Russin

Det är verkligen något konstigt med varmvattnet i vår lägenhet. Idag när jag duschade växlade temperaturen från 5 till 75 grader. Blev helt rödflammig efteråt. Usch, huden kan ju inte må bra av såna där temperaturväxlingar. Jag kommer säkert få helt slappt och rynkigt skinn? 

Nu ska jag släpa med mig M in till stan för att köpa en present till min systers barn och en födelsedagspresent till mamma. Mammor måste ju vara de absolut svåraste att köpa presenter till. Undrar om hon blir nöjd med en ansiktsmask från Dermalogica?  

Kram 

Bowling

Igårkväll var det bowling med jobbet. Det gick ganska bra trots att jag typ bara spelat tre gånger tidigare. En sak som jag inte kan förstå är hur fan jag kan ha träningsvärk idag? Herregud, så ansträngade är det väl inte att kasta det där himla klotet. Jag har ont i benen, rumpan och ryggen. Snacka om att vara otränad! 

Förresten, Finns det något värre än att duscha i vatten som är lite för kallt? Det är något problem med varmvattnet hemma och den högsta temperaturen som gick att få i morse var knappt fesljummet. Fy, jag är helt genomkall... och på dåligt humör.

Kram

Svåra smärtor

Åh, vilket skoskav jag har. Jag hatar nya skor! Den här gången är det visst värre än någonsin. Det blir ju aldrig bättre. Jag haltar fram på gatorna. Nu har jag gett upp. Fick ta på mig ett par andra dojjor imorse, men det hjälpte inte. Höll på att börja lipa på vägen till tunnelbanan. Imorgon får det nog bli flip-flops... 

Ikväll ska vi spela bowling med jobbet. Jag är verkligen inte så duktig, men det är ganska roligt. Hoppas att de där härliga och svettiga bowlingskorna är riktigt mjuka och sköna.

Kram

Frosseri

Idag kommer mäklare och fotograf till vår lya i Aspudden för att ta lite bilder till annonsen i DN och till nätet. Herregud vad vi piffade och stylade igårkväll. Vi kom hem från jobbet vid fem och satte igång direkt. Vid niosnåret var jag helt slut och hade ett blodsocker på -8769. Med andra ord blev jag superirriterad för det allra minsta. M fattade snabbt vad det var frågan om så vi sprang iväg och köpte pizza. På pizzerian kom jag med en hemsk idé. Eftersom jag var sååååå hungrig föreslog jag att vi skulle köpa tre pizzor och dela på. Sjukt egentligen, men jag var inte vid mina sinnens fulla bruk. Hursomhelst så blev det så och vi frossade nästan ihjäl oss. Det sjuka var att jag kunde verkligen äta en och en halv pizza utan problem. Idag fick jag börja med att ta två novalucol, snacka om halsbränna...

Kram

Måste man träna?

Åh, det känns visst väldigt mycket som måndag idag också. Hjälp! Ska det vara så här hela veckan?

Igårkväll fick jag panik för att jag inte tränar. Tänkte att jag skulle ge mig ut och springa, men mina skor hade helt gett upp. De såg ungefär ut som någon hade avfyrat en gäng fyrverkeripjäser i dem. Måste köpa nya. Funderade också på andra träningsformer. Simma kanske? Men jag är ju världens badkruka och vattnet är ju skitkallt, även i simhallen. Nej, det får bli att köpa ett par nya springskor. Kanske redan idag...

Kram

Blaha blaha

Åh, känns det inte som extremt mycket måndag idag? Jag vaknar visst inte till. Yr i huvudet är jag också. Jag kan ju inte vara bakis från lördags fortfarande?

Härligt med sommartid förresten. Dessvärre glömde jag lägga märke till om solen var uppe längre igårkväll, men det måste den ju ha varit.

Nu ska jag gå med min lilla matlåda till kylen och ta mig en stor kopp kaffe.

Kram

Pank

Nu ska strax våffeljärnet fram! Jag behöver en massa feta och sockriga grejer. Igår blev det Lino med M och Tennis. Det kändes som jag var typ den enda i lokalen som får lön på måndag. Jag stod i baren och räknade kronorna för att se om jag hade råd med en öl medan de brevid mig beställde in flaskor med champagne. Livet är orättvist ibland!

Hur kan det redan vara söndag förresten? Åh, helgerna går alldeles för fort. Jag ska höra mig för om möjligheterna att börja jobba deltid. I och för sig kommer jag alltid få stå och räkna kronorna i baren på Lino då. Suck!

Kram

Mordförsök

Mycket märkligt! Jag tror att någon har försökt mörda mig i natt, eller åtminstone skrämma mig lite. När jag vaknade i morse var mitt täcke fullt med blod. Efter ett tag såg jag att jag hade ett stort skärsår på ena stortån. Konstigt! Undrar om det är M som gjort något? Jag kanske ska vara på min vakt.


Nu ska jag tvätta fönster. Det är skitsvårt tycker jag! Vad ska ni göra idag? 

Kram

Allt klart!

Sådär ja, nu är lägenheten vår. Alla papper är påskrivna och allt är frid och fröjd. Efter att vi skrivit på pappren igår kväll så firade vi på M-och-Honkenponken-vis. Vi gick först till Torget och drack två glas bubbel. Tilläggas bör att vi inte ätit sedan lunch så vi blev bra i gasen av ingenting. Efter det raglade vi till McDonalds vid Slussen och frossade i vego-burgare.

Annars är jag tillbaka på jobbet efter en tre-dagars projektledningskurs. Det har varit skoj. Dessvärre blir man ju hyperstressad när man ser alla mail, högar med papper på skrivbordet och stolen. Varför kan de inte låta mig vara i fred? Suck!

Snart helg!

Kram

Flytt

Vet ni??? Vi köpte lägenheten! Vi gick upp tvåhundratusen över vår egentliga gräns och då blev den vår. Jag är jätteglad men samtidigt får jag en klump i magen över pengarna! Åh, första maj flyttar vi in vid härliga Mariatorget. Jag ha redan bestämt att vi inte ska göra flyttstädningen själva. Det är det värsta jag vet! 

Nu på kurs igen! 

Kram

Brillor

Jag har köpt nya glasögon. Jätteskoj... och jättedyrt! Ett par svarta Prada-bågar blev det. Men jag tror att jag tar mina gamla på kursen idag. Det känns tryggt och bra!  

Oj, nu måste jag äta expressfrukost och sedan rusha, ska ju till Kista. 

Ha en fin dag! 

Kram

vandrare

Åhh, det går dåligt med lägenheten. En massa människor är med och budar och snart har vi nått vår smärtgräns. Bajs också! Jag ska köpa en massa choklad och tröstäta ikväll.  


Nu till en helt annan sak. Finns det något mer stressande än människor som vandrar fram och tillbaka på perrongen eller hållplatsen när de väntar på tunnelbanan eller bussen? Varför kan man inte bara stå still och vänta? Jag fattar liksom inte...


Nu kurs! 

Kram

Zzzz...

Vad tjänar det till att vila upp sig och sova en massa under helgen egentligen? Jag har verkligen haft en slapparhelg, men igårkväll var det givetvis omöjligt att somna. Var ju inte ett dugg trött. Nu sitter jag här på jobbet och är helt slut istället. Känns som jag har festat non-stop i en vecka. Nä, nästa helg får det bli party igen. Det spelar ju liksom ingen roll. Man är ju ändå helt slut på måndagen.

Igår såg vi
Djungelboken på Stadsteatern. Den var verkligen jättebra! Se den om ni har möjlighet! Vi var också och kollade på världens finaste lägenhet. Nu blir det budgivning! Dessvärre har jag en känsla av att den kommer bli alldeles för dyr.

Kram

Pannkakstårta

Klockan är nio och jag är vansinnigt sugen på pannkakstårta. Jag har blivit såååå beroende av socker den senaste tiden. Måste skärpa mig, hur man nu gör det??

I eftermiddag ska vi kolla på Djungelboken på Stadteatern med underbara
Fru Hatt och co. Det ska bli roligt. Men först ska vi på lägenhetsvisning. Ni kan väl hålla tummarna att den inte blir så dyr och att inget folk kommer på visningen... Hmm, inte så troligt kanske.

Kram

Snurr

Igår eftermiddag gick jag och M till Torget för att dricka ett par glas vin och fira att arbetsveckan var över. Trevligt! Dessvärre blev jag extremt snurrig och trött av vinet, antagligen för att jag typ inte hade ätit på hela dagen. Det hela slutade med att Honkenponken låg i sin säng och sov kl. 21.30. Nu känner jag mig pigg, utvilad och rastlös... Undrar om jag vågar väcka M?

Förresten, får ni också tvångstankar att svälja sån där fluorskölj när ni använder det? Det kan väl inte vara så farligt? Vågar jag prova?

Kram


Jävla morgon!

Åhh, idag gick jag upp jättetidigt då jag har en hel del grejer att fixa på jobbet. Trist bara att man kommer dit senare än vanligt. Det hela började med att jag inte hade några roliga kläder att ta på mig. Velade både länge och väl innan jag till slut hittade några gamla trasor som jag slängde på mig. Redan då var jag arg som ett bi. Sen kommer man till tunnelbanan och då ligger inte sl-kortet i min ficka. bara att vända hemåt igen. När jag väl kommer tillbaka till tuben är nästa tåg inställd. Femtusenåttahundratrettioåtta människor på perrongen. När nästa tåg kom så bokstavligen armbågade jag mig fram och klämde mig in på tåget. På tåget höll jag givetvis på att dö av värmeslag. Nu är jag iallafall framme. Jag är lite förvånad att jag inte fastnade i hissen eller något annat käckt. Men vem vet. Nu kanske det vänder. Resten av dagen blir kanske alldeles underbar? 

Kram

Supersvararna

Häromdagen åt jag lunch med Lars-Gunnar Björklund. Eller jag åt inte lunch med honom, men jag satt precis brevid honom på restaurangen. Det kändes nästan som jag var med i Supersvararna, eller vad hette det där frågesportprogrammet han hade i slutet på 80-talet? Jag blev nervös och nästan lite svettig i handflatan.

Jag har ont i magen idag...

Kram



Kortis

Det fulaste (och roligaste) ordet för mustasch måste ju vara snorbroms. En snorbroms skulle jag behöva nu eftersom jag håller på att bli förkyld. Eller så har jag fått sån där pollenallergi, men det kanske är för tidigt för sånt?

Kram

Bra dag

Vilken underbar morgon! Att vakna av sig själv för att det är så ljust och solen skiner in genom fönstret måste ju vara det bästa som finns. Vad jag har längtat!! Det enda som fick mig på dåligt humör i någon minut var de aggressiva tidningsutdelarna vid tunnelbanan. I morgon bitti ska jag köra en hockeytackling om de står i vägen.

Jag har verkligen det perfekta rummet på jobbet också. Förutom att jag har sjöglimt så sitter jag precis under inflygningen till Bromma flygplats. Många flygplan att titta på (även om de är ganska små).

Kram

Vitlökschock

Igår hittade jag ett receptet på en vegetarisk curry som såg himla god ut. Perfekt tänkte jag då några kompisar kommer på middag ikväll. När jag kollade lite mer noggrannt i receptet såg jag att det skulle vara 10-15 vitlöksklyftor i. Detta var för fyra portioner, vilket innebär att jag skulle behöva dubbla receptet. Men det känns ju inte hälsosamt med så mycket vitlök. Snacka om chock! Får nog försöka hitta på något annat...

Kram

Ellen

Äntligen har Ellen kommit ut. Alltså, Honkenponken har blivit morbror! Hon var lite seg! Eller rättare sagt så var min syster lite seg så de fick göra kejsarsnitt till slut (roligt ord förresten).


Fan vad tråkigt det var att The Ark vann. Som ni vet så hejade jag ju på Måns. Jag hade laddat hela kvällen för hans framträdande, men precis när han går upp på scen så sliter sig en flaska cava och det blir bubbel i hela rummet. Jag missade allt. Var han bra? 
 

Nu ska jag hetsäta vitt bröd med ost och marmelad.

 

Kram


Utmaning

Jag har blivit taggad av darlingen Ponte att anta följande utmaning.

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 

1. Jag får kväljningar och kräks när jag äter sura godisar. 

2. Får lätt panik av matematiska formler trots att jag jobbar med det hela dagarna. 

3. Tycker att stora händer och håriga underarmar är det sexigaste som finns. 

4. Jag kan rabbla SAS flightnummer för interkontinentala flygningar hur lätt som helst, även om någon skulle väcka mig mitt i natten. 

5. Har kräkts i båda mina jackärmar en gång på bussen. Det var sista nattbussen mellan Linköping och Motala. Ville inte riskera att bli avkastad mitt ute i ingenstans. 

6. Har haft underbart sex i Smygehuks fyr 

Jag taggar alla som känner sig sugna!

Kram

Hurra!

Idag fyller min blogg ett år! M och jag sjöng "med en enkel tulipan" för den i morse. Det har varit ett jätteroligt år och vilka underbara människor jag har lärt känna!!

Igår hade jag två personer här i från den engelska motsvarigheten till Riksrevisionen. Jag var helt genomsvett när de gick. Usch, min engelska är verkligen inte bra! Hursomhelst fick jag en burk med toffee som tack. Underbart! Nu sitter jag här sockerstinn och glad.

Trevlig helg!

Kram

Väntan

Inget barn har ploppat ut för syrran ännu. Hur länge ska man behöva vänta? haha... För övrigt så firar jag och M sex och ett halvt år tillsammans idag. Vi tycker att man ska börja fira halvårsvis eftersom det blir fler tillfällen att dricka bubbel då. Jag ska laga mysmiddag ikväll, dessvärre har mitt huvud helt slutat fungera så jag kan inte komma på vad. Jag vet dock att jag inte ska använda mig av soltorkade tomater.

Kram

Bullen snart ute ur ugnen

Idag är det sagt att min syrra ska ploppa ut en bebis. Vi får se om det kommer något...
 
Arbetslunchen gick bra igår. Jag klantade mig inte utan var lugn och fin. Men visst är det väl svårt att sätta sig och äta tillsammans med okända människor? Jag kan inte koppla av alls. 

Kram

Två korta

Det här är nog den sista skivan jag skulle köpa. Jag hatar samlingsskivor... och skidåkning också för den delen.

Åhh, varför är jag inte jurist? Vad lätt mitt jobb skulle vara då!

Kram

Vuxenpoäng?

Imorgon ska jag på min första arbetslunch. Visst låter det vuxet? Men verkar det så praktiskt egentligen? Jag kommer ju tappa mackan (eller vad man nu äter på en arbetslunch) rakt ner i mina papper så att de alldeles flottiga.

Har ni haft en bra helg?

Kram

Underbara Nadia

Jag försöker att inte blogga om tvättstugan, men nu kan jag inte låta bli. Igår började vår tvättid klockan elva. Tio över elva knallade vi ner till stugan och upptäckte att maskinerna var i gång. I och för sig var det bara några minuter kvar, men det finns inget som gör mig så irriterad som när tvättiderna inte hålls! Jag började genast gasta och gorma. Efter några minuter kom Nadia Jebril in i rummet.

60519-25

Jag älskar Nadia! Hon bad om ursäkt att hon inte var riktigt klar. Jag blev hur len som helst och sa att det absolut inte gjorde något. M stod och gapade av förvåning över hur snabbt jag gick från att vara en kobra till att bli from som ett lamm. Hoppas att hon inte hörde mitt arga gläfsande...

Idag ska jag dra med M ut på söndagspromenad i det bleka solljuset. Känner mig stark idag trots en tuff kväll på Lino igår. Som vanligt blev man knuffad, trampad på och fick minst två liter öl över sig, men skoj var det...

Kram  

Stress

Jag har fortfarande inte hämtat mig helt ifrån Amsterdamresan. Inte för att jag festade eller jobbade jättehårt utan för att jag var så stressad hela tiden. Stressad över att vi skulle komma för sent till Arlanda när vi skulle dit. Jag skyndade på alla och sen hade vi nästan två timmar att slå ihjäl innan planet gick. Jag kom i mycket god tid till konferenscentret på morgonen och i väldigt god tid även till Schiphol på vägen hem. Jag fattar inte vad jag håller på med? Att jag aldrig lär mig att jag inte behöver vara ute i så god tid? Jag är så trött på att sitta och vänta. Jag vill vara den som springer till gaten när de ropat efter mig i högtalarna, jag vill komma för sent till ett viktigt möte, jag vill missa tåget och framförallt vill jag slappna av! 

Kram

Back in business

Åhh, vad skönt att vara hemma! Jag blir visst mer och mer hemmakär för varje år som går. Närå, egentligen är det skoj att resa, men man vill ju gärna välja sitt sällskap själv.

Konferensen var bra, skojigast var att man fick vin till lunchen och att de dukade upp värsta dessertbuffén, som bland annat innehöll en chokladfontän!!! Jag höll på att dö, dels av garv och dels av chokladchock...

Nu är det snart helg och jag sitter och räknar ner minutrarna tills jag får gå hem och mysa med M i soffan.

Kram