Pubertetsmonster

Grillningen i Vitan var jättemysig till en början. Strålande sol, gott vin, god kyckling och halloumiost. Men efter en stund så tog pubertetsmonstren över totalt. Det kändes lite som att vara på Hultsfredsfestivalen. Folk var aspackade och brottades i gräset. Helst plötsligt hörde vi hur det började skvala och då var det en kille som stod och pinkade typ två meter ifrån där vi satt... :-/

Jag var också orolig för måsarna som cirkulerade över oss hela tiden. Jag bara väntade på att få en fågelskit i huvudet, men jag klarade mig... puh!

En rolig sak inträffade när vi skulle tända grillen. Jag bistod med tändare (eftersom jag tjuvröker ibland). Vår goda vän Ulrika tände grillen men tändaren betedde sig jättekonstigt. Först kom värsta lågan och sen slutade den aldrig att brinna trots att hon inte höll nere den där lilla knappen längre. Till slut så började hela tändaren att smälta och Ulrika fick panik och skrek till oss och frågade vad hon skulle göra. Vi låg på filten och kved av skratt och kunde inte få ur oss ett vettigt ord. Till slut lyckades hon släcka den våldsamma lågan och vi kunde begrava resterna av tändaren i en ordentlig jordhög. Om ni mot förmodan skulle läsa något om en brand i Vitabergsparken de närmaste dagarna så får ni inte skvallra... ;-)

Kram

Tandlös

Ikväll blir det grillning i Vitabergsparken. Hoppas att det blir av den här gången. Sist så blev det ju typ spöregn, drivis och snöstorm när vi skulle grilla där. Jag har lagt kycklingfilé i marinad och packat ner filt, vin, glas mm. Det gäller att vara färdig i god tid... ;-)

Förresten så hade jag en rolig och en tråkig dröm i natt. Den första drömmen handlade om att jag gav ett nyårslöfte att dricka mer champagne. I den andra drömmen tappade jag alla mina tänder, vad betyder det???

Kram  


Kändisspotting

Har precis kommit hem från en fika i Vinterviken med min Stockholmsbästis Anna. Där har vi smygrökt, druckit kopiösa mängder latte och solat. Såg Moneybrother på fiket vilket gjorde att mitt hjärta slog ett par extra slag och mina ben blev svaga...

Tur att solen och värmen har kommit tillbaka. Det enda som har varit bra med de mulna och kalla dagarna är att man kan bada badkar utan att dö av värmeslag. Älskar att bada badkar. Sist jag badade så somnade jag och vaknade först när vattnet var iskallt. Det gäller att passa sig bara så att man inte drunknar... ;-)

Kram

Beröm

Är ni duktiga och vänder streckkoden åt rätt håll när ni lägger upp varor på kassabandet på typ ICA eller Systemet? Jag brukar vara väldigt slarvig med det, men tog mig samman när jag var på Systemet häromdagen. Och gissa vad? Jag fick beröm av kassörskan... Det levde jag på hela dagen. 

Igår kväll träffade jag raringen
Kim och hans hund Sebbe. Det var riktigt najs. Vi drack öl på Mandus samtidigt som Sebbe spanade efter möss som sprang omkring på gatan... 

Kram
   

Lastbils-Staffan

Haha, vad konstigt det är med människor som ringer fel nummer och sedan inte slutar prata. Det hände nämligen precis nu. En man ringer och frågar om jag heter Staffan. Nee, jag heter Henrik säger jag. Ahh, du kör inte lastbil, frågar han vidare? Nix, säger jag, du måste ha ringt fel. Ja, säger han och sedan fortsätter han och berättar om alla varor som han måste frakta kors och tvärs genom landet och att han behöver någon med lastbil som kan ställa upp med kort varsel... Intresseklubben antecknar liksom... Till slut fick jag avbryta honom och säga att jag hade bråttom iväg (vad knäpp jag är som inte sa åt honom att sluta tjata och ringa lastbils-Staffan istället...).

Kram

Down Under

Nu är det klart! Förhoppningsvis... Vet ni vad vi ska göra i oktober? Jo, åka till Australien. Ååhh, vad härligt det ska bli att komma tillbaka till detta underbara land. Vi ska vara borta en månad och åka runt (Perth, Queensland och Sydney). Vi ska bland annat hälsa på våra kompisar som var här på besök för ett par veckor sedan. Och sen Sydney förstås. Fina fina Sydney! Där blir det mycket nostalgi. Vi måste bland annat åka och kolla där jag bodde när jag var utbytesstudent 1999... och så stränderna förstås, även om det kanske inte är värsta högsäsongen just då.
 
Hemvägen går via
Cooköarna och Chicago. På Cooköarna stannar vi i nästan en vecka och bara jäser och badar. Gud vad skönt om även Honken kan bada utan att klaga... ;-)  

Hoppas att vi verkligen kommer iväg nu. Biljetterna är bokade, men jag blir lite orolig att Arbetsförmedlingen och a-kassan ska bråka (jag kommer eventuellt att behöva gå in på a-kassa i september om jag inte hittar något jobb). Jag har kollat med dem och de säger att det är helt ok att ta ett uppehåll på en månad. Vågar man lita på det?

Kram

Allsång

Premiär för Allsång på Skansen ikväll. Ska ni kolla? Jag väljer Simpsons istället... ;-)

Kram

Bacillskräck

Idag är man fast i lägenheten. Det ska nämligen ske någon slags besiktning av de nya balkongerna mellan kl. 8-16, så det är bara att sitta vackert och vänta på att de ska komma och göra det de ska...

På tal om något helt annat, visst är rulltrappor äckliga? Eller, inte själva rulltrappan men där man har handen när man åker rulltrappa. Tidigare har jag inte tänkt så mycket på vilken bakteriehärd det är, men det slog mig häromdagen. Det var nämligen en man som stod före mig som nös. Före nysningen så tog han upp sina händer som skydd så att snoret inte skulle flyga. Det lät dock som att en hel del landade i hans hand. Direkt efter nysningen så placerade han sin hand på "handgrunkan" igen... Usch, vad läbbigt! :-/

Kram


Kladd-Honken

Ojdå, spillde min sena lunch, bestående av gårdagens överblivna thaigryta, rakt ner i tangentbordet (och lite på mig också).... Inte så bra kanske. Tycker att det luktar curry blandat med rök från laptopen nu. Hmm... vi får se hur det går.
 
Annars händer inte så mycket mer än livliga diskussioner med min kära sambo om våra semesterplaner. Jag vill boka upp så få saker som möjligt för att kunna vara lite spontan. M är tvärtom. Eftersom vi har tre veckor tillsammans har vi nu kommit fram till att vi bokar upp första halvan med alla "måsten" och sedan får andra halvan vara blank. Känns jättebra... för oss båda. Nu kan jag pusta ut och ägna mig åt att ha sommarlov istället. Eftersom solen fortfarande inte skiner och jag har tröttnat på korsord så ska jag nu gå och sola solarium.

Kram   

Korsord

Idag är det mulet, vilket känns helt ok. Jag ska ägna dagen åt min nya korsordstidning. Korsord är nästan bättre än sex... eller kanske inte förresten. Däremot flygplan (som jag är väldigt faschinerad av) är iallafall i samma klass som sex... ;-)

Kram

Äckelpäckel

Jag hatar de här små jävlarna... Förra året fick jag Borrelia efter att ha varit ute i skärgården... I år verkar det vara säkrast att stanna i stan.

Kram 

Fåglarna

Ni känner ju till att jag har fågelskräck vid det här laget. Är helt skärrad efter en traumatisk upplevelse... När jag smög ut i köket förut (Martin sov fortfarande) för att förbereda en överraskningsfrukost på sängen så satt en otäck fågel på fönsterblecket och stirrade mig rätt i ögonen. Den såg riktigt elak ut, jag skrek till (ett väldigt manligt skrik jag lovar) och Martin vaknade. Så gick det med den överraskningen :-/

Snart blir det en promenad i det vackra vädret. Det verkar dock vara mer vår än sommar ute... Var är värmen? Jag vill ha den sköna sommar- och semesterkänslan. Hur får man den?

Kram 
  

Brottararmar

Hemma igen! Midsommaraftonen var bra, vi drack, åt, hade femkamp och spelade kubb. Gissa vem som vann femkampen? Jorå, Honken tog hem segern! Tyvärr fick jag inget pris... Hur som helst så är jag lite lättad att midsommar är över för den här gången. Nu är jag fri från festångest och ska tillbringa kvällen utslagen i soffan med en påse ostbågar... Skiter i GI idag... ;-) 

Idag har vi hälsat på min mormor. Hon är världens fränaste tant. Jag gillar henne skarpt. Både Martin och jag höll på att dö när hon sa att min mamma hade lika tjocka armar som en brottare... Så himla jobbigt när man inte får skratta. Mamma tyckte det var sådär roligt... 

Ibland kan det vara så himla mysigt att åka bil tycker jag. Som idag när vi skulle åka hem. Godis, perfekt bilväder och fotboll på radion. Tyvärr sabbades myskänslan lite när fotbollen började... Men när matchen var slut lyssnade vi på Kikki D och blev snabbt på bra humör igen.  

Hade ni en bra midsommarafton raringar?

Kram

Freak-honken

Nu har jag helt snöat in på GI (typ två år efter alla andra). När jag väl har fått för mig någonting så blir det till 110%. Till exempel som när jag var ute och sprang och pressade mig så hårt tills jag kräktes i elljusspåret. Nu känner jag lite likadant. Det blir stenhård kosthållning, typ till imorgon för då kommer man väl äta allt annat än sunt, men ändå... Det är bara att forsätta på midsommardagen, eller något...

Imorgon bitti drar vi till Östergötland för midsommarfirande. En jävla massa grejer att ta med... bland annat en speciell ansiktscreme till mamma som inte finns i Motala utan som jag måste köpa åt henne på NK... Tröttsamt! Just den saken tar väl inte så mycket plats, men med alla 150 andra saker så blir det mycket. ;-)

Jag önskar er alla en underbart skön midsommar, så hörs vi efter helgen. Drick mycket sprit, det ska jag göra... hihi!

Kram

Såpor

Ååhhh, jag läste den bästa rubriken någonsin i DN häromdagen! Den löd: ”Såpor ska ersätta nyheter”. Låter det inte underbart? Jag gillar i och för sig Rapport (Bettan Åkerman och Katarina Sandström), men jag tycker att det är lite skönt att ”Dokument utifrån” ska läggas ner. Fler såpor till folket! ;-)

Nu blir det frukost med gröt och grapefrukt. Nyttigt va?! Fiberhavregryn har väl okej GI?

Kram


Alko-Honken

Puh, vilken förmiddag! Nu är det tack och lov bättre. Ikväll blir det grillning i Vitabergsparken om vädret tillåter. Jag har redan öppnat en flaska vin för att lugna ner mig lite. Det är okej va? Man känner sig som en skurk när man dricker alkohol mitt på dagen (helst när man gör det ensam), men det skiter jag i just nu... tror jag...

Kram

Pissig morgon

Morr... jävla skitdag, typ...  Ledsen, gräl och strulande tvättmaskiner, bland annat. Buhu!

Kram


Kläder till förbannelse...

Räcker det att man tittar på dokumentären om Beckham ikväll, eller måste man titta på matchen också? Förut var jag helt inställd på att titta på matchen men nu börjar jag vackla... Kan ju kolla den andra halvleken, det räcker nästan (för att få en glimt av Ljungberg). ;-)

För övrigt har jag varit duktig och rensat ur min klädkammare idag. Har lagt en massa kläder i papperspåsar och kartonger och burit ner i källarförrådet. Det är bara att fylla på det redan överfulla förrådet med ännu mer grejer...

Kram

Hypokondriker... eller inte

Jättefina blommor fick vi av folket som var här på middag i lördags. Dessvärre åker de nog ut nu... Ögonen kliar som fan och är knallröda... Man skulle kunna tro att jag festade hårt igår, men se det gjorde jag inte... Jag gick och la mig tidigt och sov sked hela natten... ;-)

Men på tal om allergi, kan man bli allergisk helt plötsligt? Eller är jag bara hypokondrisk?

Kram 

Islandskrock

Gissa vad som hände på vägen till min träff med Fruhattunderjorden? Jo, jag klev av bussen vid Västerbroplan för att gå ner till Mälarpaviljongen där vi skulle ses. Precis när jag gick av bussen så kommer någon på en cykel och nästan krockar med mig. Gissa vem det var? jo, den ilskna och diktatoriska isländskan som jag gjorde projektarbete med för någon månad sedan. Som tur var så skulle hon till sitt sommarjobb och hade inte tid att stanna och prata... Hon såg lika sur ut som vanligt iallafall.

Att träffa Fru hatt var lika roligt som vanligt! Jag lyckades dock komma en timma för tidigt (vi sa ju kl. 12.30 och inte 11.30), men det var inga problem, jag gick och spanade efter likdelar i vattnet under tiden jag väntade (det var sista gången jag tjatade om likdelarna, jag lovar)... ;-)

Åhhh, på midsommar ska vi till min syrras mans föräldrar (givetvis ska min syrra och hennes man vara där också ;-) ). Jag känner verkligen inte för att åka dit! Shit, jag har ångest redan... Till saken hör att jag har haft syrrans mans mamma som lärare på gymnasiet! Jag blir en liten skolpojkshonken igen och känner mig sååå mindervärdig när jag träffar henne... Vad ska ni göra på midsommar?

Kram

 

Ryssvärme

Hur kan man redan ha tröttnat på värmen? Jag har nu hört flera som tycker att det räcker nu. Jag älskar värmen! Ju varmare desto bättre. Ryssvärme (heter det så?) är allra bäst! ;-)

Kram


Ölhävning...

Ni missar väl inte Rederiet ikväll kl. 18.15? De visar två avsnitt på raken. Repriser från 1993, underbart!!! Jag får väl zappa lite (hemska tanke) mellan Rederiet och fotbollsmatchen mellan Brasilien och Australien. Heja Australien!!! Chanserna kanske inte är jättestora för dem, men jag håller tummarna!

På tal om Australien. Herregud vilken hektisk helg. Det har verkligen varit asroligt, men man är helt slut nu! Vi har varit på marknader, gått vackra promenader utmed vattnet, picnic i Skinnarviksparken (trots en svag kisslukt beslutade vi att sitta i parken. Egentligen skulle vi suttit uppe på berget och tittat på utsikten men där var det som någon hade vänt upp och ner på tjugo soptunnor. Ölburkar och gamla picnicrester överallt, inte så trevligt). 

Herregud, vad de kan dricka öl Aussie-människorna. Jag har varit konstant onykter (nästan) sedan i fredags.... Fast kroppen behöver nog en ordentlig genomkörare emellanåt... ;-)

Kram 

Lördagsaktiviteter

Nu ska vi strax träffa vännerna från Australien. Jag sa att vi kunde ses vid street-marknaden vid Hornstull. Hoppas att de hittar dit... ;-) 

Igår var en jättetrevlig kväll på Mälarpaviljongen. Som tur var flöt inga likdelar runt i vattnet utan vi kunde koppla av och koncentrera oss på öldrickandet... Kvällens roligaste händelse var två gamla damer som kom fram och pratade med oss. Jag fattade som att de var ett par. De menade på att det var bra att ett sånt ställe som Mälarpaviljongen fanns där man kunde träffas och ha roligt med likasinnade. De hade minsann haft roligt när de var unga, men allt var ju lite lättare nu... De var hur fräna som helst! Jag önskade att de satt sig vid vårt bord, men de ville sitta för sig själva.  

Ikväll blir det middag här i Aspudden med Aussie-människorna och lite annat löst folk. Jag har noga planerat allt och förberett det som går att förberedas. Jag måste ha lite struktur annars blir jag helhispig. M är tvärtom och tycker att det får bli som det blir. Detta har lett till vilda diskussioner och gräl i köket i förmiddags. Nu är det (nästan) bra igen... Vi får rycka upp oss och bli ordentligt sams innan vi träffar folket vid Hornstull... så det ska jag ägna mig åt nu en stund.

Ha en superbra helg raringar!

Kram 

Livrädd!

Min lunch idag bestod av femhundra rostade mackor. Inte så nyttigt kanske, men det var det enda jag var sugen på. Rostbrödet innehöll en del konstiga frön som var ganska hårda. Självklart fick jag skitont i en tand när jag bet i ett sånt där frö... Jag har fortfarande ont. Kul! Nu måste man väl gå till tandläkaren också... som jag är livrädd för. Det vore mycket enklare att ha löständer. Tänk vad smidigt. Snygg skulle man bli också, utan tänder alltså... ;-) 

Jag får ta ett par Treo och hoppas på att det går över. Ett par öl brukar också hjälpa, tur att man snart ska till Mälarpaviljongen. Håll tummarna för att jag inte hittar några likdelar...

Kram 






Vackra Stockholm?

Häromdagen när jag passerade Kulturhuset så råkade jag höra en diskussion som två utländska turister hade. Turist 1 frågade turist 2 var det vackra Stockholm fanns någonstans. De blickade ut över Sergels torg och sedan sa turist 2: this looks like shit... Ååhhh, jag funderade ett tag på om jag skulle gå in i rollen som guide-Honken, men vågade inte riktigt...

Förresten, fatta att jag såg hela fotbollsmatchen igår!!! Jag är helt förvånad över mig själv. Blev i och för sig rastlös och uttråkad någonstans där i mitten, men gav inte upp... Lite kortare matcher skulle i och för sig inte göra något... ;-)

Kram


Vilken kille!

60519-11

Nästan i klass med de italienska fotbollsspelarna, eller hur?

Kram

Avkoppling eller stress?



Jag skulle även vilja att vi hade lite ledig tid i Stockholm tillsammans. Kanske måste börja prioritera. Man ska väl helst vara utvilad och inte utbränd efter semestern... ;-)

Kram


TV-irritation

Om ni tittar på ett tv-program och det blir reklam, byter ni kanal då? Här byter Martin direkt och zappar runt på alla kanaler gång på gång tills reklampausen är över. Ofta hinner programmet börja igen innan vi är tillbaka på rätt kanal. Det  gör mig galen och nervös. Hellre tittar jag på lite reklam än att hålla på sådär. Nu har Martin fjärrkontroll-förbud när vi kollar på tv tillsammans... Är jag för hård emot honom? ;-)

Kram

Italienska skönheter

Martin tyckte att det var konstigt att jag hade sådan koll på det italienska fotbollslaget, trots att jag inte är intresserad av fotboll. Jag tycker inte att det är konstigt alls... Mmm, säger jag bara, vilka pojkar!. ;-)


Kram

Tips

Jag säger bara en sak. Stek inte bacon med bar överkropp! En femåring hade nog fattat att det skulle göra ont, men inte Honken... Nu är jag rödprickig på bröstet och magen... och förresten, eftersom jag nu har en hårlös överkropp så kom det inte något hår i maten! ;-)

Nu har mina Australien-kompisar kommit till Stockholm. Vi spenderade hela eftermiddagen med att sitta i gräset på Mariatorget med varsin take away-latte... Hoppas de inte blev bitna av några fästingar...

Kram




Lite av varje

Hmm, kanske är det dax att byta ut duntäcket mot ett tunnare täcke nu. Det har varit liiiite varmt i natt kan jag säga... ;-)

Jag undrar också varför är jag så vaninnigt sugen på semlor, jag har varit det i flera veckor nu!  

Jaha, nu har de hittat otäcka saker vid mitt favvo-ställe Mälarpaviljongen. Kolla
här. Nu kommer man ju inte kunna koppla av där i fortsättningen utan bara sitta och spana ut över vattnet och bli hysterisk för varje träpinne som flyter förbi... ;-)

Kram


Badhat

Vad skönt lat man blir när det är varmt ute! Jag älskar när det är så här varmt! Hur som helst så orkar jag inte laga någon mat utan skickade precis följande sms till Martin: "Oj, det blir visst pizza till middag. Jag bjuder. Orkar inte laga mat. Imorgon sallad. puss." Jag trodde att det skulle vara riskfritt att skriva så men han kontrade med att det bara blir pizza om vi går ner och badar i Vinterviken först.... hjälp, hur ska jag ta mig ur det här? Hatar att bada! :-)

Kram

Kalles randiga

Nu har jag ändrat åsikt om Kalles randiga kaviar med ägg. Först tyckte jag att det lät jätteläskigt, men den är helt ok! Vem vet, snart börjar jag väl köpa Abbas fiskbiffar också (hemska tanke)... ;-)

Kram

Tina Tina...



Kolonilott

Jag är lite sugen på att skaffa en kolonilott. Tänk vad mysigt att gå runt där och påta i jorden och dricka termoskaffe. Får försöka övertala Martin bara. Han är inte så mycket för att rensa ogräs utan han vill hellre ligga och lata sig i solen på någon klippa... hmm, kanske jag också förresten... Kan man anställa en trädgårdsmästare till sin kolonilott? ;-)


Kram

Fikavånda

Jag är ju ett inbitet fika-fan. Igår när vi hade varit inne på stan och shoppat så tyckte jag att vi skulle fika någonstans på Söder. Dessvärre är vi väldigt dåliga på att ta beslut. Vi gick förbi fika-ställe på fika-ställe och kunde inte bestämma oss för vilket vi skulle välja. Till slut så bestämde vi oss för Copacabana vid Hornstull. Skönt, då borde man ju kunna koppla av och njuta av latten i solgasset. Men nej, då ska jag börja fundera om vi gjort rätt val och om vi inte skulle valt Mjölkbaren istället... Varför håller jag på sådär? Oviktiga saker får alldeles för stora proportioner. Måste jag tänka, fundera och älta så mycket. Varför kan jag inte bara koppla av? Någon som har några bra avslappningstips? :-)

Kram  

Slaka Honken

Ååhhh, läste i Fass om biverkningarna för mina nya tabletter för magen. Där stod det att man kunde bli impotent av dem. Hjälp! Hoppas att det bara är tillfälligt i sådana fall... Jag som precis har återfått min sexlust efter att den försvann spårlöst när jag käkade antidepressiv medicin för typ ett halvår sedan... 

Håll tummarna för att jag inte blir impotent! ;-)

Kram   

Guide-Honken

Nästa helg får vi besök av Anja (min bästis) och hennes pojkvän. De bor i Australien i en husvagn på en ö på Barriärrevet. Hennes kille är australiensare och älskar sin lilla ö mer än någonting annat. Nu är det så att Anja börjar tröttna på att bo där (hur man nu kan göra det?) och tycker att de ska flytta hem till Sverige ett tag. Dessvärre vill han inte det alls.

Nu har han iallafall gått med på att följa med till Sverige i sommar för att kolla läget. Nästa helg kommer de till Stockholm. Vi måste visa det allra bästa av Stockholm så kanske han får lust att stanna här!!! ååhhh, nästan lite ångest. Vad ska vi visa? Raringar, har ni några tips? :-)

Kram 

Ynkliga Honken

Ajajaj min stackars mage! Usch, så himla trist att ha magplågor. Den senaste tiden har Honken levt på Novalucol och Losec. Bara det inte är magsår... för andra gången. Jag orkar inte med det igen. :-(

För övrigt så har det varit en trevlig dag. Jag försökte glömma smärtorna genom att träffa Sus (en gammal god vän till mig), klippa mig och så träffade jag Martin efter jobbet så gick vi till Mälarpaviljongen (andra kvällen i rad) och drack en öl. Nu har vi laddat upp med lösgodis (och Losec) och ska titta på de två sista avsnitten av "Project Runway" som vi spelade in igår.

Kram

Klirr i kassan

Sådär ja, nu har man svalt årets första insekt (jag hoppas verkligen inte att det blir fler...). Jag tror att det var en liten fluga av något slag. Mumsigt! :-/

Som plåster på såren så har jag i alla fall fått skatteåterbäringen. Det satt väldigt fint just nu! Då kanske man får gå ut och dricka en öl eller två ikväll... :-)


Kram

Goda grannar... hmm

Ligger på sofflocket. Har varit ute och promenerat så jag har inte dåligt samvete för att jag sitter inne när solen skiner. Idag gick jag upp samtidigt som Martin och kokade kaffe och fixade en lyx-, och mysfrukost. Kan vara trevligt mitt i veckan. Han blev glad fast han var jättetrött. Martin är ovanligt söt när han är trött och lite ynklig.

Blir väldigt irriterad på en sak, nämligen grannar som inte hälsar. Det finns en kille i vår trappuppgång som vägrar att hälsa på mig. Jag mötte honom utanför porten när jag hade varit ute och gått. Han vände bort huvudet och gick... Hmm, kanske han tycker det är jobbigt med bögar. Vem vet?

Ikväll blir det Mälarpaviljongen med goda vänner. Ska bli trevligt. Dessvärre börjar det bli lite ont om kulor i kassan så det får bli billigt dricka ;-)

Kram


Närhet

Jag stod igår på perrongen vid Gamla stans tunnelbanestation. Inte mycket folk alls på perrongen men ändå kommer det en man och ställer sig typ två centimeter ifrån mig. Varför måste vissa människor stå så nära? Jag vet liksom inte hur jag ska bete mig. Det är obehagligt!

Ett annat exempel är på somrarna när vi är på Västkusten hos Martins föräldrar. När det är fint väder (inte så ofta ;-) ) brukar vi ta deras lilla eka och åka ut till någon holme för att sola och bada. Ibland kommer det fler personer dit och då lägger de sig ofta precis bredvid oss trots att holmen är ganska stor.... Vill man inte vara i fred? Eller tycker de bara att vi är så himla läckra? ;-)

Kram

Kroppsvård

Sådär ja. Nu har man kört lite hemma-spa på förmiddagen. Trots baksmälla så är jag nu mjuk, slät, len och fräsch. Det kan till och med bli så att man får sig något ikväll... hihi... ;-)

Kram

Skurtrasa

Jaha, då har man dåligt samvete igen. Anledningen är att jag skrev så tråkigt om gårdagskvällens middag. Det var jätteroligt och människorna var supertrevliga (även snobbarna). Dessutom frågade värdinnan om inte Martin och jag kunde vara värdpar på hennes bröllop i september. Jätteroligt tycker vi! Bröllop är alltid trevligt! Förlåt för de hårda orden... :-/

På tal om något helt annat. När vi åkte till middagen så satte sig en man snett emot oss på tunnelbanan. Han tog av sig sina skor och lade upp fötterna i sätet mittemot. Jag höll på att spy. Dels för att fötter är lite äckliga ibland och dels för att det luktade gammal skurtrasa. Jag spyr nästan nu när jag tänker på det... *kräkljud* 

Kram


Ångest-middag

Ikväll blir det middag hos en gammal kompis som jag pluggade ihop med på universitetet för länge sedan. Vi har inte setts på ett tag och jag känner mig lite nervös. Ännu mer nervös blev jag när jag pratade med värdinnan för en stund sedan och hon sa att hon bjudit in ett par till. Trevligt tänkte jag tills jag fick höra vilka det var. Ååhhh, det är ett jättestroppigt och snobbigt par som jag verkligen inte tål (hmm... tur att jag är så himla bra själv ;-) ). Men men, det är väl bara att bita ihop. Först tänkte jag fejka migrän, men jag ångrade mig. Herregud, några timmar ska man väl orka med... Martin har ju arbetsdag i morgon så det kan ju inte bli så himla sent... ;-)

Ååhhh, ångest! Vill inte gå!

Kram


Sporthonken

Är det inte lite väl mycket prat om fotbolls-vm just nu? Man kan inte öppna en tidning eller sätta på TV:n utan att bli matad med en massa fotbollssnack... Jo, jag ska också kolla (lite i alla fall), men nästan enbart för alla vältränade och snygga ben man kommer att få se i rutan... :-)

Kram


Dunder

Med risk för att låta som en pensionär så måste jag klaga lite. Gud, vad jobbigt det är när grannen har en hemmabio-anläggning som han kör på högsta volym. Det är nästan så att väggarna skakar. Jag tror att jag får springa iväg och köpa ett par hörselkåpor... eller flytta ut till ett hus på landet... och skaffa marsvin.

Kram

 

Sugen... på sött!

Hemma igen! Har just packat upp kläder, oöppnade och halvdruckna bag-in-boxar och syrener. Nu sitter jag och pustar i soffan och funderar på vad vi ska äta till middag. Tips tas tacksamt emot ;-)

Helgen har varit jättebra.
Flabbans 30-årsfest var en succé! Vi var lagom trötta när vi drog vidare till mina föräldrar igår. Som vanligt var det roligast att träffa hunden (förlåt mamma och pappa)...

Ååhhh, vad jag är sugen på cheesecake... och semlor! Gud vad gott det skulle vara!

Kram





Så grann står Östergyllen...

Svassar omkring i mina nya Aussiebum-kalsonger, som kom med posten häromdagen, och packar till helgens äventyr. Jag och Martin drar imorgon bitti till Mjölby för att gå på min goda vän Flabbans 30-årsfest. Härligt att komma hem till Östergötland en sväng... ;-)

På söndag drar vi vidare till Motala för ett besök hos mina föräldrar. De håller på att bygger ett nytt hus som Martin (arkitekt) har hjälpt till att rita. Vi måste ju åka och inspektera så att det blir som det var tänkt... Mer än en natt orkar vi nog inte med hos päronen utan på måndag styr vi kosan tillbaka till Stockholm.

Ha nu en underbar helg raringar så hörs vi på måndag!

Kram

Cavahinkande

Trött idag! Jag och Martin var i Kungsan igår på Smaka på Stockholm. Det blev hårt. Vi höll till i Torgets och Mälarpaviljongens tält. Vi stod på samma ställe hela kvällen och hinkade Cava och pratade och skrattade. Vi provade ingen mat alls utan höll oss till drickat. Det kändes jätteskönt att göra något tillsammans. Som sagt så har vi knappt sett varandra på hela veckan. 

Vi bestämde oss för att promenera en bit på hemvägen, eftersom båda kände sig "lite runda under fötterna". Dessvärre hade jag mina nya basketdojjor på mig och på Söder Mälarstrand kändes mina fötter som öppna sår. Nu är mina fötter ett enda stort skoskav... Någon som har något bra huskur för att bli av med eländet?

Kändisspottingen var sådär. Såg Pekka Heino (igen) och Gustav Fridolin. Gud vad han är sööööt, Fridolin alltså. :-) 

Kram

Oops I did it again

Ååhhh, nu var det dax för en typisk Honken-grej igen. Eftersom mitt huvud bultar och värker så plockade jag fram Treo-röret ur badrumsskåpet. Det var vara två tabletter kvar och när jag försökte få ut dem så fastnade de i röret. Snabbt stoppade jag in ett finger (alldeles för långt) och sen var det kört. Givetvis fastnade även fingret och jag fick panik. Det blev något konstigt vakum. Nu är iallafall det mörbultade fingret ute i det fria igen och jag pustar ut. Det låter verkligen som världens löjligaste grej, men det gjorde skitont. Jag lovar! ;-)

Kram

Hemmafru

Jag har tvättstugan nu på morgonen. Det är sånt man har på sin lott när man är hemmafru. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att bli hemmafru (iallafall för ett tag). Är det konstigt att man inte känner någon som helst lust för att göra karriär? Ja, jag vet Aronson, detta komma göra att du tror att jag är arbetsskygg på allvar...haha ;-)

För övrigt så var det lite action nere på gatan i morse när jag kom farandes med 72 blå IKEA-påsar över mina stackars axlar. Det var en alkoholist (eller något i den stilen) som gapade åt mig att jag skulle gå hem och kolla på TV och börja knarka istället för att springa omkring nere på gatan. Inte så dum idé egentligen, eller vad säger ni? ;-)

Kram