Att röka eller inte röka...

Jag såg en kvinna som gick och rökte fast hon var gravid... Hmm, det känns ju kanske inte superbra att göra, eller?

Kram

Sömnproblem

Gäsp! Jag fattar inte att jag aldrig kan sova en hel natt numera. Jag vaknar alltid 750 gånger... så tröttsamt! M bara sover och sover. Han skulle kunna somna stående om det var så. Önskar att jag var likadan.

Ojoj,  snart är det augusti. Jag har redan börjat sura för att sommaren snart är slut... ;-)

Kram

Oemotståndlig frilla

Var fan kommer alla hundra tusen envisa getingar ifrån? Jag blir tokig... och varför är de så jävla förtjusta i mitt hår?

Kram

Gårdagens slickande

Slick var en höjdare igår! Vi slickade nästan ihjäl oss, när man väl kom in det vill säga. Supermusik, varmt, svettigt och härliga människor. Det enda äckliga var groggarna... typ Rom och Cola... bläää!  Vi stannade hursomhelst alldeles för länge på Torget innan, så när vi började köandet utanför Slick så kom vakterna och sa att vi antagligen stod där förgäves. Men, eftersom M är optimist så stod vi kvar i kön. Jag började genast gnälla och sa att vi aaaaldrig kommer att komma in, men det löste sig ju till slut. Vi stod bara i kö i en timma...

Fick just syn på mina ljusa basketdojjor. De är helt kolsvarta och inte alls så fina just nu. Någon som har ett bra husmorstips på hur man får bort svart gucca från skor i tyg (eller vad det nu är för jävla material)?

Gud vad jag blev sugen på marsipan. Kanske är jag lite bakfull ändå. ;-)

Kram


Dahlén-andan

ojojoj, groggvirket är redan slut och klockan är bara 18.20. Det blir till att blanda med Fun Light strawberry. Först blir det Torget och sedan försöker vi nog att komma in på Slick... Det värsta är att kön alltid är så lång. Pallar vi inte att köa så får det väl bli Lino (man hamnar visst alltid där av någon anledning). Vad gör man inte för att få dansa till lite schlagers? ;-)
 
Jag måste berätta en sak från vår semester på Västkusten. En eftermiddag när vi kom tillbaka från en långpromenad så satt Reidar Dahlén på M:s föräldrars altan. Nej, det var inte den riktiga Reidar (han är väl död?) men en kopia av Gösta Prüzelius. Jag kunde inte sluta titta på honom och tänkte flera gånger fråga hur rederiet gick, men jag hejdade mig. Åhh, jag älskar Rederiet!

Kram

Dramatisk bilutflykt

Usch, snart är det dax att börja oroa sig igen. För vad? Kolla här. Shit, man tror att var tionde svensk kommer att drabbas... Jag har klarat mig hittills, men jag känner på mig att det är min tur i år. :-/

Igår var en bra dag. Vi tog vår lilla bil och åkte en tur. Vi hamnade till slut på Arlanda, vilket är perfekt för en flygnerd som jag. Jag lurade som vanligt med M ut i skogen (för att titta på flygplan, inget annat). Dessvärre började det tokåska precis över oss och vi fick löpa som antiloper tillbaka till bilen. Ett tag trodde vi också att M hade blivit huggormsbiten. Vi såg nämligen en äcklig orm som låg och gottade sig i gräset och helt plötsligt började M klaga över smärta i benet. Jag inspekterade och tyckte mig då se två röda prickar, vilket gjorde både mig och M nervösa. Det visade sig sedan vara flaskt alarm, som tur var!

På tal om något helt annat, är det inte väldigt konstigt att ta med sig en egen solstol till en uteservering?

Idag ska jag vara inomhus och titta på regnet och ladda för kvällens utgång...

Kram

Spelberoende

Gud, vi är helt besatta av Yatzy just nu. Det hela började på Västkusten. Något måste man ju göra för att fördriva tiden när molnen låg tunga som dasslock över Orust. Vad mer kan sägas om detta? Jo, att jag är en extremt dålig förlorare... :-/

Kram

Brevvän

Åhh, visst verkar det vara trevligt att jobba som brevbärare? Har jag hittat mitt drömjobb månne...

Kram 

Titta, kom och titta...

Jag blir tokig! Vad fan är det på TV:n? En dokumentär om John Blund. M sitter klistrad framför rutan såklart... och jag får typ utslag och eksem. Hilfe!

Kram

Vad är detta för märke?

På vägen tillbaka till Stockholm igår var vi tvungna att stanna och "hänga ut ormarna". Vi passerade en lada där det stod en konstig maskin. Våra blickar drogs genast till det roliga namn som maskinen hade. Någon som har hört talas om Bogballe? Klicka på bilden och kolla!    

60519-16

För övrigt har dagen varit superskön. I förmiddags åkte vi in till stan opch shoppade lite för att sedan skynda oss till Mälarpaviljongen för att dricka öl. Det blev verkligen en maratonsittning. Vi kom vid 14-tiden och gick kl. 20. Många öl blev det... Det roligaste som hände var att Calle Norlén, Christer Lindarw och en skådespelerska som jag inte kommer ihåg namnet på, frågade om de fick sitta vid vårt bord eftersom det var fullt överallt. Visst sa vi och sedan drack vi öl och åt nötter tillsammans med dem. De var jättetrevliga!

Nu ska jag ta ett par Treo och läsa QX.

Kram

Aggressiv bilförare

Oj vad arg jag är när jag kör bil! "söndagsåkare", E4:an, husvagnar mm tar fram mina allra värsta sidor. Värst är väl ändå när man åker på motorvägen och bilen i omkörningsfilen håller samma hastighet som bilen i innerfilen. Varför ska man då köra om överhuvudtaget? Som vanligt är M helt lugn i dessa situationer medan jag blir totalhispig och skriker.

För övrigt hade jag heta drömmar om Rolf Lassgård i natt... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... :-/

Kram 

Roligt ställe?

Det här måste ju ändå vara det fulaste ortsnamnet?!

60519-15

Kram

Stockholm i mitt hjärta!

Åh, vad skönt att vara hemma igen! Får man säga så? Egentligen ska man väl säga att allt har varit fantastiskt och alldeles underbart på semestern, men så är det inte. Jag och M har bråkat en del. Bland annat om "kraven" från våra föräldrar att komma och besöka dem på vår semester. Tack fru Hatt för ditt stöd via SMS. Men mycket har också varit bra. Vi fick till exempel en hel solig dag på Västkusten (för ovanlighetens skull, jag tycker alltid att det är dåligt väder där) då vi kunde åka ut till en liten egen holme och sola och bada nakna. Det var verkligen underbart! Man kanske borde bli nudist? ;-) Jag badade dock bara en gång, mest för att få känna på lite "riktigt" hav. Det var skitkallt, men friskt. Som vanligt stod jag och tvekade länge länge och balanserade på en liten sten med vatten till knäna. Helt plötsligt kom det en massa svallvågor och jag tappade balansen och åkte i plurret. Det var nog bra med lite hjälp trots allt. Fick sedvanliga bröstsmärtor och andnöd av det kalla vattnet, men lyckades att simma runt i några minuter utan att avlida.

Vad har hänt annars? Jo, min syster är med barn, jag råkade skvätta målarfärg i Martins öga när vi målade hus (han blev inte blind som tur var), halva min överläpp svullnade upp av ett bett från en konstig insekt, jag har lekt med många roliga hundar och trampat i kobajs. Hur har ni haft det raringar?

Kram

Uppehåll

Jag skickade ju för ett tag sedan en låtönskan till PopNonStop i P3, men fick aldrig min låt spelad. Jag blev sur men gav inte upp utan skickade in en önskan om en annan låt. Idag hade jag fått ett mail att min låt ska spelas i sändningen på måndag den 17/7 mellan kl. 10-11. Sköj sköj! 

Nu blir det sushi och sedan måste jag packa inför vår turne på Västkusten och i Östergötland. Packa är det värsta jag vet. Blir alltid på dåligt humör...

Vi räknar med att vara tillbaka i stan om ett par veckor, tills dess blir det en paus i bloggandet för min del. Ååhhh, jag kommer sakna er raringar. Hittar jag ett internetcafé så kommer jag garanterat smita in och skriva av mig lite. ;-) 

Ha det nu så himla bra gullisar. Vi hörs om ett par veckor.

Stora kraaaaamar!

Dalarna

Visst är väl dalmål fint? Jag tycker att det är en underbar dialekt... Hörde det på TV:n igår och blev helt varm inombords. Sedan måste jag säga att östgötskan (Helst området kring Motala) är ju också läcker... eller inte. ;-)

Nu ska M bjuda mig på frukost på något trevligt fik.

Kram

Läge för blöja

Haha, jag måste berätta en äcklig bajshistoria. När jag var på Willys så stannade jag i mejeridisken för att ta en liter mjölk. Bredvid mig stod en tant och såg stel ut. Mjölken stod liksom långt ner mot golvet i kylen och jag böjde mig ner precis bredvid henne. Samtidigt som jag böjde mig ner så kände jag en förskräcklig lukt. Alltså, hon måste ha skitit i brallan eller något. Blä, vad äckligt!!! Jag gick direkt utan någon mjölk... och hon stod kvar lika stel som innan... 

Kram 

11-kaffe

Oj, natten har tillbringats i soffan. Nu har jag värk överallt. Kunde inte sova går kväll utan slängde mig framför Tv:n istället. Där gick det alldeles utmärkt att slockna och jag vaknar först när M gick upp för att gå till jobbet. Känns lite halvsunkigt att sova en hel natt i soffan... ;-)

På tal om något helt annat. Vore det inte himla skönt att vara pensionär? Läsa varenda rad i tidningen (tar flera timmar, bara dödsannonserna tar ju tid), Dricka 11-kaffe, kolla på Go' kväll och irritera sig på ungdomar som inte uppför sig. Men hallå, sådär är jag ju redan förresten. Ska man bli orolig?

Kram  


Filmtajm

Bör man skämmas om man inte sett Brokeback Mountain ännu?

Kram

Kraft

Ajajajaj mitt arma huvud! Bakis efter en rejäl vinkväll med Aronson på Populära Sibirien. Det var supertrevligt, men det är lite jobbigt att ha tvättstugan nu på morgonen.

Jag skulle behöva en burk med dunderhonung så att jag fick lite energi och styrka. Jag har känt mig orkeslös och trött de senaste dagarna. Varför är det så? Jag är ju ledig och kan pyssla med det jag vill på dagarna. Borde inte det ge energi? På söndag drar vi iväg på "semester". Först blir det Motala och husmålning (jag funderar på att fejka musarm för att slippa) och sedan blir det Västkusten med aktiviteter och bad från tidig morgon till sen kväll. Blir helt matt av tanken. :-/

Kram 

Köstress

Oj vad jag blir stressad på ICA ibland. Eller rättare sagt i kassakön. Jag spanar åt kassan redan när jag kommer in i butiken för att se om det är lång kö. Sedan när jag närmar mig kassan börjar jag analysera vilka människor som står i kön. Vagn, korg, gammal, ung och andra potentiella bromsklossar. Sedan gör jag ett val, som jag alltid direkt blir missnöjd med. Jag byter väääldigt ofta kö. Det lönar sig sällan, men men... Brukar ni byta kö, eller är ni som min M och är helt lugna? Jag önskar att jag kunde koppla av lite.

Kram

Nästan självmord

Oj, vad jobbigt det är att skölja munnen med fluor när man precis innan haft en nysattack och är täppt i näsan... Jag kunde ju ha dött. ;-)

Fy vad kallt det är idag förresten. Jag som hoppas på fler tropiska nätter. Det ser mörkt ut just nu...

Kram

Mord

Härligt. Idag börjar äntligen sommardeckarna på SVT. Dessvärre är det "Morden i Midsomer" som inleder och det är inte min favvo egentligen. Alla jävla festivaler och klämkäcka aktiviteter som anordnas i byn blir jag lite trött på. Men man får hålla till godo med det som bjuds! Brukar ni kolla?

Förresten, gud vad jag skulle vilja ha en panda. Är de inte för söta?

Kram




Världens tråkigaste Honken

Idag kanske det kommer ett par gamla pluggkompisar från universitetet och hälsar på. De bor i Göteborg men är på väg till Uppsala och kanske stannar till på vägen. Jag har ingen lust alls idag... Jag vill sitta på balkongen i min ensamhet och dricka isté och läsa bok, eller gå på långpromenad utmed vattnet. Långpromenad skulle verkligen vara perfekt idag. De kanske kan komma och hämta nycklarna till lägenheten, fixa sitt eget fika, plocka in i diskmaskinen, lämna nycklarna igen och åka vidare...   

Kram

Rysningar

Buskis är nog det värsta jag vet... och Sven Melander. Båda är på TV4 nu. *kräkljud*

Kram

Solkungen!

I förmiddags var jag jäääättesugen på att sola, dessvärre var ju vädret ganska mycket emot mig. Spöregn och åska är ju inte det utlimata pressarvädret. Istället gick jag och solade solarium. Det gick ju det också, men det är ju inte samma sak. Speciellt inte när volymen på radion var så hög så att hela solariet vibrerade och skakade när det blev mycket bas (det gick inte att ändra volymen någonstans. Tro mig, jag var både över och under solariet).

Nu är ju vädret kanon igen och jag gjorde faktiskt en liten fuling. Jag vet att man inte ska sola solarium och utomhus samma dag, men jag kunde inte låta bli. Jag smög ner till klipporna i Vinterviken och brände på... Jävlar vad det tog! :-)

Kram  

Bra TV

Det här var väl ändå kvalitets-tv?

 
60519-14

Goda grannar var ju toppen. Hette fiket "Iris café", eller kommer jag ihåg fel?

Kram

Andas ut

Nu får man snart fira att fotbolls-vm äntligen är över... ;-)

Kram

Småkakor

Sådär ja, nu börjar man repa sig efter gårdagskvällen. Nu ska jag och M baka småkakor. Kan vara bra att provbaka lite i fall att jag ska hålla kafferep någon gång framöver.

ååhhh, bikarbonat, vem fan har det hemma?! Nu måste jag gå till affären också. Pust och stonk!

Kram

Seg söndag

Håhåjaja... trött efter en superrolig kväll på Torget och Lino igår. Har petat i mig lite vattenmelon, det var allt som gick ner... Idag blir det soffan, film och lösgodis trots att solen skiner ute... 

När ska det bli åska då? Det är ju så mysigt, eller hur?

Kram 

Magplågor

Ajajaj, min mage. Jag ska aldrig mer äta solrosfrön... :-/

Kram

Fjällvandring

Gud vad jag är trött på ryggsäcksfolk i kollektivtrafiken. Alltså sånt ryggsäcksfolk som inte tar av sig ryggsäcken, utan bara traskar rakt in i en fullsatt vagn. Gärna snurrar de runt ett par varv också för att vara riktigt onda. Nu är väl inte detta något nytt under solen, men det gör att mitt adrenalin börjar puma rejält. För ett tag sedan funderade jag på varför jag blir så himla arg på just detta. Jag tror att jag kom på anledningen. När jag var typ 12 år så blev jag medtvingad på en fjällvandring med syster och föräldrar. Jag hatade denna vandring från första början till slutet. Jag ville ju ha gala och glamour redan då och inte behöva slåss med knott, äta frystorkad mat och sova i tält med 550 renar utanför. Det blev inte heller bättre av att min syster smällde till mig i ansiktet med sin ryggsäck en gång när hon vände sig om. Jag tror att ryggsäcksilskan beror på detta. Vad tror ni?

Trevlig helg förresten! Vad har ni för planer?

Kram

Förföljd

Är det inte konstigt att man ser vissa människor hela tiden och överallt? I mitt fall är det man i 60-årsåldern som måste bo här i Aspudden. Typ varje gång jag går ut så möter jag honom.  På gatan, på ICA, i tunnelbanan, inne på Södermalm, på fiket inne på Södermalm... ja, jag kommer inte ihåg alla ställen längre. Hur som helst så tycker jag att det är lite skumt. Brukar ni också bli förföljda? ;-) 

Kram

Eko

Varför har de inte någon ekologisk lättmjölk i min Willysbutik? De har i och för sig inte så många ekologiska produkter överhuvudtaget. Brukar ni vara duktiga och köpa ekologiskt? Jag försöker, när jag kommer ihåg och om det inte är svindyrt... På tal om något helt annat så har de fortfarande inte spelat min låtönskan i radion. Hmm, de dissade mig helt enkelt! Ruttet! Varför tycker de inte om mig? :-( 

Nu ska jag kladda in mig med Veet. Hoppas att jag inte blir skinnflådd som förra gången... ;-) 

Kram

Screwdriver

Jag skäms lite att jag svor över dagens båtbesök. Förlåt, fartyg ska det vara, inte båt... det har jag fått lära mig idag. Det var jättetrevligt. M, Honken och 75 pensionärer fick gå en guidad tur som sedan avslutades med snittar och sprit. Ja, det var verkligen sprit. Personalen var hur service-minded som helst. De serverade oss drinkar på löpande band. Another screwdriver Sir? Jag var helt onykter när vi gick därifrån. Blev helt yrslig ute i solen.

Nu är jag bara hemma och mellanlandar och fyller på med vatten för snart ska jag möta några vänner på
Roxy och dricka lite öl. Åh, vad bra humör man blir på när det är så fint väder! Håller ni inte med?

Kram  

Kryssningsfartyg

Idag ska M och jag på studiebesök på ett kryssningsfartyg som ligger här i Stockholm idag. M är helt uppspelt (eftersom han är galen i båtar) medan jag mest går dit för att få dricka bubbel och äta kanapéer. Gud vad man får offra sig ibland... ;-) Men jag ska nog inte säga så mycket egentligen. Jag har ju dragit med M till Arlanda vid ett flertal tillfällen för att glo på flygplan. Jag minns speciellt en gång när jag hade fått nys om lite nya spottingplatser genom en sida på internet. Jag drog glatt med M rakt ut i skogen för att hitta dessa platser. M hade bara flip-flops på sig och tyckte att det var sådär kul att vandra genom träskmark, snårskog och på blöta åkrar... Han var sådär glad när vi kom fram, men jäklar vilka bra platser det var! Jag får tänka på det idag när jag står och gäspar på den där jävla båten.  

Kram


M måste omvändas!

Jag gillar Kate Bush skarpt, men M är inte direkt överförtjust. Nu försöker jag omvända honom. Jag kan liksom inte förstå hur man inte kan gilla denna underbara kvinna??? Som första steg i mitt försök att omvända honom skickade jag igår in en låtönskan (underbara Wuthering Heights) till PopNonStop i P3, den borde han ju smälta för, eller hur? Tyvärr spelade de inte låten idag, men snälla, håll tummarna för att de gör det imorgon. :-)

Gud, vad mysigt det var att fika idag! Tiden går så himla fort tillsammans med Fruhatt. Hon är en riktig pärla! Nu ska jag bota min rethosta (man röker ganska mycket under en maratonfika) med en stor skål glass!

Kram  


Honken fick skäll

Sådär ja. Klockan är bara halv nio och Honken har redan hunnit med ett gräl... Nej, inte mellan M och mig utan ett äkta tvättstugegräl. När jag skulle hänga in min tvätt i torkrummet så var det fullt av någons tvätt från igår. Jag blev sur och rev ner alla kläder och lade dem i en tvättkorg som stod där inne. Efter en stund kom en tjej för att hämta tvätten och blev då arg på mig för att jag hade lagt ner hennes tvätt i tvättkorgen. Ursäkta, sa jag. Ska jag bara stå här med min blöta tvätt, på min egen tvättid, och vänta på att du eventuellt ska komma och hämta din tvätt? Tror inte det va. Oj, vad arg hon blev. Oj, vad arg jag blev... Morr. Hoppas att hon inte är kvar nästa gång jag kommer ner till tvättstugan.

Idag ska jag träffa
Tania, då kommer jag garanterat bli på bra humör igen. :-)

Kram




Stress

Hade beställt klipptid till kl. 12. Kom iväg vääääldigt sent hemifrån. Springer till tunnelbanan i värmen. Glömt SL-kortet. Måste köpa enkelbiljett. Inga kontanter. Springer till bankomaten. Endast femhundalappar. Springer tillbaka till tunnelbanan. Spärrvakten kan inte växla min femhundring. Kutar till Pressbyrån. Köper tuggummi. Tillbaka till spärrvakten. Köper biljett. Kommer för sent till klippningen. Blev ganska ful i håret.

Nu har jag pressat som fan i solen och är brun (läs röd) och fin. :-)
Har er dag varit bra hittills raringar?

Kram
 

Kasta vatten

Jag måste fortsätta på vattentemat och berätta om ytterligare en typisk Honken-grej. Som vanligt vaknade jag i natt och var astörstig (och kissnödig såklart). Jag lyfter mitt bautastora vattenglas och ska dricka men råkar liksom hälla bredvid munnen. Eftersom jag var mer sovande än vaken vid det här ögonblicket märker jag ingenting utan fortsätter hälla. Till slut fattar jag vad som händer (när min överkropp, lakanet och örngottet är gaaanska så blöta) och vrålar rakt ut. M vaknar helt livrädd, dels av vrålet och dels av att jag svär världens ramsa. Jag orkade hur som helst inte byta lakan utan vi fick tränga ihop oss på den torra sidan av sängen och ligga extra nära varandra resten av natten, vilket i och för sig var mysigt. Please, säg att det är lite charmigt att vara klantig?!

 

Förvirrade Honken

Jag måste få beklaga mig lite... (ovanligt va?). Det fina vädret håller ju i sig och jag blev enormt sugen på att sitta på någon uteservering ikväll, isället för att sitta hemma framför TV:n. Jag ringde därför till M för att höra om han kände för samma sak. Det var verkligen inte lätt att få något svar från honom. Jag kunde verkligen inte lista ut om han kände för det, eller inte. Snäll som han är så sa han givetvis att vi ska gå ut och dricka några öl. Då borde ju allt vara frid och fröjd, men se det är det inte hos Honken. Tänk om han inte ville egentligen? Han sa det säkert bara för att vara snäll? Självklart borde ju ansvaret ligga hos honom och säga nej om han inte vill, men han är dålig på det. Vilket gör att jag blir totalförvirrad och får dåligt samvete... Ska jag ställa in hela skiten? Och kolla på TV istället... :-(

Kram 

Vätskebalansen

Ååhhh, jag är så dålig på att dricka vatten när det är varmt ute. Det är först på kvällarna som jag märker att jag har huvudvärk och är törstig. Då häver jag i mig vatten och får sen ett helvete på natten och måste springa på toan i ett kör... orutinerad av mig... framförallt så sover man ju så dåligt... :-/   

Kram

 


Bus

Idag har herr och herr ordentlig (dvs. jag och M) övat på att inte vara så ordentliga. Vi sket nämligen i att bädda sängen. Är det inte förskräckligt busigt så säg? ;-)

Snart Rederiet x 2. Gött! Läste också att "Packat och klart" kommer ikväll. Det skulle tydligen vara någon sommarspecial med hopklipp från tidigare säsonger. Men hallå, är inte "Packat och klart" det töntigaste programmet som SVT visar? Reportagen är astöntiga, för att inte tala om personerna som gör reportagen... Ernst Kirchsteiger liksom... brrr...

Såg i tidningen att dagarna har börjat bli kortare igen... PANIK!!!

Kram 

Sysslor

Fan vad svårt det är att putsa fönster... :-/

Kram

Premiärer

Jaha, idag är det premiär för Sommartoppen i P3. Jag gillar i och för sig inte Sanna Bråding (och hennes hesa röst) något vidare, men jag tycker att man får en sån skön sommarkänsla av programmet. Idag är det också premiär för Slick, men vi har bestämt att vi inte ska gå. Vi ska ha en myskväll hemma istället med räkor och vin. Trist? Nee, jag tycker att det ska bli mysigt.

Med risk för att tjata allt för mycket om fåglar så måste jag berätta om dagens jobbiga händelse. Förra veckan satt ju en fågel på fönsterbrädan och stirrade på mig när jag kom ut i köket på morgonen. I morse satt den på köksbordet. Så det var bara att jaga ut den och ta fram Ajaxflaskan och börja skrubba. Tyvärr hade jag inget desinfektionsmedel... Vad vill den där jävla fågeln oss?

Kram