Nina

Vad trist det är med människor som är helt tafatta när de ska ta i hand. Ett ordentligt handslag, det gillar jag!

På lördag blir det utgång med min kompis U och hennes nya kille! Ett problem är bara var man ska gå. Slick är ju slut för säsongen och det lämnade visst ett större tomrum efter sig än vad jag kunde ana. Vi får gå och dricka drinkar på Roxy istället. Hoppas Cardigans-Nina är där. Det var hon nämligen sist... Kändiskåt, vaddå jag?

Kram

Rakat eller hjälm?

Igår på tunnelbanan satt jag brevid världens mest lättretade kvinna. Först råkade ett barn pipa lite och direkt gav hon mamman en iskall blick. Sen ringde någons mobiltelefon och då var det mördarblick (vet i och för sig inte om vi satt i en sån där vagn med sånt där töntigt mobilförbud, men ändå). Efter det råkade jag klirra lite med mina vinflaskor som jag hade köpt och då fick jag mig en blick som hette duga. Hon måste haft en jävligt dålig dag eller något...  

På tal om vinflaskor förresten, gud vad smidigt det var när vi hade ett systembolag i bottenvåningen på vårt hus. Man drog bara på sig flipflopsen och stack ner och köpte en pava, hur lätt som helst. Roligt att bli tjenis med personalen också. Synd att det har flyttat. Nu är det Willys istället. Inte helt fel det heller i och för sig. Man slipper ju släpa tunga matkassar så långt och får man ett kraftig chokladsug så är räddningen nära.   

Hmm... jag funderar på om jag ska raka bort allt hår på huvudet. Är så trött på den där jävla hjälmen jag har. Hur mycket hår som helst! Undrar om jag vågar? Tänk om jag kommer se helt epa ut (mer än vad jag redan gör alltså ;-))... Åhh, beslutsångest! 

Kram

Tappad matlust

Att äta middag framför veterinärerna var ju jävligt orutinerat... Operationer, blod och kladd...  *kräkljud*

Kram

Knäsvag

Herregud! Kolla här. Snacka om att man skulle göra brunt om man stod där han står... eller det skulle man inte hinna innan man trillade ner... :-/

Kram

Det kanske inte alls löser sig...

Åhh, det allra värsta jag vet är när man lättar sitt hjärta för någon, och liksom verkligen berättar om saker som oroar en, och personen säger ” det löser sig” eller ”det ordnar sig” och sedan ingenting mer. Vaddå, hur kan de veta att det löser sig? Tycker personen att mina problem är så ynkliga och obetydliga? Är de där fåniga orden allt som man kan klämma ur sig? Givetvis kräver jag inte att någon ska lösa alla mina problem, men lite förståelse kan man väl få? Visst, nu är jag en person som blir hispig för minsta småsak, målar fan på väggen och är katastrofinriktad. Det kanske är tröttsamt att höra att jag är så orolig för allt, men säg i såna fall att du inte orkar lyssna! Använd bara inte orden ”det löser sig” eller ”det ordnar sig”, för då kräks jag rakt ut! 

Kram

Korrigering

Satt här och tänkte lite på mitt förra inlägg. Det jag gjorde igår kanske inte alls är så "pensionärigt" utan mer typiskt "hemmafruigt". Herregud jag har nått mitt mål. Jag har blivit en fullfjädrad hemmafru!!! Håller ni inte med?

Kram

En dag som pensionär

Igår kände jag mig väldigt vuxen, eller som en pensionär kanske. Bläddrade igenom det nya numret av "Allt om mat" som jag troget prenumererar på. Skrev en inköpslista och planerade middagsbjudningen som jag ska ha på torsdag. Var och handlade allt till middagen. Kollade noga på jämförpriserna. Tog med begagnade påsar och sparade några kronor. Jag brukar inte göra så i vanliga fall, men eftersom jag kände mig så "pensionärig" så blev det så. På vägen från Ica blev jag irriterad på några pubertetsmonster som skrek och var högljudda. Jag ville ju ha lugn och ro. Pratade lite om vädret med brevbäraren i trappuppgången. Väl inne i lägenheten satte jag på kaffe och löste korsord. Kort och gott, en mycket bra dag. Ska nog vara pensionär idag också...

Kram      

Papp-skalle

Åhh, pratade med min kära far för en stund sedan. Det finns verkligen ingen som kan göra mig så arg som han! Jag har samtidigt vääääldigt låg toleransnivå mot honom, men jag kan inte hjälpa det!

Blev så arg att jag var tvungen att räkna till tio tyst för mig flera gånger... Han ropade hallå hallå och jag satt där och räknade tyst för mig själv. Jag var tvungen för annars hade jag exploderat!

På tal om något annat så har jag nu ätit sommarens första mjukglass. Lite sent kanske?

Kram 


Porrsurfning

Fan vad trött jag är på jeans som torrfäller. Nästan alla mina vita kallingar är blå numera. Tur att man har Vanish, det hjälper ju lite iallafall.

Inte nog med sabbade underkläder, jag fick något jävla virusskräp på datorn också (borta nu). Konstigt, jag har ju inte porrsurfat... ;-)

Kram

Fula ord

Åhh, ordet klåda är väl nästan det fulaste som finns... efter fadäs och kött såklart.

Kram

Sömnlös i Aspudden

Nehe, idag kunde man inte sova länge! Hade behövt det efter den hårda gårdagskvällen... Åhh, Slick var ju bra som vanligt, även om musiken inte var riktigt lika svängig som de andra gångerna.

Igår klarade jag mig iallafall ifrån att få hela toadörren i handen när jag skulle gå och "hänga ut ormen". Det konststycket lyckades jag nämligen med förra lördagen. Helt lugnt och sansat försökte jag stänga dörren när den plötsligt bara ramlade bort. Snacka om chock!

Nu blir det frukost och sedan ska jag ligga i soffan och försöka intala mig att det typ är juni och att jag har hela sommaren framför mig istället för en låååång bajshöst!

Kram

Rökt Honken

*hostar och harklar*
Känner mig sliten efter gårdagens kväll på Populära Sibirien. Mycket konstigt med tanke på att vi inte drack speciellt mycket plus att i gick hem vääääldigt tidigt. Börjar bli gammal och svag tror jag. Kvällen var jättebra. M och jag bestämde att vi skulle gå på after work, eller i mitt fall "after homework ". Kände att vi var tvunga att fira att veckans markservice var avklarad. Dammråttorna bortjagade, kylskåpet välfyllt, blommorna vattnade, tvätten struken och strumporna sorterade (som jag för övrigt tycker är det tråkigaste som finns).   

Vi träffade
Oswald, vilket alltid är lika trevligt! Något som däremot inte var trevligt var mannen som satt precis brevid oss på uteserveringen. Han tog fram världens längsta cigarr och började bolma. Alltså, jag feströker ju själv och är medveten om att det inte luktar speciellt roligt, men cigarrök är fan tusen gånger värre. Vi satt där som i ett moln av tjock, stinkande rök och försökte äta vår mat och dricka vårt vin... Blä! Hur som helst är Poplära Sibirien det bästa haket!

Kram

Tre saker i underjorden

Jag funderar på om denna blogg ska bli en renodlad upplevelser-från-tunnelbanan-blogg. Herregud, jag skulle kunna skriva tio gånger om dagen. Igår råkade jag ut för tre saker när jag åkte hem. Det första var en kvinna som stod brevid mig på perrongen. Helt plötsligt började hon stretcha våldsamt. Eller så var det yoga, Qigong (chigong?), Ayurveda eller vad det heter. Jag är inte så bra på det där. Hur som helst så hade jag ju som vanligt väääldigt svårt att hålla mig för skratt. Den andra grejen var en gubbe som hade en gammal bag som det stod Bullens pilsnerkorv på och en sån där rolig keps från Lantmännen. Han var supercool. Den tredje grejen hände på tunnelbanan. Jag stod och höll mig i den där stången i mitten. Brevid mig stod en man med en barnvagn. Helt plötsligt lutar han huvudet mot min hand som håller i stången. Jag rör på handen och han tar bort huvudet. Två sekunder senare lutar han huvudet mot min hand igen. Vad ville han? Får han ingen närhet hemma? ;-)  

Kram

Såpafika

Åhh, jag är proppmätt! Ligger i soffan och hyperventilerar! Jag ska sluta äta från och med nu! Det blir bara champagne i fortsättningen. Det borde man väl kunna klara sig på? Man skulle ju vara glad hela tiden iallafall.

Idag har jag träffat
Tennis. Det var jätteroligt. Vi fikade på Chokladkoppen. Det blev ingående diskussioner om Rederiet och andra såpor (Tre Kronor, Sunset Beach och Kvinnofängelset). Skönt att hittat en riktig såpa-kompis! M skriker nästan rakt ut på söndagarna när det är Rederiet. Det slutar dock alltid med att han tittar.

På hemvägen hamnade jag mitt i en grupp Sydkoreanska turister och kunde inte ta mig därifrån. Efter att ha slagits en stund med solfjädrar, paraplyer och sydkoreanska flaggor hittade jag en lucka och sprang därifrån.

Nu måste jag fortsätta hyperventilera!

Kram

Pizzaben

Haha... Åhh så fränt! Att inte jag kom på den här idén. Jag älskar ju hundar och har alltid drömt om att öppna ett café. Det här skulle ju vara perfekt... och pizzaben liksom! :-)

Kram 

Vattenskalle

Hur mycket vatten ska man behöva dricka på en dag egentligen??? Jag dricker och jag dricker ändå är min urin jättemörk och jag har en molande huvudvärk. Det är ju så jobbigt att häva i sig vatten också. Man mår ju så illa efteråt... och så skvalpar det i magen. Det vore bättre om man kunde lägga sig ute i regnet och liksom ta in vatten genom huden, eller något... ;-)

Kram 

Duvproblem

Den äckligaste luften måste ju ändå vara duvluften. Det vill säga luften, eller vinddraget, som blir när duvor flaxar upp precis framför ansiktet på en. Jag försöker att inte andas in duvluft, men ibland hinner jag inte stänga näsan och munnen i tid. Lika illa är det när duvorna kommer som torpeder på ungefär två meters höjd (jag är 1.94) utmed perrongen. I hate! Ja, det var dagens fågelproblem. Ha en bra dag. 

Kram

Påkörd

Eftermiddagen tillbringades tillsammans med FruHatt, latte, skratt, skvaller, ett jättesött barn(!) och lite problemprat. En pensionär körde på min stol med sin rollator och skrek sedan "aj" rakt ut som att jag skulle ha gjort henne något... Jaja, hon kanske fick en whiplash-skada eller något eftersom hon höll en så enorm hastighet... ;-)

Värsta störtskuren överraskade mig på vägen från tunnelbanan så jag var blöt ända in till kallingarna när jag kom hem. Nu känner jag mig nästan lite sjuk. Frusen, ont i halsen och huvudet... *fiskar efter tycka-synd-om-kramar*. 

Nej nu blir det snabb middag med pasta och pesto sedan ska jag krypa upp i soffan med en filt och kolla på Simpsons och Midsomer (som inte alls är så bra längre men jag kollar ändå...)

Kram 
 

Ormbett och hångel

Jaha, nu får man fixa tvättmaskin uppe i lägenheten. Kolla här... brrr... Nu blir det helt plötsligt jobbigt att vara hemmafru. Jag kommer att vara på helspänn och lyssna efter ett skallrande ljud imorgon när jag tvättar. Snälla, håll tummarna att jag kommer överleva!

För övrigt drömde jag i natt att jag hånglade upp Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson... Vad ska man säga??? :-/

Kram 

Chokladhets

Gud, så fort jag får tag i lite choklad så blir jag nästan okontaktbar. M ringde samtidigt som jag satt här och hetsåt. Jag svarade "goddag yxskaft" hela tiden. Till slut gav han upp och tyckte att vi skulle höras senare...

Kram 

Toa-bekymmer

Åhh, bekymmer! Vi hälsa på ett par kompisar till mig, som bor i en husvagn på en ö på Barriärrevet, när vi är i Australien. Nu har jag lite ångest över detta. Varför då? Jo, för att de vill att vi ska bo hos dem också. Visst, det är jättesnällt, men de bor ju bara i en liten husvagn och hur ska vi få plats där också? Vi kommer verkligen få ligga och snarka varandra i öronen. Till saken hör också at det inte finns någon toa utan bara ett vidrigt utedass (har sett det tidigare så jag vet vad jag har att vänta mig). I hate utedass. Jag betalar gärna några spänn och bor på pensionatet på ön, men hur säger man det till dem? Det verkar som de tycker att det är toppen att vi ska bo där... Dagens i-landsproblem.

Kram    

De två u:na

Känner mig uttorkad och uttråkad...
Det roligaste som hänt idag var när jag pratade med två fulla tyskar nere på gatan...

Kram

Liten och ynklig...

Ojojoj säger jag bara! Nu är klockan typ ett och jag har nätt och jämnt lyckats att ta mig upp ur sängen... Gårdagskvällen var riktigt rolig!!! Drink i pet-flaska på vägen från förfesten till Slick, snubbel och handskrap på kullerstenarna vid Katarina kyrka, gled förbi hela kön, mer drinkar, träffade bland annat Annaa Mattsson (det var jätteskoj!), tokdans, tappade glasögonen på dansgolvet, mera tokdans (efter att glasögonen hittats), vidare till Naglo för en timma med schlager och shots, tunnelbanefärd med smågräl, promenad från tunnelbanan med smågräl, rökte fredspipa på balkongen och till sist sängen. Japp, det var min lördagkväll det...
 
Undrar om jag kan lura ut M för att köpa latte och någon smarrig smörgås? Jag ska spela riktigt ynklig... hihi...

Kram 
  

Häxkrafter

Haha... för ett par dagar sedan såg jag ju Homer Simpson på tunnelbanan och igår kväll såg jag Magica de Hex. M var med och den här gången var det faktistk han som skrattade mest. Jag tyckte att hon såg otäck ut och skulle förvandla mig till en padda om jag skrattade.

Åhh, jag blir tokig på mitt lokalsinne också. Ibland funkar det skapligt men ibland är det bara härdsmälta i huvudet. Bland annat så gör Hötorgets tunnelbanestation (gud vad mycket tunnelbana det har blivit i de senaste inläggen) mig helt förvirrad. Där är som en labyrint med alla jävla uppgångar. Jag kommer upp på olika ställen varje gång... och alltid på fel ställe... tröttsamt! Har ni bra lokalsinne? 

Trevlig helg!

Kram


Dagens goda gärning

Förut sprang Honken med lätta steg uppför trappan vid Hornstulls tunnelbanestation (observera att jag inte åkte rulltrappa utan passade på att motionera lite ;-)) . Helt plöstligt kommer det en tjej rullande nerför trappan rakt emot mig. Jag hoppade undan och hon landade i en hög längst ner. Jag sprang genast dit för att kolla hur det hade gått. Hon hade ont i vristen (som svullnade upp direkt) och var helt chockad efter fallet. Vårdbiträdeshonken sprang då in på Vivo och fick lite is i en påse som vi lade mot svullnaden och sen satt vi där en stund bland fimpar, påssnus och oidentifierbar smuts medan hon grät en skvätt och jag tröstade. Efter ett tag kände hon sig bättre och gick haltande bort mot perrongen, själv fick jag gå till Apoteket och köpa Treo. 

Snart ska jag in till stan och möta M. Vi ska nämligen slutbetala vår Australien-resa! Ett ganska stor hål i plånboken blir det, men det skiter jag i... I love Australien! Den 30 september tar jag på mig mina Crocodile Dundee-kläder och hoppar på planet. :-)

Kram   

Träna mindre!

Jaha, nu är det bevisat, det är farligt att träna. Kolla här. Lika bra att sluta omgående... eller jag menar vilken tur att jag inte har börjat träna. ;-) Inte ens hälsoexperter verkar ju gå säkra. Herregud, han har ju säkert ätit mängder med fullkornspasta och vad hjälpte det?   

Kram

Vanliga makkisar

Asså ärligt! Hur gott är det med fullkornspasta egentligen? Jag har varit duktig och köpt det den senaste tiden. Har försökt intala mig själv attt det inte är så tokigt och så är det ju så himla nyttigt(?!?!) eller något... Men jag tror inte att jag kan ljuga för mig själv längre. I hate fullkornspasta! 

Kram

Champinjoner

Åhh, jag önskar att jag hade bättre fantasi gällande presenter att ta med sig när man ska bort på middag. Jag vill komma på något roligt, genomtänkt och originellt samtidigt som det inte får bli för mycket jobb. Vill till exempel inte stå och baka ostgrissini i flera timmar. M hade med sig en champinjonodling som present en gång när han skulle på middag. Det blev inte riktigt uppskattat, men det var ju speciellt iallafall...

Idag blir en lugn dag. Ska försöka kurera min onda nacke... måste köpa en ny kudde tror jag.

Kram 


Smått och gott

Vad jobbigt det är när man börjar skratta åt något (typ en man som liknade Homer Simpson) i sin ensamhet på tunnelbanan. Det hände mig nu när jag åkte hem från en mycket trevlig fika (och många cigg). Jag kunde liksom inte hålla mig, försökte skratta med stängd mun men då blev jag bara knallröd i fejset... 

En traumatisk promenad från tunnelbanan upplevde jag också. Helt plötsligt landade ett stort löv på min axel. Jag blev livrädd och trodde att det var en fågel, typ en duva a la
Magnus,  som satte sig på mig...   

Oj, nu hör jag glassbilen! Jag tror jag sticker ut och köper lite päronsplitt...

Kram

 

Vill inte höra!

Igår blev jag bortkörd från min egen balkong! Nej, inte av getingar utan av personen som bor snett under oss, som var på sin balkong. Hon pratade jättehögt i telefonen om alla problem hon har med sin kille. Jag höll på att sätta kaffet i halsen... Jag harklade mig för att hon skulle förstå att jag var ute på balkongen och kunde höra vad hon sa, men ingen reaktion. Hon pratade vidare om alkoholproblem och dåligt sex. Jag harklade mig igen och flyttade runt möblerna lite, men hon satt ändå kvar och babblade. Till slut var det bara att ta kaffekoppen och masa sig in till vardagsrummet. Jag vill faktiskt inte veta sånt! Synd bara eftersom det var precis lagom varmt på balkongen och man kunde sitta där utan att svettas ihjäl för engångsskull (balkongen är i rakt söderläge)...  

Kram

Önskningar

Här kommer ytterligare en lista. Det blir min sista (promise!) och innehåller saker som jag önskar mig:

1.
PK22-fåtölj   
2. en hund
3. ett halvtidsjobb
4. att Linus Thörnblad skulle hoppa höjdhopp här på gården
5. pantertanter på DVD
6. mer sol och mindre snö
7. att ta lika lätt på livet som Homer Simpson
8. att Australien inte låg så långt bort
9. att jag inte tog så snabba beslut... ofta blir det galet
10. att jag kunde busvissla.

Kram

Kål och sånt

Igår på Ica gick jag omkring och funderade. Bland annat om personer som köper brysselkål. Vilka är de? Hur ser de ut? Hur kan de köpa brysselkål? Jag funderade också på hur noggranna personalen egentligen är på att inte bryta fryskedjan. Det stod vagnar med djupfrysta varor typ överallt i butiken, men ingen som packade upp. Hur stor är risken egentligen att bli sjuk om något tinar och sedan fryses om (typ fisk och sånt)? Jag är ju så himla nojig att jag ska bli matförgiftad hela tiden... 

Ja, ungefär så mycket hann jag fundera under min handling. Nu mot tvättstugan...

Kram

Utmaning

Jag är bloggutmanad om böcker av Fru Hatt och Pojkfröken. Eftersom jag har varit dålig på att läsa böcker den senaste tiden så blir det här kanske inte så lätt, men jag gör ett försök. :-)  

1. En bok som har förändrat mitt liv
”Basic Econometrics”, då kom jag på att jag inte ville bli nationalekonom längre... :-/

2. En bok som jag läser mer än en gång
”Airlines Worldwide” av B I Hengi, perfekt för en flygnörd som jag.

3. En bok som jag skulle vilja ha med till en öde ö
Bonniers stora världsatlas

4. En bok som fick mig att skratta
”Ett öga rött” av Jonas Hassen Khemiri

5. En bok som fick mig att gråta
”Allt om fettförbränning” av Fredrik Paulún, efter de antidepressiva pillren var Paulún killen hela dan.  

6. En bok som jag önskar hade skrivits
Rederiet – Slaget om Östersjön

7. En bok som inte borde ha skrivits
”Da Vinci-koden”  av Dan Brown, den mest överskattade bok jag läst.

8. En bok jag just nu läser
”Berättelser om lyckliga människor” av Lars Gustafsson

9. En bok jag tänker läsa
”Den gordiska soffan” av Karin Stensdotter 

10. Skicka vidare till fem andra bloggare
Magnus i Amsterdam
Sissi
Karin i London
Aronson
Kim

Kram

Vita lögner om golf

Jag sitter här och har lite ångest över att sommaren lider mot sitt slut. Jag bestämde dock att jag inte ska bli höstdeppig redan och jag försökte därför komma på positiva höstsaker. Det enda jag kom på var att alla jävla minigolfbanor stänger så att man slipper ljuga om ischias och tennisarmbåge för att slippa undan. Usch, finns något larvigare än minigolf?

Kram

10 älsklingar

Efter förra veckans hatlista gör jag nu en lista över saker jag älskar, för att balasera upp det hela lite:


1. M såklart
2. glassbåtar
3. lååånga fikor med mycket latte och snällt skvaller
4. Reidar Dahlén
5. dagar då inget är inplanerat
6. solstolar
7. lättklädda män i sportsammanhang
8. feta såser
9. danska och finska
10. Kikki D.

Kram

Flatbröd

Ahh, nu är det Simpsons och flatbröd. Det är grejer det. :-)

Kram

Barista

Att det ska vara så svårt att brygga gott kaffe. Jag fattar inte vad jag gör för fel? Bryggaren är avkalkad så det kan inte bero på det (kaffet smakade ännu värre efter avkalkningen) och jag använder inte Euroshopper-kaffe. Någon som är lite "baristig" och kan ge några tips för hur man får kaffet gott?

Nu känner jag mig någorlunda i form efter gårdagskvällen. Det var kanon. Vi började köa tidigt på Slick och kom in ganska fort. Sen tog vi stämpel och sprang ner till Torget och drack ett par öl. Jag vet inte vad jag tycker om Torget egentligen, men det var ganska roligt igår eftersom de visade Minnenas television med Melodifestivalen från 1984 på storbild. Sedan tillbaka till Slick och ett par rediga groggar följt av tokdansning tills svetten rann. Förlåt förresten
Micke och Co att vi försvann när det var slut. Jag var lite onykter och var tvungen att pausa lite på en parkbänk. ;-)

Nu ska jag kolla på "Swimming Pool" som gick på tv tidigare i veckan... om jag orkar. Någon som såg den? Är den något att ha månne?  

Kram

Frukt är hälsa

Ojdå, nu är det kanske dags att skärpa till sig... 4 poäng, det var ju inte så bra. Men det är ju lättare att käka vitaminpiller... ;-)
Får ni bra poäng?

Nu måste jag försöka bota min baksmälla... 

Kram


Den måttfulla människan

Varför ska det vara så svårt att vara måttfull? När jag köper smågodis, till exempel, så får jag alltid betala minst 40 kronor. Jag har verkligen försökt att behärska mig och göra som alla andra och plocka i två godisbitar i påsen och sedan gå därifrån, men det slutar bara med att jag går tillbaka och fyller på lite till. Stormarknader kan också vara farliga. Det slutar med att jag kommer hem med balar av toapapper istället för ett par ynka rullar eller dunderstora flaskor med sköljmedel. Visst, det kanske är att vara ekonomisk och inte bara brist på måttfullhet. Jag får iallafall en enorm tillfredsställelse av att handla mycket och stora förpackningar. Lite epa, eller hur?

Problemet med måttfullhet gäller inte bara smågodis utan finns även när jag ska motionera. Jag joggar tills jag kräks eller powerwalkar tills mina fötter har svullnat upp till mindre ballonger av skoskav.

Enligt den grekiska mytologin så drabbas man av gudarnas samlade vrede om man får hybris och inte lever måttfullt. Bör jag vara rädd? :-/

Kram

Bacillskräck

Jaha, ytterligare en sak att äcklas och oroa sig över. Gud, jag oroar snart ihjäl mig. Kanske borde jag sluta läsa kvällsblaskor...

Kram

Elena

Jaha, det nya verkar vara att alla Stockholms getingar ska in bakom mina glasögon. Fatta vad obehagligt! Jag vet inte hur många getingar som har fått mig att slänga brillorna i ren panik idag. Får börja med linser igen, där kan de väl inte krypa bakom iallafall... Suck!

Åhh, jag är så glad också! Planen för helgen var egentligen att åka till M's syster i Jönköping, men det har blivit inställt! *Dansar runt i smyg när inte M ser*

Detta betyder att det blir
Slick och äckliga groggar imorgon istället. :-)

Nu ska jag hälla upp lite vin och spela Elena Paparizou på högsta volym!

Ha en skön helg raringar! 

Kram 

Du stackars barn...

Åhh, jag hatar att åka med Stockholms blåbussar. Höll på att tuppa av igår av värmeslag. Men det var inte nog med det. Mittemot mig satt en mamma och ett barn. Barnet sa hela tiden till mamman hur illa han mådde, men mamman ignorerade honom totalt. Jag blev istället hypernervös och bara väntade på att han skulle kräkas rakt ut... i mitt knä. Hade barnet kräkts så hade även jag kräkts, så är det bara. Hur som helst så tyckte jag att det var konstigt av mamman att inte bry sig det minsta. Var det helt okej för henne om barnet hade spytt ner hela bussen? Kunde de inte gått av och pausat lite och fortsatt med nästa buss? Istället var det jag som fick gå av och vänta på nästa buss. Jag hatar verkligen kräkningar! Är jag världens vekaste kille? :-/

Kram 

Rymma?

Nä nu går det för långt! Jag får panik!!! Kolla länken. Vill ha mer sol och värme och inte en massa äckelpäckelmat (som bara består av kött), glögg, påtvingade möten med släkten, uppestittarkväll, ischoklad och gräl med pappa (obligatoriskt moment varje jul).

Jag tror att jag rymmer runt den 20 december. Någon som har lust att haka på? ;-)

Kram

Detektivarbete

Den senaste tiden har jag fått en del mail från tjejer som vill gå på date med mig. Jag har verkligen inte fattat någonting. På min MSN har jag för tillfället fyra tjejer som också vill ses. Eftersom jag började ana att det var något skumt på gång så började jag luska lite (jag är en jävel på att luska). Det visade sig då att det finns en kille som kallar som för Honkenponken  på E-kontakt. Han ser ut att vara värsta hunken så jag förstår om han är eftertraktad. Tråkigt att göra tjejerna besvikna och tala om att jag inte alls är den där hunken på 22 år utan 30 år och bög. :-/

Kram




Alf

Ska aldrig Alf repriseras? Jag väntar och väntar...

60519-17

Under tiden får jag väl leta fram min gamla Alf-mugg och brygga mig en kopp kaffe. ;-)

Kram

Fiender

Jag har många fiender inom getingvärlden. För några år sedan lyckades jag trampa i ett jordgetingbo och trodde att jag skulle dö. Igår under en (power)walk var det dags igen. Jag tvungen att göra en avstickare ut i skogen för att kissa lite. Det jag inte såg var att jag riktade strålen rakt i ett jordgetingsbo. De blev inte så glada och (power)walken övergick mer eller mindre i sprint med flaxande armar och skrik. Jag klarade mig hur som helst från att bli stucken. Är jordgetingar tjurigare än vanliga getingar, även om det inte var så snällt av mig att kissa i deras bo?

Kram

Hat

Raringen Fru Hatt har gjort listor över saker hon hatar och nu måste jag också göra en sån lista. Visserligen hamnade några hatobjekt i min 100-lista, men jag kände att det fanns mer att hata.

Här kommer mina lista:
1. Överdrivet positiva människor
2. Schnitzel
3. Människor som pillar sig mellan tårna på tunnelbanan
4. Vädret på västkusten
5. Bajamajor
6. Gallerior 
7. Yoghurtglass
8. November
9. Karaoke
10. Bröllopsfester som ska vara så himla fiiiiina och märkvärdiga.

Kram

Stjärntydning

Hilfe! Börjar få lite smått panik över att jag inte har något jobb. Extra jobbigt är det när man inte alls vet vad man vill göra. Kanske kan jag ringa Hekki Vesa och fråga om råd. Jag älskar visserligen att vara hemmafru (kan inte leva utan Oprah) men augusti är den sista månaden som jag får lön från mitt gamla jobb och efter det kommer det inte bli någon höjdare ekonomiskt...  

Skulle behöva åka till IKEA, men det kan man väl inte göra när det är så fint väder? Nu gäller det väl att passa på och vara ute de få sommardagar som är kvar... :-/

Kram 

Kryddig kväljning

Fy fan för koriander... :-/

Kram

Fusk

Dagen har tillbringats ute i solen, vilket har varit underbart! Fejset är blossande rött, men det gör inget. Det är gött att bränna på lite när man har chansen. När jag kom hem ställde mig på vågen och såg att mitt syndiga leverne de senaste dagarna med mängder av öl och hämtmat gjort mig riktigt illa (jag lovar, jag åt varken chips eller bearnaisesås igår). Panik! Nu blir det powerwalk.

Igår spelade jag och M Monopol. Det är ju så himla roligt ibland. Men jag tror att M fuskade. Jag gick på toan och när jag kom tillbaka så hade han flera tiotusenlappar än vad han hade tidigare. Han påstod att han växlat in lägre valörer och så är ju kanske, men erkänn att det var lite konstigt att han gjorde det när jag var på toan? ;-)   

Kram

Mjukstart

Jaha, idag har M börjat jobba igen och jag går tillbaka till mitt liv som hemmafru. Idag är det nog dock för varmt för att sköta någon markservice. Jag tror att jag sticker och solar istället. Man måste ju mjukstarta så att man inte chockar kroppen, eller hur?

Kram

 

Lyxmiddag

Vill ha chips och bearnaisesås till middag. Undrar om det är gott ihop?

Kram

Tina

Åhh, varför är det så svårt att sova när man druckit alkohol? Är det ett ålderstecken? Förr så slocknade jag direkt, men så är det verkligen inte nu...

Gårdagskvällen var bra, men kändes lite avdankad... eller rättare sagt, jag kände mig avdankad. Jag vaknade dock till när Tina Cousins hoppade upp på scen. Hon är en pärla!

Annars provade jag att sitta i en gynstol, vilket inte kändes speciellt roligt! Snacka om att känna sig utelämnad... och jag hade ju ändå kläder på mig. :-/

Nu blir det riktigt frukost med äggröra och hela kitet!

Kram


Husdjur

Oj, det blir visst lite Pride idag också. Vi kan inte hålla oss borta. Ska försöka ta det lite lugnare med alkoholen idag så att jag slipper skämmas imorgon... ;-)

På tal om något helt annat. Vilket är det värsta husdjuret som ni kan tänka er? Jag får nog säga orm. Åhh, de är ju så äckliga när de äter... *kräkljud*

Kram

Tack gode gud för Eurosport!

Mmmm... Jag säger bara manligt simhopp! *dreglar*

Kram

Kändiskåta Honken

Hej och hå. Huvudet smärtar! Den är farlig den där Pride-ölen. Hur som helst så var kvällen lyckad. Ja, själva uppträdandena var ju inte mycket att hänga i granen, men annars var det kanon. Träffade bland annat  Aronson som vi hinkade några öl tillsammans med. Andra bloggare som vi sprang på var Oswald, I-landsproblematik och Åsiktstorpeden.

Men jag måste ju också berätta om en annan av kvällens höjdpunkter. Jag blev fotad tillsammans med Kikki D!!! Haha, vi gick helt enkelt fram till henne och frågade om vi fick ta ett kort. Hon var supertrevligt och sa "självklart". Kikki är bäst! Det gör inte så mycket att jag missade schlagerkvällen i torsdag när jag fick höra och se henne igår. Hon rev av alla hennes godingar och jag blev helt salig på dansgolvet. Förlåt Aronson och M om jag stundtals blev lite hysterisk. ;-)

Nu är den stora frågan om jag orkar gå till "Slick" ikväll eller om det blir video, pizza och smågodis istället?

Kram

Mellanlandning

Nu har vi vinkat av min syster och är hemma för att piffa till oss innan prideparken. Vi fixade våra dogtags samtidigt som det var partiledardebatt, men vi stannade inte och lyssnade. De är ju likadana kålsupare (Stavas det med o eller å?) allihopa... tycker iallafall jag. De vill bara fiska röster. Ingen engagerar sig på riktigt ändå...

En äcklig sak som hände på stan var när vi skulle äta lunch. Vi stod i kön fram till disken där personalen stod. I den här disken låg all mat och personalen lade upp på tallrikar. En av personalen stod böjd ner över disken och när hon plötsligt tittade upp så rann det blod ur hennes näsa. Det hade ju säkert droppat ner i maten... Blääää! Vi vände direkt och gick vidare.

Nu korkar M upp vinet. Jag tror att jag ska bli full idag. ;-)

Kram


Pride trots allt...

Sådä ja, nu har jag lyckats fixa till så att det blivit stopp i sopnedkastet också. Kastade en alldeles för stor soppåse förut och det lät verkligen som att den fastnade. Jag började vissla lite diskret, tittade upp i taket och gick snabbt därifrån. Håll tummarna för att jag inte blir påkommen... :-/  

Idag ska vi först valla runt min syster på stan (hon åker tillbaka till Östergötland kl. 16.) och sedan blir det ett besök i Pride-park framåt kvällen. Jag klarade visst inte att hålla mig därifrån trots allt...

Ha en trevlig helg gullisar. Vad har ni för planer?

Kram

Fred!

Puh, vilken pissig natt fylld med gräl! Är helt färdig nu. Sitter och väntar på att syrran ska komma. Oj, vad jag inte känner för det just nu. Har typ inte sovit någonting och mina ögon är svullna och stora som två bifftomater. Hur som helst så har vi nu slutit fred och allt är frid och fröjd. Jobbigt bara när skitsaker helt plötsligt blir lika stora som Sovjetunionens yta. För det var verkligen småsaker som satte igång nattens fight. Så onödigt! För övrigt har jag skitont i handen efter att ha drämt den i väggen det hårdaste jag kunde. Det känns som att typ alla ben är lösa därinne. Någon som är bra på att gipsa? Eller har en mitella som ligger hemma och skräpar? ;-)

Hur mår ni raringar?

Kram

  

Monstergräl

Buhu, vad jag är trött.... Allt är bajs och vi har grälat hur länge som helst! Jag har bäddat i soffan. Helvete också!!!! :-(

Kan jag inte få flytta hem till någon av er... iallafall tillfälligt? ;-)

Kram


Solabstinens

Haha... "Working Girl" är just nu på TV4. Gött! Bästa filmen! Håller ni inte med?

I eftermiddags träffade vi
fru Hatt och hennes U. Gud, vad trevligt vi hade! Vädret var lite emot oss men vi flyttade snabbt in under de stora markiserna när regnet kom. Lite besvikna blev vi dock eftersom jag och fru H alltid brukar kombinera latten med att pressa i solen... de kunde väl åtminstone sätta in solarielampor under markiserna, det är väl ändå det minsta man kan begära?

Oj, det här verkar lite jobbigt.  

Kram 

Glömsk

Åhh, jag lever tillsammans med en dement person. M kommer aldrig ihåg någonting! *suckar högt*. Skrev inte Maj Fant en bok som hette "Att bli mamma till sin mamma" för några år sedan? Den handlade väl om demens? Borde kanske läsa den...

I september ska vi vara värdpar på ett bröllop. Igår var vi på middag hos det blivande brudparet för att diskutera den stora dagen. Ju finare desto bättre verkar vara viktigt för dem. Bland annat ska bröllopet äga rum i Kolmården på ett flådigt ställe. Det förväntas att bröllopsgästerna ska stanna över natt för att kunna vara med på en brunch dagen efter. Det värsta är bara att rummen kostar 2000 kr natten. Lite väl tycker jag. Kan man verkligen förutsätta att alla gäster har 2000 kr att hosta upp och lägga på boende?

Kram  

 

100

Kunde inte låta bli att göra en 100-lista...

1. Har aldrig mått så bra som när jag jobbade som vårdbiträde på ett gruppboende...

2. ...och aldrig mått så dåligt som när jag jobbade som nationalekonom på ett statligt verk.

3. Heter Sören i andranamn.
4. Har blivit friad till av en före detta pojkvän...
5. ... men tackade nej. Hade jag sagt ja, skulle jag nu bott i Sydney. 
6. Hatar att köra bil i stan.
7. Somnar ofta i badkaret (när jag badar alltså).
8. Älskar diskmaskinen i vårt nya kök.
9. Slänger fil och andra mejeriprodukter som varit öppna i mer än ett par dagar.
10. Tycker egentligen inte att det är gott med kött, men äter det visst ändå.
11. Älskar flygplan, tåg och bussar.
12. Har haft sex högst uppe i Smygehuks fyr.
13. Får mina orkidéer att blomma om.
14. Har ätit antidepressiv medicin, vilket gjorde att jag gick upp 20 kg...
15. ... som jag sedan gick ner igen med hjälp av powerwalks och späkning.
16. Pratade inte med min pappa på 1,5 år.
17. Är glassmissburkare.
18. Är feminist precis som min coola farmor.
19. Har kört bil genom centrala Valdemarsvik iförd endast ett par kalsonger.
20. Mår illa av svartvita journalfilmer.
21. Är pessimist.
22. Har blivit överkörd av en moped.
23. Skulle aldrig kunna byta hjul (däck?) vid punktering.
24. Har tagit i ett elstängsel bara för att känna hur det känns.
25. Har fika som en hobby.
26. Har kastat ner en äcklig hamburgare från ett pariserhjul, vilken träffade en man i huvudet.
27. Har snattat en Kitkat.
28. Älskar Australien.
29. Har som junior tävlat i höjdhopp mot Staffan Strand.
30. Missbrukar Treo...
31. ... och Novalucol.
32. Är ganska lokalpatriotisk när det gäller Östergötland, men vill inte erkänna det egentligen.
33. Har blivit utbränd av att sälja kök på IKEA.
34. Är höjdrädd.
35. Försöker lära mig att äta leverpastej.
36. Köper alltid hem en massa hälsokostprodukter som jag aldrig använder.
37. Sover naken.
38. Är hemligt förälskad i Lisbeth Åkerman på Rapport.
39. Har haft magsår.
40. Är en jävel på att göra kålpudding.
41. Vill öppna ett hunddagis.
42. Kan ligga i soffan framför tv:n en hel dag utan att få dåligt samvete.
43. Älskar såpoperor, framförallt Rederiet.
44. Hatar koriander.
45. Tycker om dyra ansiktskrämer och tror till 100% på dess effekt.
46. Har varit med om en ”kategori tre-orkan” i Kanada...
47... har aldrig varit så rädd.
48. Jag trampat i ett jordgetingbo och sprungit för livet.
49. Har aldrig åkt utförsåkning.
50. Tycker att finska är ascoolt.
51. Har nästan kräkts på Björn Skifs på en bensinmack i Vansbro.
52. Får jättelätt blodsockerfall om jag inte äter på bestämda tider.
53. Känner på ytterdörren femtioelva gånger för att försäkra mig om att jag låst.
54. Vill ha en tatuering på ena skulderbladet...
55. ... men vågar inte riktigt göra en.
56. Är jävligt mörkrädd.
57. Är allergisk mot smulor.
58. Har dåligt självförtroende.
59. Har storlek 47 i ett par Adidas-sneakers.
60. Skulle aldrig våga flyga med Ryanair.
61. Har haft Borrelia två gånger.
62. Älskar champagne.
63. Har aldrig provat Sudoku.
64. Får dåligt samvete för precis allting.
65. Älskar att plocka svamp.
66. Stiger alltid upp direkt när väckarklockan ringer.
67. Är svindålig på svenska kungar.
68. Vill inte ha barn.
69. Har haft glasögon sedan jag var 7 år.
70. Är livrädd för barn med bollar...
71. ... och kanadagäss.
72. Har fortfarande kvar min samling av luktsuddgummin.
73. Hatar olivolja.
74. Har pluggat i Sydney...
75. ... och längtade aldrig hem.
76. Överdoserar alltid sköljmedel när jag tvättar.
77. Solar hellre solarium än utomhus.
78. Har väldigt dåligt tålamod.
79. Finns på bild på Klubb Slicks hemsida från i lördags (ser förjävlig och varm ut).

80. Är pandafadder.

81. Läser väldigt sällan böcker numera.
82. Är duktig på geografi.
83. Hatar att spela sällskapsspel.
84. Har ganska mycket kläder i min garderob som jag köpt och aldrig använt.
85. Blir mer och mer flygrädd för varje dag som går.
86. Tycker kostym är obekvämt och jobbigt, men kan kan tycka att det är väldigt sexigt när andra har det på sig.
87. Bakar gärna småkakor.
88. Får kväljningar av sura godisar.
89. Dricker helst kaffe i kopp, inte mugg.
90. Har varit tillsammans med M i sex år.
91. Är 194 cm lång.
92. Struntar ofta i att svara i telefonen...
93. ... är SMS-slav istället.
94. Är egentligen fisk- och skaldjursallergiker, men äter det ändå och får utslag och svullnader.
95. Hatar bordtennis...
96. ... och pussel.
97. Har aldrig lyckats lära mig vad offside är.
98. Blir åksjuk när jag kör bil och det snöar.
99. Blir åksjuk när jag åker bil och det snöar.
100. Puh, jag gör aldrig mer en sån här lista. ;-)
 
Kram 

Syskon

Jaha, nu ringde min syrra och bjöd hit sig själv till Stockholm på torsdag och fredag. Har ingen lust att ha henne på besök just nu (får man säga så?). Ååhhh, Ibland har jag så svårt att säga nej, och det vet hon... :-/

Kram