Min egen hantverkare

Idag fyller Martin år och vi är på väg på en liten utflykt till Utö innan kvällens party.
 
För min del började dagen sådär... Jag lyckades rycka av snöret till persiennen i sovrummet. Härligt Honken!!! Givetvis fortsatte jag att dra i snöret efter att det hade gått av också, så nu ser det ut som det skett en explosion mellan fönsterglasen, persienndelar åt alla håll... Jag blev helt matt och lade mig på golvet och beklagade mig, men då kom Martin till undsättning. Nu har han tagit fram verktygslådan och klivit in i hantverkarrollen. Mmmmm... I like!  ;-) 

Kram

Kliniken

Ååhhh... visst var ”Klinken” bra? Fränast var ju Oberschwester Hildegard (längst till vänster).
Den snygge Udo (näst längst till höger) var jag allt lite kär i, det kanske rent utav var han som fick mig att fatta att jag var bög.

60519-8

Kan det inte komma tillbaka!!! Please!!!

Kram


Bröstsmärtor

sådär ja, nu har man vräkt i sig en stor fet pizza med diverse såser. Har nästan lite ont i bröstet. Jaha, vi får se hur länge det dröjer innan jag går loss på lantchipsen och glassen i frysen... Varför kan jag aldrig göra någonting med måtta? Fy vad Postkodmiljonären är trist... och Rickard Sjöberg... *ryser*

Kram

Fika

Har precis kommit hem från en fika med Fruhattunderjorden. Gud, vad trevligt vi hade! Trots att vi satt inomhus så blev vi attackerade av fåglar... nja, nu kanske jag överdrev lite, det var en gråsparv som envist cirkulerade kring vårt bord. Vi fick iallafall inget bajs på oss, vilket var konstigt för en bajsmagnet som jag...

Kram

Dagens goda gärning

Sådär ja, nu har jag blivit djungelfadder hos Världsnaturfonden! Som tack får jag en fin gorillabox... :-)

Kram

Hemglass

Sådär ja, nu har jag handlat glass av glassbilen för en massa pengar... Det var roligt. Det var verkligen en evighet sedan sist...  :-)

Kram

Döv

Åååhhhh... vilken hemsk tunnelbanefärd det var hem från plugget idag. Hoppar på tunnelbanan vid KTH och gör en extrem missbedömning. Råkade nämligen slå mig mer vid tre tjejer i 13-årsådlern som var så högljudda att mina trummhinnor höll på att spräckas. Snacka om MBD hos alla tre! Men, inte nog med det, givetvis kommer också in 2500 dagisbarn i vagnen som låter (om möjligt) ännu mer än de tre tjejerna.

Senare blir det också stopp i trafiken på grund av vagnfel. Där satt jag i en trång tunnel och kände att paniken började smyga sig på. Dels av alla ljud och dels av klaustrofobi. Nu är jag iallafall hemma och är ett nervvrak. Behöver omvårdnad, kopiösa mängder glass och en klapp på kinden...

Kram

Lycka!

Såg i reklamen under "Floor Filler" att "Home and Away" börjar på TV 3 på måndag. Härligt med en riktigt go australisk  såpa! Det hela inleds med ett sammanfattningsavsnitt och sedan drar serien igång på allvar på tisdag. Jag längtar!

Kram

Badpojke

Vilket underbart väder det är idag! Jag traskade från skolan glad i hågen men efter en stund så tog ångesten överhand. Först kunde jag inte riktigt sätta fingret på vad det var, men nu vet jag! Snart är sommaren här och med sommaren kommer en sak som jag hatar! Nämligen att bada. Jag började i ren panik på tunnelbanan försöka komma på ursäkter för att slippa undan. Jag vet att det kanske är lite tidigt men det gäller att bygga upp ett lager av ursäkter som jag sedan kan använda när stunden är inne.

Vet inte riktigt varför jag hatar att bada. ja, jag är simkunnig ;-) men jag tycker bara att det är kallt och otäckt. Man måste sig liksom tvinga sig i och sedan låtsas att det är skönt i några minuter för att sedan springa upp på land och försöka torka så fort som möjligt för att inte frysa ihjäl.

Är det någon som sitter och klämmer på en bra ursäkt för att slippa bada?

Kram

Bröst

Eftersom jag tentapluggar så har jag gjort alla möjliga konstiga saker som inte har ett dugg med skolan att göra. Bland annat har jag kollat i ”Fass” på biverkningar av en magsårsmedicin som jag knaprade under stora delar av 2005. Biverkningarna var bland annat: övergående förvirring (skönt, nu kan jag skylla på tabletterna), hallucinationer och bröstförstoring hos män! Bröstförstoring hos män... gud, vilken skum biverkning!

Kram


Rullator-maffian...

Heter det rullator eller rollator? Hur som helst så råkade jag ut för rullator-maffian när jag hade varit och handlat på ICA. Två gamlingar hade parkerat sig precis utanför ingången till min port. Konstigt att pausa just där, men det var väl soligt och skönt kanske, vad vet jag... Jag såg iallafall ett mönster som jag kunde koppla till söndagspromenaden igår. De vägrade nämligen att flytta på sig när jag skulle gå in genom dörren! Två gånger fick jag säga "ursäkta" innan den ena tanten säger: "jaså, ska du in här?..." Jag fattar inte vad det är för fel på folk? Eller är jag osynlig???

Kram

Jag sliter mitt hår...

Tänkte att jag skulle uppdatera er när det gäller balkongrenoveringarna, för det är ni väl jätteintresserade av? ;-) Och nej, jag har inte råkat visa mig naken för byggarbetarna igen... 

Hur som helst så håller jag på att bli galen idag. De håller på och hackar bort de gamla balkongplattorna och ljudet och vibrationerna är asjobbiga! Jag som verkligen skulle ta mig i kragen och plugga idag, det är liksom en omöjlighet. Kan jag inte få komma och plugga hos någon av er? ;-)

Kram

Gladiator-honken

I eftermiddags var Martin och jag ute på söndagspromenad. Egentligen brukar jag mest få ångest av söndagspromenader, men eftersom vädret var kanon så jag kände att jag var tvungen att gå med. Blev ganska snart på dåligt humör eftersom alla människor vi mötte gick i bredd och låtsades som att de ägde trottoaren. Det var hela tiden jag som fick väja och gå undan... Det gjorde mig vansinnig. Till slut gick jag bara brevid Martin utan att vika en tum när vi fick möte. Jag fick ett par ordentliga smällar på min axel, men det var det värt!!!

Sedan gick vi hem och lagade mat. Stekt torsk och potatismos. Jag öppnade en flaska vin under tiden vi lagade mat. Eftersom mitt blocksocker var nere på noll och min mage var helt tom efter den ansträngande promenaden så blev jag onykter efter ett par klunkar. Jag spillde vin över hela arbetsbänken, potatisen kokade över och jag sabbade den fina dubbelpaneringen som Martin gjort...

Jaja, nu sitter jag här i soffan iallafall. Mätt och fortfarande onykter. Min kinder är blossande röda och Martin brygger kaffe...

Kram   


Såpa och pensionärshonken

Gött, nu är det "Tre kronor" på TV4. Lycka! Förresten, visst smakar kaffe bättre i kopp än i mugg? Eller är det bara jag och alla pensionärer som tycker det?

Kram

Bajsmagnet

Jag är en fågelbajsmagnet... Jävligt trist kan jag meddela! Det kan inte bara handla om otur utan det är som om alla fåglar i Stockholm bestämt sig för att skita på mig. Jag är dessutom rädd för vissa fåglar, typ duvor och fiskmåsar. Det äckligaste jag vet är när en duva flaxar upp precis framför ansiktet på en, blä...

Kram


007

Jag lovade Martin att jag skulle försöka att se hela "Golden Eye" tillsammans med honom nu ikväll. Jag klarade ca 35 minuter sedan började jag fälla dryga kommentarer och skratta åt allt det löjliga. Jag tror inte att jag har sett en enda hel Bond-film... Jag klarar det bara inte... Jag bloggar och äter chips istället :-)

Kram raringar

Mamma-trubbel igen...

Min mamma fyllde år nyligen. Jag och min syster bestämde att vi skulle köpa en present tillsammans till henne. Mamma pratade lite löst om att hon behövde en ny klocka. Hon hade mycket bestämda åsikter om hur denna klocka skulle se ut. Både jag och min syster kollade runt i 7000 klockaffärer utan att få napp. Min syster hittade däremot ett fint halssmycke som vi bestämde oss för att köpa.

På påskafton hade min syster överlämnat paketet och mamma var nöjd... Åtminstone trodde vi det. Jag pratade med henne i telefon för en stund sedan och då säger hon: Åhhh, jag som trodde att jag skulle få en ny klocka i födelsedagspresent eftersom jag inte kan använda min gamla längre! Apa tänkte jag, men teg. Vaddå inte kan använda sin gamla längre??? Det är inte så att den är trasig utan hon har bara tröttnat på den. Hon får väl vara nöjd med det hon har fått, eller åtminstone inte tala om att hon är missnöjd. Annars får hon köpa sin jävla klocka själv (om hon nu hittar någon som uppfyller hennes krav). Nu har hon i och för sig lagt ribban och jag ska inte vara sen med att tala om vilken jävla ful glasskål (typ) jag kommer få av henne när jag fyller! 

Kram

Bästa butiken!

Visst är det trevligt att gå på Apoteket? Självklart är det inte kul om man måste gå dit för att få medicin mot någon tråkig åkomma, men annars. Man kan gå runt bland hälsokostpreparaten, hudvårdsprodukterna, tandgrejerna mm. Man hittar alltid något käckt att inhandla. I alla fall jag. Vet inte hur många rör med olika sorters vitaminbrus det står i badrumsskåpet till exempel...

Kram

Bästa filmen!

Idag har jag inte pluggat någonting... Jag hade ju värsta chansen eftersom dagens föreläsning blev inställd. Men nejdå, istället har jag bland annat tittat på ”Flykten från hönsgården”. Det är min allra bästa film!Kram


 


Sjukliga och osmarta föreläsare

Jaha, man gick upp i ottan för att vara på föreläsning kl. 8 i morse. När jag kommer dit, lagom blek av klaustrofobi efter att ha suttit fast i en smockfull tunnelbanevagn i en kvart, så möter jag min föreläsare som är ännu blekare... Hon såg verkligen inte kry ut alls. Hon såg faktiskt ut som ett utskitet päron om jag ska vara ärlig. Jag frågar hur det är och hon säger att hon har så ont i magen. Jag frågar om hon verkligen ska hålla föreläsningen om hon inte mår bra. Hon svarar att hon inte kommer att kunna föreläsa, men ringde oss inte på morgonen (vi är 10 stycken i gruppen) och berättade att föreläsningen skulle ställas in, för att hon inte ville göra oss besvikna!!! Finns det någon som blir besviken när en föreläsning ställs in???? Man bli väl snarare sur när man kommer dit och får reda på att lektionen är inställd när man skulle kunnat legat kvar i sängen eller suttit och läst DN i soffan och druckit kaffe... Hur som helst så höll hon en mycket mycket mycket komprimerad föreläsning på 45 minuter sedan lommade hon i väg till företagshälsovården. Själv drog jag in till stan och hängde på låset till alla butiker istället. Jag köpte födelsedagspresent till Martin-darlingen och ett storpack med Treo.

Kram

Ayurveda

Visst verkar det coolt med Ayurveda? Såg ett inslag om detta på nyheterna igår. Det är tydligen den nya hälsotrenden. Ayurveda identifierar tydligen ett antal kroppstyper som har olika kännetecken och kvaliteter. Det sägs också att identifiera och lära känna den egna kroppstypen är nyckeln till förståelse för hur dessa personliga särdrag sätter sin prägel på vårt liv. Ett exempel på detta är hur olika vi reagerar psykiskt och fysiskt på stress. Man kan också få kostråd mm. utifrån sin kroppstyp för att man ska må så bra som möjligt. Lite flummigt kanske, men ändå fränt. Måste läsa lite mer och se vad det handlar om. Är det något som har någon erfarenhet av Ayurveda?

Kram

Plastkirurgi

Jag fortsätter på tv-temat. På söndag börjar Nip/Tuck igen. Gött! Det ser jag verkligen framemot! Jag kan nästan inte vänta... Inte lika helylle som Gilmore Girls iallafall. :-)

Tillbaka till tvättstugan...

Kram


Erkännande

Sådär ja, nu har man kommit ikapp... Har precis kollat på förra veckans avsnitt av Gilmore Girls och Desperate Housewives som vi spelat in. Är man töntig om man måste följa dessa serier slaviskt? Gilmore Girls kanske är lite töntigt, men jag erkänner, jag kan inte leva utan det...

Kram


Funderar och funderar...

I natt har tankarna snurrat i mitt huvud... Det betyder att antalet sömntimmar har varit få och antalet snurra-runt-i-sängen-timmar har varit betydligt fler. Det jag funderat mest över är vad som ska hända med mig när mitt pluggår är slut. Jag kommer att plugga fram till sommaren och sedan måste jag ju fixa ett nytt jobb. Tillbaka till arbetslivet efter ett års pluggpaus. Det värsta är att jag inte vet vad jag vill göra. Alla jobb som jag har haft har varit ruttna... Först IKEA i Jönköping där jag sålde sängar, sedan IKEA i Kungens Kurva där jag sålde kök. Efter det fick jag ett jobb som hade med min utbildning att göra, dvs. nationalekonom, på en myndighet här i Stockholm, vilket var det absolut tråkigaste jobbet jag haft. Nu blir jag rädd att även nästa jobb jag får kommer att bli pisstråkigt. Tänk om jag aldrig kommer att få ett jobb som jag trivs med? Är det vanligt att människor går till sina jobb år ut och år in och vantrivs? Orkar man det? Kanske är det mig det är fel på, eller har jag bara haft otur... kanske en kombination?

Kram

Nästan naken-chock igen...

Så fort det blir lite varmt i vårt land så kastar vissa människor alla kläder! Det är idag 12 grader i Aspudden (dvs. ingen värmebölja direkt) och när jag kollade ut genom fönstret nyss så är folk hur lättklädda som helst. Jag såg flera personer i kortärmat och även en man med shorts, t-shirt och skinnkavaj... (vet inte om han räknas egentligen eftersom han verkade lite skum).

För mig måste det vara varmt på riktigt för att jag ska kunna ha tunna kläder på mig, annars är det ju bara obehagligt. Man vill ju inte gå omkring och spänna sig och frysa... Eller, låter jag som en pensionär?

Kram

Rapport!

Jaha, då var man hemma i Sverige igen då. Veckan i Frankrike har varit super! Det började riktigt bra med att vi blev uppgraderade till business class på flyget så vi fick en massa trevliga viner, god mat, praliner mm. Första kvällen avslutades på en restuarang där vi skulle äta middag och beställa in mat från en meny som endast fanns på franska. Detta medförde att vi inte visste vad vi beställde in för mat. Som en följd av detta tillbringade Honken hela första natten på toaletten i sällskap med en härlig matförgiftning.

Resten av veckan åkte vi på utflykter till Monaco, San Remo, Saint Tropez och Saint Maxime när vi inte hängde på uteserveringarna i Nice. I Saint Maxime försökte vi hitta Kungafamiljens hus, men vi vet inte riktigt om vi hittade det. Vi såg tyvärr inte röken av kungafamiljen. Jag är ledsen Tennis Cresendo, men vi såg inte några andra kändisar heller, trots att det ryktades om att Peter Harrysson var på Rivieran... ;-)
 
Jag vågar inte väga mig efter veckan, men det känns som att jag har fläskat på mig efter alla ostar, viner och flottig mat. Vi får se om jag vågar i morgon. Nu måste jag vattna blommorna, de ser väldigt ledsna ut...

Kram

Vive la France!

Tänkte bara säga hejdå. I morgon bitti drar jag och Martin till Nice. Ha en härlig vecka raringar så hörs vi den 16:e! Vad ska ni göra i påsk?

Jag har lovat Martin att jag ska prova åtminstone ett ostron. Jag tycker egentligen att det är skitläskigt med ostron, men ska ge dem en chans till... Vin ska jag däremot dricka mycket!

Kram gullisar!


Naken-chock!

Just nu pågår balkongrenoveringar för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Jag upptäckte i morse att de har kommit fram till vår balkong genom att jag typ blottade mig för två byggarbetare... Observera att det inte var medvetet!!! Jag släpade mig upp ur sängen och på väg till badrummet så ser jag i ögonvrån att det stirrar två människor på mig från byggställningarna utanför balkongen (det måste ha gått jävligt fort att sätta upp dessa byggställningar). Min första tanke, som inte var så rationell kanske, var att jag skulle vinka, men sedan sprang jag snabbt in i badrummet. Där fick jag sedan vira in mig i ett badlakan för att kunna ta mig tillbaka till sovrummet för att få lite kläder på min arma kropp. Nu är rullgardinerna nerrullade kan jag meddela.

Så jäkla typiskt!

Smaskens?

Efter att jag såg reklam för fiskbiffar på TV så började jag leta efter andra matvaror som också verkar äckliga. Nu tror jag att jag har hittat ytterligare en... eller vad tycker ni om kycklingleverpastej?60519-6

Kram

Samvetskval

Suck... varför är mammor så bra på att ge en dåligt samvete? Nästa tisdag fyller min mamma 55 år. Jag och Martin är ju i Frankrike hela nästa vecka och kan därför inte komma på kalas. Jag berättade att vi skulle resa bort för evigheter sedan och då var det absolut inga problem. När jag pratade med henne igår så lät det dock annorlunda. Hon säger ju inte saker och ting rakt ut men man hör emellanåt att hon är besviken. Hon berättade också att min syster och hennes man inte heller kan komma just på hennes födelsedag. De kommer att åka dit en annan dag, vilket jag talade om gör henne att det kan ju vi också göra. Det känns dock som att det inte var riktigt bra även om hon säger annorlunda... 

Kanske är det jag så tolkar in för mycket i det hon säger, jag är ganska bra på det ;-) Jag vet inte, men hur som helst så stör det mig. Min mamma är en super-dupermamma och jag tycker om henne jättemycket, men det här gör mig såååå trött!

Kram!
 
  

Skalperad...

Idag tog jag mig i kragen och gick och klippte mig. Eftersom jag fick panik över att se ut som en huligan så var jag tvungen att få en tid omgående. Gick till ett ställe på Götgatan där man kunde få tid direkt. Efteråt så förstod jag varför. Tjejen som klippte mig var jätteliten och såg helt förskrämd ut. När hon satte igång så visade hon en helt annan sida. Hon drog och slet i mitt stackars hår så det kändes som jag höll på att bli skalperad. Det gjorde verkligen skitont och hon verkade inte ha någon som helst känsla för hur man behandlar en kund. Kanske hade hon peruk själv? Dagens dåliga självförtroende gjorde dock att jag inte vågade säga till henne utan satt och led. Resultatet blev som tur var helt ok.

Nu ska jag äta lunch och sedan dyka djupt ner i mina härliga böcker om vägestetik...

Kram

Simpsons

Läste i DN häromdagen att  "Simpsons" ska bli långfilm. Fatta vad roligt!!! Jag är helt besatt av den coola gula familjen och jublade högt när jag läste det. I juli 2007 ska det visst vara premiär för filmen. Hur ska jag kunna vänta... 


Tillfällig formsvacka?

Måndag och jag är föreläsningsfri! Lovely! Idag ska jag bara ta det lugnt och mysa. Inte öppna en enda mattebok! Jag borde egentligen åka och klippa mig, men jag orkar inte idag. Mitt mål är att inte gå utanför lägenheten på hela dagen. Mat finns i kylen och glass i frysen. Jag försöker jobba på att göra måndagarna lite roligare som ni kanske märker. Annars kommer jag inte klara en hel vecka med skola och skräp. Jag måste det här för min egen skull. Blir galen annars, vet inte om det är en depression på väg eller om det bara är en formsvacka just nu. Jag hoppas verkligen på det sista.

På lördag åker jag och Martin till Nice. En veckas påsklov i Frankrike, då får man ju inte vara deprimerad...

Kram

Livrädd!

Jag trodde att det var över för den här gången och att man hade klarat sig undan... Men nu kan man inte vara säker. Världens äckligaste sjuka verkar vara på gång igen...Vinterkräksjukan alltså!!! I DN står det att sjukan tar ny fart, se länken: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=533875&previousRenderType=6

Vinterkräksjukan är min värsta sjuka. Bara namnet gör att det börjar vattnas i munnen och jag får kallsvettningar... Andra tillfällen där det kan vattnas i munnen och svettningar kan förekomma är som idag... bakfylla och huvudvärk. Det får bli glass, soffan, tv och Treo.

Kram!


När och fjärran

Nu har precis våra vänner gått hem för kvällen efter en trevlig middag med Cava och Petit Chouxer (som jag gjort från grunden...puh, det var jobbigt) först, följt av Delizie fyllda med ricotta, pesto och basilika bland annat. Till dessert blev det en citrontarlett med Sauternes-vin följt av kaffe och biscotti. Nu känner jag mig full och trött. Blev väldigt engagerad när vi spelade När och fjärran efter middagen och gjorde något med min nacke så att jag har skitont nu. Trots nackspärr förlorade mitt lag... Jobbigt... Jag är en dålig förlorare...

Nu måste jag gå och sova ruset av mig...

Kram!

Blodsocker minus!

Shit, vad sur jag blir när jag inte får mat. Martin kan i princip vara utan mat hur länge som helst medan jag måste ha mat regelbundet. På helgerna (framförallt) kan det bli riktigt jobbigt, eftersom Martin mer eller mindre tycker att man kan äta frukost och sedan räcker det om man äter middag på kvällen. På helgeftermiddagarna är jag som ett åskmoln och sitter och skakar i något hörn... Nä, så illa är det inte, han har fattat galoppen nu: Honken måste ha mat mitt på dagen! Värst är det på somrarna när vi är hos Martins föräldrar på Västkusten, eftersom de också är matvägrare under dagen. Möjligtvis kan det bli kaffe och kaka till lunch... Det är lite svårt att vara glad och trevlig mot svärmor när blodsockret är nere på minus... ;-)

kramar!