik var stängda och mitt blodsocker sjönk för varje steg vi tog. Till slut bestämde vi oss för att inte prata med varandra tills vi hittat ett fik som var öppet.

Dagen fortsatte med en långpromenad i det märkliga vädret. ena stunden var det skitvarmt och i nästa stund önskade jag att jag hade en täckjacka. Efter promenaden gick vi hem och drack rödvin, lagade världens godaste lasagne och myste i soffan. En söndag precis i min smak.

Kram

Vad ska man göra?

Tillbaka i stan! Helgen har väl varit ok, men det är skönt att vara hemma igen. Ett tag trodde vi inte att vi överhuvudtaget skulle komma iväg i fredags. Vår lilla fula dumma bil bestämde sig för att inte starta. Batteriet hade laddat ur. Som tur var kom en hunk med startkablar och räddade oss efter ett tag. Väl ute på E4:an tog det stopp redan i Kungens kurva på grund av en trafikolycka. En timma senare och med en sprängfylld urinblåsa styrde vi kosan mot Motala. Resten av helgen flöt på och vi råkade inte ut för några fler missöden. 

Vad ska man göra idag då? Ligga i sängen? Kolla på film? Gå på promenad? Fika? Städa? Storkok? Åh, jag vet visst inte alls.

Kram

Fokus

Det har varit väldigt svårt att fokusera på jobbet de senaste dagarna. Jobbigt när man får slösa en massa energi bara på att försöka förmå sig att få saker och ting gjorda. Ska jag kopiera ett papper till exempel så får jag samla kraft i en halvtimma. Jag såg på ett naturprogram häromdagen. Det handlade om såna där fåglar som ser en fisk i vattnet på hur långt håll som helst. Sen störtdyker de ner i vattnet och kniper firren. Det kallar jag fokus. Så skärpt skulle jag också vilja vara.

Jag skulle också vilja passa på att önska alla en härlig midsommar! M och jag drar till Östergötland för att fira med päron och syster. Det kändes som ett smart drag att åka nu så slipper man under semestern.

Kram

Gladpack

Idag provade jag vattenmelon till frukost istället för grape. Mycket bättre. En sak som jag inte riktigt förstår bara är det här med Gladpack. Melonbiten jag köpte var ju inslagen i sån. När jag hade tagit så mycket melon som jag skulle ha och försökte slå in resten i plasten igen så räckte den inte till... och då var det ju ändå en mindre melonbit än innan. Jag vände och vred men den täckte inte allt. Mycket märkligt!

Åh, hoppas vädret håller i sig. I sådana fall ska jag och
Fruhatt hänga på Mälarpaviljongen ikväll. Längtar!

Kram

Frätskador

Grapefrukt är svårt tycker jag. Men eftersom det ser så himla nyttigt och fräscht ut på frukostbordet så gav jag det en ny chans. Det var fortfarande inte gott utan bara skarpt och så fick jag ont i tänderna efteråt. Det kändes som det var frätande, både mot emaljen och mot magsäcken. Usch, aldrig mer!

Kram

Curry

Det här måste ju ha varit världens snabbaste helg. Det känns inte som jag överhuvudtaget hann tänka att det var helg innan det blev måndag igen.
 
Jag upptäckte också precis att jag haft matlådeläckage i min väska. Värsta currylukten i mitt rum... Hoppas veckan fortsätter lite bättre än vad den har börjat.

Kram


Termobyxor

Alltså jag älskar vår nya lägenhet, men en sak är mindre bra med att bara ha fönster mot innergården. Man ser ju liksom inte vad folk har på sig. Är det tillräckligt varmt för shorts eller ska man ha jeans? Det är en viktig fråga. Man vill ju inte sticka ut allt för mycket genom att ha flip-flops och kortbrallor när andra har termobyxor.

Gårdagskvällen var en bra kväll. Röda drinkar, Lino och trevliga människor. Idag huvudvärk och grillfest i regnet. Hej och hå!

Kram

Kvalitets-tv

De senaste kvällarna, vid 19-tiden, har SVT visat program från NRK. Det är inga toppenprogram direkt, typ dokumentärer om Hurtigrutten och människorna som jobbar där. Men M gillar't. Han är ju från Västkusten och det är ju nästan norskt. Den enda anledningen till att jag kollar är att alla norrmän är så vackra att titta på. Håller ni inte med?

Nu ska vi försöka hitta en spegel med en stor fet guldram. Undrar var man kan köpa en sån?

Ha en fin lördag!

Kram

Rundsmörjning

Åh, vad jobbigt det är när man börjar skratta i sin ensamhet på tunnelbanan. Igår när jag åkte hem från jobbet råkade jag ut för just detta. Det har varit en tung vecka och igår eftermiddag hade jag mitt sista jobbiga möte. Efter det kom tröttheten och fnittret. Jag satt mitt emot en kvinna på tåget. Helt plötsligt tar hon fram sitt lypsyl och börjar smörja sig runt ögonen. Det var det som behövdes för att jag skulle bryta ihop totalt. Hoppas att hon inte förstod vad jag skrattade åt. Jävligt pinsamt var det hur som helst!

Igår fick vi vår nya soffa. Den var hård. Nästan som att sitta på en parkbänk. Hoppas att den blir lite mjukare med tiden.

Kram

Dialekt

Idag är jag trött som en liten apa. Som tur är börjar världens hemskaste vecka lida mot sitt slut. Att man ska bli så utmattad av att jobba. Skittrist och onödigt tycker jag!

Varför blir dialekten extra tydlig när man är nervös? Igår pratade jag på ett seminarium och hörde mig själv bräka på på värsta östgötskan. Även mina kära kollegor påpekade det efteråt. Jaja, man får väl hoppas att åhörarna tyckte att det var lite charmigt... hmm... kanske inte så stor chans?

Kram

Lufs

Mina ben känns som två rejäla köttklubbor. Usch! Det är som huden inte riktigt räcker till riktigt. De är liksom helt stinna. Skumt! Det lär ju knappast bero på för intensiv träning att mina lårmuskler håller på att växa ur skinnet, snarare att jag samlat på mig vatten eller något. Herregud ska man behöva börja äta vätskedrivande innan man fyllt 31?  

Nu ska jag lufsa i väg på seminarium med mina tjocka och konstiga ben. 

Kram

Sabotör

Vi delar innergård med en annan bostadsrättsförening. Just nu är jag sur på dem. De har ställt upp en bautastor studsmatta på sin del av innergården. Det är ett jäkla liv på kvällarna. Alla som hoppar på den måste tydligen låta väldigt mycket. Barn vrålar (dels när de hoppar som vanligt och dels när de trillar utanför) och rejäla och välvuxna män gör att studsmattan skriker och gnisslar istället. Jag funderar på att smyga ut någon natt och sabotera den. Kanske ett stort Zorro-märke mitt i? Vad tror ni om det?

Kram

Mat är svårt

Vi måste verkligen utöka vår maträttsrepertoar! Jag är så trött på bulgursallad och vegetarisk lasagne. Det är typ det enda vi äter. Men hur ska man få inspiration? Hur ska man orka hitta på ny mat? Hmm... det får nog bli att gå förbi Ica på vägen hem från jobbet och köpa ett nytt paket med bulgur. 

Kram

Matt av maran

En sak som slog mig igår när jag blev uttvingad i hettan för att köpa kaffe. Ute på gatan har de grävt upp ett sånt där stort hål och runt hålet stod minst tre halvtjocka män i neongula västar. På en lördag! Jag tror aldrig att jag tidigare sett vägarbetare som jobbat på helgen. I och för sig så verkade de inte direkt muntra. Två av dem hackade på den tredje. Jag tyckte jättesynd om honom men vågade inte lägga mig i.

På eftermiddagen fick vi för oss att vi skulle kolla på maraton-eländet, men vi stod bara ut i några minuter sen gick vi och drack ett glas vitt på Mälarpaviljongen istället. Jag blev nästan rädd när vi kollade på de som sprang. De såg ju halvdöda ut allihop. Ambulanser körde i skytteltrafik och precis brevid oss stannade en man som höll sig för magen. Jag blev livrädd att han skulle börja kräkas så vi avlägsnade oss snabbt från platsen. Jag blev helt slut bara av att kolla.

Nu frukost!

Kram

Planlös

Nu måste det väl vara klart med alla studenter? Jag är jätteglad! Inte för deras skull utan för att det blir lugn och ro igen. Jag har hållt på att bli galen de senaste veckorna av allt gap och skrik.

Jag sitter här och är så nöjd över våra semesterplaner. Vi har nämligen inga! Jo, vi har några småsaker inbokade men i det stora hela är det fyra blanka veckor. Lovely! Tidigare år har ju våra semesterveckor var fullspäckade med diverse aktiviteter, svärmorsbesök, badtvång mm. Det här ska bli en semester på våra villkor. Vi ska vakna på morgonen och känna efter vad vi vill göra under dagen, inte ha ett dagschema klart för tre veckor framåt. Underbart!

Lite av varje

Igårkväll var en härlig kväll. Den tillbringades på Mälarpaviljongen. Himla trevligt med de nya sittplatserna på den där delen ute i vattnet. Dessvärre blev jag lite snurrig i huvudet av gungandet. Usch, att man ska vara så känslig.

För övrigt så flagar jag på näsan. Det är premiär för i år. En trevlig premiär tycker jag.

I receptionen på mitt jobb finns det en riktig hunk-vakt. Varje morgon hoppas jag att det är han som ska sitta där. Det blir liksom en trevlig start på dagen. Idag var det mycket riktigt han som jobbade. Dessvärre klämmer Honkenponken ur sig värsta pipiga hejet. Så typiskt! Jag ville ju låta manlig och ha en bullrig röst. Jag måste gå hem och träna i eftermiddag.

Snart är det helg!

Kram

Överhettning

Varför har bara cyklar ringklockor? Jag känner att man definitivt skulle behöva en även om man promenerar. Igår till exempel när M och jag var ute på promenad runt Långholmen i hettan så skulle man verkligen varit hjälpt av att ha en ringklocka. Kanske istället för ett armbandsur? Asmycket folk, det var som man gick i ett långt led bitvis. Honkenponken blev enormt stressad och kände att han var nära att överhettas. Allt blev dock mycket bättre när vi satte oss på ett mysigt stället i skuggan och tittade på hundar som badade. Jag fattar inte vad som håller på att hända med mig? Jag brukar ju älska solen och värmen, men igår var det svårt. Dumt!

Kram

Jag har barn

I natt, när jag inte kunde sova, låg jag och funderade på hur länge man skulle klara sig om man ljög för sitt jobb och sa att man hade ett barn. Jag tänker givetvis på möjligheten att få vara hemma och vårda sjukt barn. Tänk att kunna ringa på morgon och säga att lill-kotten är lite sjuk så man måste stanna hemma. Sen är det bara att kasta sig i soffan med en påse chips och lata sig hela dagen. Undrar hur länge det skulle funka innan man blev upptäckt? Skulle det funka överhuvudtaget?

Kram

Trädklättring

Imorse blödde jag näsblod. Det har jag nog inte gjort sedan jag var ett pubertetsmonster... eller det var nog ännu längre tillbaka i tiden förresten. Håller jag på att bli barn på nytt? Kanske skulle man ge sig ut och klättra i träd på lunchen? Undrar vad kollegorna skulle säga?

Kram

Ny noja

Min nya noja är att bankomaten ska sno mitt kort. Vet inte varför det har blivit så men varje gång jag tar ut pengar så håller jag mer eller mindre andan. Det medför ju en massa jobb om kortet skulle försvinna. Säkert tusen telefonsamtal, bankbesök, be om pengar av sin pojkvän... hmm, förresten kanske det inte är så illa...

Kram

Onda äpplen

Åh, varför ska man alltid vakna så tidigt efter att man varit på krogen? Trots att jag känner mig helt förstörd slog jag upp mina blå (något rödsprängda) före klockan nio.

Det var en toppenkväll på Lino igår! Trevlig stämning, trevligt folk och trevliga drinkar. Jag har dock ont på höger sida av ryggen eftersom jag halkade på ett äpple som låg på gatan när vi gick hem. Livsfarligt! Det var inte så att jag ramlade omkull men jag sladdade till ordentligt. M var snabb med att intyga att sladden inte var så snygg och att han skämdes. 

Måste man orka vara ute i solen idag? Jag kanske nöjer mig med solariesol. Då behöver man bara pressa i 20 minuter istället för en halv dag. Ja, det får bli dagens projekt, att sola solarium alltså.

Kram

Bakisbränna

En sak som jag har funderat på är varför jag alltid ser solbränd ut när jag är bakfull. Jag får verkligen en jättefin färg i ansiktet dagen efter. Tror ni att det blir så när alla gifter ska ut ur kroppen? Hursomhelst, är det inte märkligt? 

Kram

Mobila barn

Ofta blir jag förvånad över att jättesmå barn har egna mobiltelefoner. Funkar det så att direkt när barnet kan prata så köper man det en mobil? Kanske är jag hopplöst efter som reagerar på detta?

Idag får Treo-röret följa med till jobbet. M och jag drack ett par glas vin igår kväll och det räckte tydligen för att jag skulle känna mig risig idag.

Kram