Hurra

Idag fyller M år! Hans födelsedag började med Shirley Clamp. Alltså, vi gick ut igår igen och Shirellan var på Patricia och rev av några låtar. Tennis och jag stod givetvis längst fram och sjöng allt vad vi orkade.

Det finns en sak som är extra rolig med att flyttpacka. Vi hämtade ju kartonger på flyttfirman. Kartongerna är begagnade och det är  lite spännande att läsa på etiketterna vad folk har haft i dem tidigare. En sak som jag tyckte var märklig var att det stod "bakformar" på en kartong. Vem fan har så många bakformar så att de tar upp en hel flyttkartong?

Åh vad jag älskar klämdagar! Betyder det att man får klämma extra mycket på sin kille då?

Kram


Hemmabygge

Åh, vilken rolig kväll igår! M och jag var ute med våra norska vänner G och S. Vi träffade även på darlingarna Kim, Tennis och Aronson. Alltid lika roligt att träffa dem! Inte lika roligt när man idag vaknar upp med världens huvudvärk och upptäcker att Treoröret är tomt i badrumsskåpet! Snacka om panik!! Vad gör jag nu? Kan man inte göra egna huvudvärkstabletter? Koka ihop lite olika saker liksom. Frågan är bara vilka ingredienser man behöver...

Kram

Dusch-broms

Alltså, jag kan inte duscha snabbt. Jag försöker verkligen, men misslyckas alltid. Det tar 15 minuter hur jag än gör. Värst är ändå på somrarna när vi är hos svärmor i hennes sommarhus. Där finns det en sån där varmvattenberedare och en begränsad mängd varmvatten. Jag blir hyperstressad varje gång för jag vet att jag kommer vara långsam och så räcker inte varmvattnet åt alla. Att svärmor får duscha kallt förbättrar ju inte vår relation direkt.

Nu blir det en snabb frukost och sen blir det att fortsätta packa. Vad trött jag blir på all skit man samlar på sig! Ikväll blir det nog Lino en sväng. Man måste ju dansa av sig flyttdammet.

Kram


Farlig morgon

Idag fick jag en smärre chock på tunnelbanestationen i Aspudden. De hade nämligen ändrat rulltrapporna så att den som ALLTID går neråt istället gick uppåt och tvärtom. Givetvis knallar jag fram till den som brukar gå neråt och håller på att slå ihjäl mig när jag märker att den går åt andra hållet. Herregud, det borde vara förbjudet att göra såna saker. speciellt på morgonen när man är trött och seg i huvudet.

Underbart att den här gräsliga och låååånga arbetsveckan lider mot sitt slut. om några timmar blir det vin, film och mys i soffan. Längtar!

Kram

Ont

Är man mycket otränad om man får träningsvärk av att ha tvättstugan? Till mitt försvar måste jag säga att det är fyra trappor utan hiss ner till källaren.

Kram

Über-maskulin

Åh, när får man sova?? Den här himla flytten gör mig utbränd! I morse gick vi upp klockan halv sex bara för att hinna hämta flyttkartonger hos flyttfirman (med alla sina über-maskulina män) före jobbet. Nu är jag trött och vill bara sova. Känns tungt att veta att man har en hel arbetsdag framför sig. Tur att det snart är långhelg!

Snart fyller M år också. Samma dag som kungen för att vara exakt. Presenterna är inhandlade även om jag inte hittade någon skiva med
Steps. Det hade varit perfekt annars.

Jobba på nu Honkenponken...

Kram

Tjockskalle

Jättemärkligt! I morse när jag vaknade och skulle ta på mig glasögonen så kändes det som de var för små. Herregud, mitt huvud kan väl inte ha växt över en natt? Det ska väl inte växa överhuvudtaget när man snart är 31 år?

Kram

Översvämmning

Åh, varför häller jag alltid i för mycket vattnet i badkaret? Alltid svämmar det över och badrumsgolvet blir till en sjö. Igårkväll blev jag allvarligt orolig för att jag skulle paja golvvärmen. Lite vatten kanske läcker ner i någon fog och gör så att det blir kortslutning. M vet precis när han ska dra åt kranarna för att det ska vara sådär perfekt mycket vatten i karet när han kliver i. Den förmågan saknar jag visst helt. Men jag är en jäkel på att göra kladdkaka!

Kram 

söndagssvammel

Åh, igår hittade vi äntligen en soffa som vi gillade. Vi slog tilll direkt! Vi lyckades med att charma expediten så vi fick fri hemleverans (värde 700 kr) och så skulle han ordna så att de tar med sig den gamla soffan när de levererar den nya. Skönt! För två soffor och en litet källarförråd är ingen hit... 

Vi har bestämt inflyttningsdatum för den nya lägenheten. Den 11 maj går flyttlasset. Bara tre veckor kvar. Längtar så att jag blir galen! Hoppas att vi snabbt kommer i ordning så att vi kan ha inflyttningsfest. Ni kommer väl?

Kram

Vin

Alltså gud vad bra det går att städa om man dricker ett glas vin samtidigt! Att jag inte provat det tidigare tidigare! Skäms!

Kram

Blottare

Åh vilken jobbig dag det var på jobbet igår. Inte så mycket på grund av alla högar som växt när jag var på fjället utan på grund av att knappen i mina nya Acne-jeans lossnade så fort jag stegat in genom dörrarna på jobbet. Resten av dagen fick jag gå och känna så att inte dragkedjan åkte ner. Inte så kul om man blir avskedad för att de tror att jag är en blottare. På lunchen kom kollegorna och frågade om jag skulle gå med till en restaurang en bit bort, men jag fick vackert avböja eftersom ingen hade ett par hängslen i fickan som de kunde låna ut.

Nu ska jag ge mig ut i snöstormen. Hjälp!

Kram

Rapport

Tillbaka i civilisationen! Det blev en ganska ok resa trots allt, även om jag är glad att vara hemma igen. Det blev middag på fjället i kåta och scotertur. Precis som det ska vara... antar jag. Snön låg djup och efter kåta-middagen var jag tvungen att kissa lite. Dessvärre fanns det bara utedass, vilket jag hatar. Istället bestämde jag mig för att springa ut i skogen. Till en början gick det bra men efter ett tag stod jag med snö till låren och funderade på om jag överhuvudtaget skulle kunna ta mig tillbaka till kåtan. Det gick som tur var bra.

På hemvägen mellanlandade vi i Lycksele och när vi skulle åka vidare så hade det givetvis blivit tekiskt fel på planet. Jag gillar att titta på flygplan från marken, men att själv flyga tycker jag är sådär. Givetvis ökade pulsen och jag började tänka en massa jobbiga tankar. Övernattning i Lycksele på något litet hotell som förmodligen inte skulle ha rum till alla så att vi skulle få dela (min värsta mardröm). Eller så skulle vi åka vidare och sedan krascha mitt ute i vildmarken och bli uppätna av renar och björnar. Som tur var inträffade inget av detta utan vi kunde efter någon halvtimme fortsätta mot Stockholm.

Förresten så är vår lägenhet såld nu. Jag är så glad att det är över. Nu kan man äntligen slappna av lite. Priset blev väldigt bra och M hade köpte en flaska Bollinger som vi drog i oss i gårkväll. Underbart!

Kram

Skriet från vildmarken

Åh, imorgon ska jag åka till Arjeplog med jobbet. Det är just såna här saker som får mig att längta tillbaka till min tid som hemmafru något enormt. Jag har absolut inget emot Arjeplog men att åka på en liten käck resa med avdelningen för att lära känna varandra bättre, det hatar jag! Speciellt när det står att vi ska ha en kvällsaktivitet med oömma kläder... Jag kräks nästan när jag tänker på det! Det är inte ofta man längtar efter att bli sjuk, men just nu skulle det vara perfekt med en liten förkylning. Det skulle till och med vara okej med vinterkräksjuka... eller Ebola.

Kram


Picknick

Oj, vad nervös jag är nu igen. Vaknade klockan 7, hur roligt är det på en söndag? Idag är den "riktiga" visningen av vår lägenhet. Hoppas att det går bra. Nu vill jag bara att det ska vara över. Orkar inte vara orolig längre.

Snart ska jag fixa iordning picknickkorgen till dagens tripp till Arlanda. Jag har gjort Västerbottenostpaj (borde väl egentligen ätas varm, men jag hoppas att det passar herrarna ändå), tunnbrödrullar med skagenröra och avokado. Annat småplock som jag ska packa ner är oliver, marinerade kronärtskockor, melon, muffins och rödtjut (hoppas att jag slipper köra).  

Nu ska jag homestyla lite till och fixa frukost på sängen till M.

Kram

Soffa + telefonkataloger = sant

Vi måste köpa ny soffa! Den som vi har nu har M suttit sönder så den är uppallad med hjälp av tio telefonkataloger. Den kan vi ju inte ta med till nya lägenheten. "Snälla flyttgubbar, ta det försiktigt med soffan och glöm inte telefonkatalogerna" det känns ju sådär. Hursomhelst har jag surfat runt lite och försökt hitta något fint. Jag har kollat allt från finaffärerna på Östermalm till Ikea, men inte hittat något riktigt bra. Hmm... vad gör man då? Vi får hoppas att de ser bättre ut live än på nätet helt enkelt. En fin soffa måste det ju finnas!

Nu ska jag fråga M och vi ska duscha tillsammans... hehe.

Kram


Seeeegt

Eftersom jag har lite tråkigt på jobbet så surfade jag in på DN's hemsida och fick mig genast ett gott skratt. Kan det vara den fränaste rubriken i år?

Kram

Äntligen!

Åh, äntligen kom jag in på bloggen. Har haft värsta abstinensen här på förmiddagen. Varje gång jag har försökt gå in på någons blogg har "sidan kan inte visas" kommit upp. Det finns inget som får mitt adrenalin att börja pumpa som just de orden.

Annars är jag helt hispig här. Budgivningen har börjat och jag får jätteont i magen varje gång jag får ett sms. Tänk om man får blödande magsår och dör och inte hinner flytta till den nya fina lägenheten. Snacka om trist!

Vad härligt det är att ha en flygnördskompis. Min gamla hemmafrukollega, M och jag har nämligen planerat att åka till Arlanda på söndag och kolla på flygplan och ha picknick. Det ska ju bli så himla fint väder i helgen så det blir perfekt med en picknick bland flygplansbuller och flygbränsle. Vad ska ni göra?

Trevlig helg!

Kram

Nervös

Är det någon mer än jag som tycker att Extras tuggummipåsar är omöjliga att öppna? Kanske beror det på sviterna efter mitt skadade sms-finger eller så håller jag på att få reumatism. Hursomhelst har jag ingen kraft i fingrarna.

Åh, idag är första visningen (vip-visning) av vår lägenhet. Är skitnervös! Eftersom jag som vanligt målar fan på väggen så tror jag att det inte kommer komma någon och titta på den, eller så blir det värsta vattenläckan lagom tills ikväll. Snälla håll tummarna för att det går bra.

Kram

Lokalpatrioter

Alltså jag måste bara fråga. Är människor från Västkusten mer lokalpatriotiska än människor i övriga landet? Varje gång jag är hos svärföräldrarna så berättar de hur härligt det är där och om sol och salta bad. För det första så tycker jag inte att solen skiner speciellt ofta där och för det andra så gillar jag inte att bada... speciellt inte bland en massa maneter. Men det är inte bara svärföräldrarna som är måna om att tala om hur underbart det är på västkusten. Det finns till exempel vägskyltar där det står Bästkusten istället (jag vet inte om något ställe verkligen heter så, men jag har svårt att tro det). Till och med på mjölkpaketen står det att mjölken är från Västkusten och gårdar i bohuslän. Tänk om folk från "Sveriges framsida" skulle behöva dricka mjölk någon annanstans ifrån. Hemska tanke!

sådär ja, nu kan jag koppla av lite och börja jobba.

Kram

Hemma

Sådär ja. Nu var man tillbaka i stan och på jobbet. Som jag trodde så är jag helt färdig och skulle behöva ett par dagar ledigt. Påsken var alltså bra men intensiv. Jag är dock glad att vi slapp åka tåg tillbaka till stan eftersom resan i torsdags var en mardröm. Vi satt i en vagn där det luktade Kinamat och barn skrek nonstop. Lite tröst var det dock att jag såg hon som spelade Sofie i Rederiet.  

Vi hämtade vår lilla bil som övervintrat hos mina päron så hemresan skedde utan matlukt och barnskrik. Istället var det jag som skrek och ställde till scener. Det finns inget som gör mig så arg som att köra bil. I Nyköping fick vi byta så att Martin körde istället. Jag hade blossande röda kinder och en sprängande huvudvärk. Det var förresten tur att vi stannade där i Nyköping så att jag kunde pinka, annars hade jag dött någonstans mellan Södertälje och Aspudden eftersom köerna var enorma och snitthastigheten låg på typ 20  km/h.  

Nu ska jag workshoppa i några timmar. 

Kram

Gnäll

Åh, jag har skurit mig i mitt bästa sms-finger. Hur ska det nu gå? Det tar tre timmar att få till ett sms vilket är mycket frustrerande.

Annars sitter jag här och har lite ångest för påsk. Inte för att träffa svärföräldrarna utan för att man inte kommer kunna koppla av och göra det man vill. Alla pratar om hur skönt det ska bli och hur lugnt de ska ta det. Jag vill också! Orkar nästan inte åka iväg på skärtorsdagens morgon, ha fullt program hela helgen, komma hem sent på annandagen och börja jobba igen på tisdag. Skittrist är det! Eller är det bara jag som är egoistisk?

Ha en härlig påsk nu allesammans! Ska försöka komma åt en dator emellanåt så jag kan se hur ni har det.

Kram

Vin

Puh, att sova fyra timmar är alldeles för lite. Igårkväll kände varken M eller jag för att laga mat så vi bestämde oss för att äta middag på Torget. Dessvärre smakade det väldigt bra med vin också så det blev ganska många glas. Det hela slutade med att vi stannade tills de stängde. Efter det vandrade vi hemåt längs Söder Mälarstrand tills mitt skoskav sa stopp. Det känns lite busigt att vara bakfull en tisdag, men det var det värt. En himla mysig kväll. En riktig parstärkarkväll.

Kram 

En liten boll

Ska bara jobba tre dagar den här veckan. Underbart! Sen bär det av. Först till Linköping och min syrra för att hälsa på det nya barnet. Sen åker vi vidare till svärföräldrarna på Västkusten. Ska bli käckt att äta påskägg med dem.

Mitt hår ser helskumt ut idag. Vet inte vad som har hänt, men det är som en liten boll på huvudet. Började skratta för mig själv när jag såg frillan i spegeln i hissen på jobbet. Konstigt att man kan tycka att det ser ok ut hemma i den egna badrumsspegeln, men sen ser det helt annorlunda ut i en annan spegel. Mycket märkligt! 

Kram

Smart

Åh, jag tänker verkligen bra på nätterna. Haha... eller kanske inte. I natt vaknade jag (jag kanske inte var 100% vaken) så började jag tänka på att bowlingbanor alltid låg i källarlokaler. Varför är det så? Jag försökte verkligen tänka ut om jag sett någon bowlinghall en trappa upp. Efter en ganska lång stund så kom jag på att det skulle nog låta ganska mycket om man hade en bowlinghall ovanför något annat. Jag kände mig oerhört smart när jag kom på detta. Sen vände jag mig om och somnade om.

Idag ska M och jag gå en långpromenad till Mariatorget och sukta efter vår nya lägenhet.

Kram