Amsterdam

Åhh, nu håller jag på att rafsa ihop alla mina plastfickor och sen drar jag till Amsterdam med jobbet på konferens. Ska bli skoj, även om tanken att umgås med arbetskamraterna typ dygnet runt gör mig lite matt.
Halsen gör ont... blä!

Hörs på fredag.

Kram


Plastfickor

Jag har en fäbless för plastfickor. Det måste ju vara världens bästa uppfinning! Finns det något härligare än att ha skrivbordet fullt med små prydliga högar av pappersfyllda plastfickor? Är jag konstig?

Kram

Grisöron

Med risk för att bli kallad patetisk måste jag ändå berätta en sak som hände igår. Jag piggnade till lite på eftermiddagen och bestämde mig för att laga en kärleksmiddag till M. Jag började greja och stöka i köket. Jag kom dock av mig när jag skulle strimla en soltorkad tomat och insåg att den liknade ett sånt där torkat grisöra som man köper till sin hund. Kanske var jag lite känslig, men det hela slutade med att jag skippade matlagningen. Tacka vet jag hämtmat! 

Kram

Söndag

Oj, det var längesen jag hade så här ont i huvudet! Men det är det värt. En härlig kväll var det igår med schlager hos darlingen Kim och sen ännu mer schlager på Lino.

Idag kommer M hem från Spanien. Trist att han kommer hem till ett vrak som ligger orakad och med röda ögon i soffan. Jag undrar hur det kommer gå med mina planer att laga mysmiddag till honom ikväll. Som det känns nu får det bli hämtpizza...

Nu ska jag hoppa i säng igen. Underbart att gå upp, äta frukost och sen gå och lägga sig igen.

Kram

Köld

Gud vad det börjar bli jobbigt med kylan. Framförallt när man sitter på typ ett kafé och någon öppnar dörren. På ett par sekunder så är hela lokalen utkyld. Det sabbar fikaupplevelsen ganska ordentligt. Jag tror att jag får sluta att gå ut på lokal och bara sitta hemma i lägenheten istället... iallafall fram till sommaren.

Underbart med helg, eller hur?

Kram

 


Sömnsvårigheter

Åhh, vad jag har sovit dåligt inatt bara för att jag inte har haft M vid min sida. Jag har drömt en massa konstiga saker och vaknat typ en gång varje timma. Jag är ett vrak nu! Får gå hem tidigt från jobbet och lägga mig i badet tror jag.

Jag har fortfarande rethosta efter min och härliga
Fru Hatts fika igår. Vi hade så mycket att prata om att vi båda fick kill i halsen och drabbades av svår muntorrhet...

Trevlig helg alla!

Kram

Gräsänkling

Jaha, idag åker M till Spanien för att hälsa på sin syster i några dagar. Ska faktiskt bli lite skönt att få vara ensam... får man säga så förresten? Hursomhelst kommer jag kunna kolla på vilka tv-program jag vill (M kan vara lite av en tv-diktator ibland) och sova diagonalt i sängen och sånt... Men först ska jag på kurs och sen ska jag träffa underbara Fru Hatt för fika och skvaller. 

Ha en fin dag!

Kram  

Bokslukare

Läser ni mycket böcker? Jag är inne i en formsvacka... en ganska lång sådan. På kvällarna i sängen vill jag släcka direkt medan M vill ligga och läsa hur länge som helst. Jag kan inte läsa i sängen överhuvudtaget, även om jag försöker. Armarna somnar och allt är bara obekvämt. Möjligtvis kan jag ligga på M's arm när han löser korsord och komma med glada tillrop när han kör fast. Men hur ska man göra för att komma ur sin läsa-bok-formsvacka? Jag vill bli en bokslukare!

Kram


Kaffetår

Katastrof! Finns det något värre än när man kommer till jobbet och upptäcker att kaffeapparaten är trasig? Glad i hågen tryckte jag på knappen för extra starkt kaffe och helt plötsligt lät maskinen som att den skulle explodera. Ut kom en tjock svart sörja som täckte botten av koppen. Läskigt! Betyder det här att jag måste gå till ett annat våningsplan för att få mig lite kaffe? Ett våningsplan fullt av okända människor... hjälp! Jag avstår nog. Vatten är ju gott... eller något...

Kram

Fy skäms!

Åh, igår fick jag för mig att jag skulle baka en sockerkaka. Jag gick till Ica och handlade ägg och allt. Dessvärre drabbades jag av extrem lathet och ett extremt sötsug mitt i baket vilket gjorde att jag åt upp all smet och sedan la mig i soffan med magont, halsbränna och ångest. Usch vilken eftermiddag! 

Kram

Måns-mums

Jag har sovit så tungt i natt. Usch, jag mår inte bra när jag har sovit för länge. Huvudvärk, lite småyr och helt orkeslös. Man tycker ju att det borde bli tvärtom när man vilat ut. Skumt! Eller så är det bara att jag är kär! Svimmande ju nästan av att se Måns igår. Vilken underbar kille! Det måste ju bli han som åker till Helsinki, annars hoppar jag framför tåget.

Kram


Blogg om skönhetsprodukter

För några veckor sedan skrev jag om några härliga krämer som inte mitt fejs klarar sig utan. Darlingen Kim bad mig blogga lite mer om detta. Så här kommer en liten rapport om tre grejer som ligger Honkenponken varmt om hjärtat och som han inte skulle klara sig utan:
1. världens bästa rengöring
2. fukt
3. under-ögon-kladd

Sådär ja, nu måste det fixas frukost här. Mitt blodsocker är nere på botten...

Ha en bra helg!

Kram


Kvällshemmafru

Vad konstig det är när man numera måste träffa sin gamla hemmafrukollega på kvällstid. Det blir ju inte alls samma sak. Vi lyckades i och för sig få till en bra stämning igår. Nästan som en dagträff liksom. Vi tog en promenad längs Årstaviken trots mörkret, vi köpte semlor på Seven-Eleven och hade kafferep med tillhörande skvaller. Under vårt kafferep kom vi på att vi är precis lika långa, har samma skostorlek och väger exakt lika mycket. Det är som om vi skulle vara en person nästan... Skumt!

Kram

Dålig människa?

Jag måste fortsätta berätta om mitt apoteksbesök häromdagen. Ska man känna sig som en dålig människa när man går in på Apoteket med en påse från systembolaget? Jag tyckte att folk blängde och tittade snett på mig. Kanske inbillning, kanske inte. Vad tror ni?

Kram

Deo

Igår efter jobbet hängde jag en stund på min favoritaffär Apoteket. Jag började garva för mig själv när jag såg olika deodoranter där det stod "prov" på. Undrar om någon rullar upp tröjan och provar lite deo i sin armhåla inne i affären? Nä, kanske inte, men var är tanken att man ska prova den? På handen? Blir det verkligen rätt?

Nu är det dags för kurs igen...

Kram

Frusna fingrar

För några veckor sedan skrev jag om mitt vantproblem. Det skulle jag aldrig ha gjort. Inom loppet av en vecka har jag nu slarvat bort två par. Nu är jag alltså vantlös. Kul, snart får jag nog sluta blogga eftersom jag inte kommer ha några fingrar kvar att skriva med... Kanske skulle ta en sväng på stan efter jobbet och köpa mig ett par nya. Tack gode gud för HM säger jag. För övrigt måste vantar vara det tråkigaste någonsin att shoppa...

Ha en bra tisdag!

Kram

 

Helg express

Helgen gick extremt fort... snabbast hittills tror jag. Men det är väl bara att gilla läget antar jag. Sitter här på jobbet och tittar på min ledsna blomma. Kanske skulle lite kaffe pigga upp den... och mig också förresten.

Är man pinsam om man tycker att
Wild Kids är lite trevligt?

Kram

Senap

Gårdagskvällen blev en ganska blöt historia... igen... men det var en toppenkväll! Tennis och jag hängde som vanligt vid dj-båset och önskade låtar. Det gick dock lite trögt igår, vi lyckades inte riktigt charma han som spelade...  

Nu är vi nyss hemkomna från en lägenhetsvisning på söder. Dessvärre var inte lägenheten något att ha... För att dämpa vår besvikelse så kom M med idén att vi skulle köpa semlor med oss hem. Jag försökte känna efter om jag var sugen men kom istället på att jag ville ha senap! Konstigt men sant. Jag har värsta begäret efter stark senap. Jag får väl äta några sojakorvar medan M smaskar i sig semlor...

Kram 

Tänder igen...

Alltså, glad i hågen stegade jag hem från jobbet igår. Sprang upp för trapporna och låste upp dörren till lägenheten. Anledningen till att jag hade så bråttom var att jag längtade så mycket efter min soffa. När jag hade tagit av mig jackan så fick jag dock en klump i magen. Först kunde jag inte säga vad det berodde på men sen slog det mig. Det luktade tandläkare i lägenheten. Mycket märkligt… och mycket läskigt! Hur fan kan det bli så? Det räcker väl med att jag stirrar rakt in hos tandläkaren i huset mittemot när jag sitter vid köksbordet. Någon måtta få det vara! 

Nu måste jag till stan och köpa några jävla kläder tills ikväll. 

Kram  

Inte så gröna fingrar

En sak som är helt säker är att jag inte ska bli trädgårdmästare eller typ florist. På mindre än två veckor har jag lyckats att ta död på den blomma som jag fick när jag började mitt nya jobb. Jag har vattnat den, men ändå har den valt att ge upp. Vad gör jag för fel? Undrar om jag kan byta ut den mot en platsblomma utan att det märks?

Till slut tog jag mod tilll mig igår och skickade ett sms till min gamla Ikea-kollega. Jag bad om ursäkt och skämdes för vad jag gjort. Lite senare fick jag ett svar där det stod att det inte gjorde något. Såhär i efterhand hade hon tyckt att det var roligt. Puh! Men på lördag får nog mobilen stanna hemma.

Kram

Problem

Åhh, jag har problem och behöver era råd. I fredags ringde jag ju upp en gammal kollega från Ikea mitt i natten bara för att snacka lite skit. Hon blev liiiite småsur eftersom jag väckte henne. Inte kontigt alls. Men nu undrar jag om jag ska skicka ett sms och be om ursäkt eller om jag bara sa låta det vara? Jag vet inte vilket som är bäst... Vad tycker ni?

Kram

Överlast

Inatt har jag iallafall sovit, men drömt en massa saker istället. Bland annat så drömde jag att jag gick in i en hiss och så började en lampa som det stod "överlast" på att lysa... Trist... 

Nu får det snart vara helg tycker jag!

Kram
 


Krock

Är det någon har några sömnpiller som jag kan få köpa? Herregud, inatt har jag inte sovit många minuter. Har snurrat, suckat, pustat för att få Ms uppärksamhet och få tala om att jag inte kunde sova. Han är svårväckt kan jag tala om...

Kan också tala om att min vänstra armbåge är helt förstöd efter en hård krock med sängbordet. Jag behver nog gipsa. Får nog skita i kursen idag och åka till sjukhuset istället...

Kram 

No Wash

Åhh, jag är en dålig konsument. Köpte ett par jeans häromdagen och när jag kom hem såg jag att det stod "No Wash" i dem. Hur kul verkar det? Att jag aldrig kan lära mig att kolla sånt redan i butiken. Det ska väl inte vara så svårt? Nu är då frågan: ska jag lämna tillbaka dem? De var ju himla snygga... hmm... och var fan har jag gjort av kvittot?

Kram


Skönhetssömn

Någon som har lust att komma hit och hjälpa mig att klå upp min granne? Han har nämligen på radion skithögt på mornarna! Han går typ upp före klockan sju varje lördag och söndag och drar på P4 på högsta volym. Pluggade in öronproppar i morse, men jag hörde radion ändå.  Inte konstigt att jag får påsar under ögonen när jag aldrig får sova min skönhetssömn...

Nu äggröra!

Kram


Suck

Vilken konstig kväll det var igår! Vi var ju på Salvation (eftersom jag vunnit biljetter). Jag blev alldeles för onykter... eller rättare sagt så blev jag aspackad. Usch! Jag ringde upp en gammal kollega från IKEA klockan tio över två bara för att prata lite. Jag har inte haft någon kontakt med henne på över ett år, men just i natt tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att ringa. Hon blev sådär glad... Konstigt liksom. 

För övrigt så missade jag gogo-dansarna eftersom jag hade fullt upp med att hålla balansen. Kunde liksom inte koncentrera mig på något annat. Dessutom avslutades kvällen med att M och jag började bråka så jag stormade ut från Nalen med jackan under armen och en arg M i hälarna. 

Fy, det var ingen bra kväll alls! Men huvudsaken är att jag och M är sams igen. Nu ska jag gå och lägga mig och försöka glömma gårdagen. Blää... jag mår skit! Måste den där soljäveln lysa så starkt också?!?!

Kram
 

Oönskad uppmärksamhet

Nu måste jag blogga lite om toan på jobbet igen. Ni vet när man är ny på jobbet vill man ju helst synas och märkas så lite som möjligt (iallafall jag). Jag lyckades dock få (oönskad) uppmärksamhet igår. Efter tusen koppar kaffe var jag tvungen att pinka och när jag går in på toan så famlar jag efter lysknappen... hittar till slut en knapp som jag trycker på. Dessvärre var det inte lysknappen utan en sån där röd knapp för nödsignal. Det tjöt till ordentligt innan jag hittade återställningsknappen i mörkret. Hur fan kan man placera en sådan knapp precis brevid den vanliga lysknappen. Det är ju livsfarligt för klantar som jag...

Trevlig helg!

Kram

Vinst!

Jag är chockad. Jag tror att det är första gången jag vinner någonting överhuvudtaget. Igår när jag kom hem från jobbet låg där ett kuvert med två biljetter till Salvation på Nalen på fredag (som jag vunnit på Qx hemsida). Så nu är det bara att mentalt börja förbereda sig på att imorgon ska man dricka drinkar, shaka loss på dansgolvet och titta på brunbrända och välgroomade gogo-dansare. Kan bli riktigt trevligt känner jag. Men först måste man visst jobba lite till... himla onödigt tycker jag.

Kram