Farväl söndagsstek

Jag är så sugen på pannkakor. Det funkar väl som söndagmiddag? Pannkakor och vin liksom...

Kram

Uniform

Alltså finns det några fula poliser? Jag tror nästan inte det. Jag blir i alla fall helt knäsvag så fort jag ser en stor och ståtlig karl i uniform. Mumma!


Kram


Deppo

Åh, att det kan svänga så fort. Igår var jag glad som en lärka och allt kändes lätt. Idag är jag helt nere. Höstdepressionen kom som ett skott. Usch! Vad ska jag göra?

Kram

Lista

Åh, jag var bara tvungen att sno denna lista från darling Kim.

DAGENS VILL HA: Lugn och ro
DAGENS KLÄDSEL: v-ringad tröja och jeans
DAGENS DOFT: Versace's blå
DAGENS FRISYR: den vanliga fula
DAGENS HÄNDELSE: lämnat tidningar i pappersinsamlingen
DAGENS LÅT: den gnolande tidningsutdelaren vid Mariatorgets tunnelbanestation
DAGENS PLANER: ryggläge i soffan direkt efter jobbet
DAGENS SAKNAD: semester
DAGENS DUMMASTE: högljudda pubertetsmonster
DAGENS SJUKA: halsbränna
DAGENS DROG: äckligt myndighetskaffe
DAGENS ROLIGASTE: se "dagens låt"
DAGENS KÖP: nytt månadskort
DAGENS GODIS: Extra tuggummi eucalyptus
DAGENS BLÄ: typ kräklukt på Liljeholmens tunnelbanestation
DAGENS HUMÖR: trött men glad
DAGENS ORD: höst

Kram


Drama

Jag undrar hur jag skulle reagera i en krissituation? Anledningen till att jag undrar är att jag nyss var med om ett litet drama. På väg till tunnelbanan möter jag en kille på skateboard. Helt plötsligt ramlar han på trottoaren. Skateboarden far ut i gatan och håller på att krossas av en sopbil. En handlingskraftig man springer ut i gatan och räddar skateboarden medan jag står helt apatisk vid sidan om. Jag blir liksom helt blockerad. Jag vill ju vara en hjälte och inte ett apatiskt fån!

Kram

Speedway

Häromdagen gjorde jag något som jag nästan aldrig gjort förut. Kollade på Sportspegeln eller Sportnytt eller vad det nu heter. En sak som jag störde mig på är varför alla speedwaylag måste ha så töntiga namn? Masarna och Smederna och så vidare. Oerhört irriterande! Det var dock roligt att titta på friidrottare i tighta dräkter.
 
Kram

Ny säsong

När tror ni vinterkräksjukesäsongen börjar? Det borde väl inte dröja så länge till? Bäst att gå till Apoteket och köpa en hel kartong med alkogel så att man är ordentligt förberedd.

Kram

Telefonterror

Åh herregud så bakfull jag är idag. Det är nästan värsta någonsin. Konstigt med tanke på att jag inte drack så våldsamt mycket alkohol igår. Hursomhelst så blev det ju inte bättre av att man väcktes av telefonen klockan tio. Det ringde inte bara en gång utan TRE gånger. Då börjar man ju undra om något har hänt och rusar upp. Såklart visar det sig att det är en människa som ringt fel... TRE gånger. Efter det kunde jag inte somna om. Tröttsamt!

Kvällen var jättebra igår. Trevligt folk och starka drinkar på Lino. Som vanligt försökte jag önska låtar och som vanligt spelades de inte. Jag måste sluta med att hänga framför dj-båset. Ge upp liksom.

Nu frukost och sen tilbaka till sängen.

Kram

Lugn och fin

Finns det något mer avkopplande än att vattna blommorna? Ett problem är dock att det bara finns fem blommor i H&Ms hem just nu. Måste skaffa fler så att jag kan bli riktigt lugn och fin.

Kram 

Fullkorn

Ett litet tips bara. Köp aldrig fullkornsvåfflor! De smakar bedrövligt! Överhuvudtaget tycker jag att fullkornsprodukterna har gjort sitt. Bort med dem från butikshyllorna!

Kram

 


Kräkvarning

Åh, vad arg jag blev på lunchen igår. Jag hade värmt min matlåda och satte mig till bords i vårt lilla lunchrum bredvid en kollega och hennes två barn. Nyfiken som jag är frågade jag om de var lediga från skolan eftersom de var med mamma på jobbet. Näää, svarade den ena dottern, jag mådde illa i morse och kunde inte gå till skolan. Jag mår illa nu sa den andra dottern. Jag blev ju direkt livrädd att de skulle börja kräkas eller att jag skulle bli smittat av någon jävla vinterkräksjuka. Irriterad blev jag också på mamman som tar med sina sjuka barn till jobbet. Får man verkligen göra så?


Kram


Nedräkning

Puh, bara 34 år kvar till pension...

Kram

Klös

Trist det är att vakna upp med rivmärken i pannan. Undrar om det är min katta till pojkvän som klöst mig?

Kram

Kallprat

Jag jobbar på åttonde våningen vilket gör att jag måste ta en tur i världens långsammaste hiss varje dag. Min mardröm är när man måste dela hissen med någon okänd människa. Finns det något jobbigare? Antingen onödigt kallprat, vilket jag är extremt dålig på, eller så blir det sådär pinsamt tyst. Usch! Kan man inte kräva att få åka själv i hissen varje morgon?

Kram

Kallbrand

Jag har frusit om fötterna sedan i fredags. Jag har provat allt för att bli varm. Jag har badat badkar, tagit på mig tjocka tofflor, låtit M sitta på dem, gjort gymnastik och fotmassage men inget hjälper. Börjar bli lite orolig. Tänk om jag får kallbrand och måste amputera...

Kram

Lördagsproblem

Vad härligt det är att vakna klockan åtta en lördag morgon och känna sig utvilad. Ett par bonustimmar gör att helgen känns oändlig. Underbart!

Något som inte är underbart är bönspad. Jag kräks nästan varje gång jag öppnar en burk och ser den där trögflytande sörjan med skum färg. Detta är anledningen till att jag ibland tvekar om jag ska fortsätta vara vegetarian. I och för sig kan man väl köpa torkade bönor och blötlägga och koka men då måste man ju typ sluta jobba eftersom det tar sjuhundra timmar. Vilka problem jag har va?

Kram

Bläng

Igår såg jag en gammal gymnasielärare på tunnelbanan. Jag tror att hon kände igen mig också. Det var en lärare som jag inte gillade alls. Hon gillade inte mig heller. Vi satt där på säkert avstånd från varandra och blängde lite. Det var faktiskt lite roligt eftersom jag var på stridshumör. Men nu är det snart helg och jag är på ett strålande humör istället. Till och med jobbkaffet smakar skapligt idag.

Kram

Påsar

Vad jobbigt det är när man inte kan sova. Jag var sååå himla trött igårkväll, men ändå gick det inte att sova. Jag fattar inte vad det beror på. När jag väl hade slocknat så vaknar jag av världens rassel och ett brak. Det var vårt turkosa pärldraperi som ramlade ner. Efter det hade jag hjärtklappning och det tog en bra stund innan jag somnade om. Nu ser det ut som jag har haft världens allergichock eller att jag gråtit i flera timmar. Påsarna under ögonen är med andra ord enorma. Trist!

Kram

Sol

Ja, då var man hemma igen då. Vi överlevde flygresan. Jag blev ju lite svettig i handflatorna över att flyga den 11 september.

Vad skönt det var att känna lite sommarvärme förresten. Det var första gången i år. Jag vill ha mer semester! Det är ju så härligt med sol. Jag ska fan köpa ett solarium!

Kram

Farväl

Sådär ja, nu packar jag och M varsinn kappsäck och drar till Spanien i några dagar och hälsar på hans ena syster som bor där. 

Ha en fin helg så hörs vi i mitten av nästa vecka.

Kram

Demens

Gud vad jobbigt det var igår när jag skulle ta ut pengar. Samtidigt som jag knappade in bankomatkortskoden så kände jag och tänkte för mig själv: "nu glömde jag bort portkoden". Jag tänkte inte så mycket mer på det men när jag kom hem till porten kunde jag inte komma ihåg koden hur mycket jag än försökte. Nu var det ju inga problem eftersom man kan använda nyckeln men ändå. Så konstigt. Jag var tvungen att fråga M när han kom hem vad vår portkod var. Ska man börja bli dement redan?

Kram


Generande hårväxt

Mitt hår (på huvudet) växer bara fortare och fortare och blir bara tjockare och tjockare. Herregud jag blir ruinerad av att klippa mig så ofta som jag måste göra numera. Undrar vad det beror på? Kan all blutsaft som jag dricker vara orsaken tro?

Kram

Saker samtidigt

Oj vad jobbigt och osmidigt det verkar vara att gå och skriva på sin laptop på vägen till tunnelbanan. Jag såg en kille som gjorde det nu på morgonen. Jag hade aldrig klarat att göra det samtidigt som jag går. Jag förstår ju inte ens hur man kan gå och läsa samtidigt. Dels skulle jag inte fatta vad jag läser och dels skulle jag gå in i allt och alla.

Förresten, vad härligt det är när man känner att man trivs på sitt jobb.

Kram

Strykjärn igen

Åh, gud vad jobbigt det är när man sitter på jobbet och är osäker på om man drog ur kontakten till strykjärnet hemma.

För övrigt så känns det som jag håller på att bli förkyld. Jobbigt när det inte riktigt bryter ut utan man bara känner sig halvvissen.

Kram

Klump

Åh, ibland är jag så klumpig. I lördags var M och jag inne på stan för att försöka hitta en ny lampa till sovrumsfönstret. Vi köpte en fin på Åhléns som kostade 995 kr. När vi kom hem och jag packade upp lampan så tappade jag den i golvet och totalkvaddade den. Inte nog med det. Jag gjorde också två stora märken i parketten. Kul, tusen spänn i sjön och ett förstört golv liksom. Lite senare samma dag gjorde även M ett märke när han tappade strykjärnet i golvet. Visst är vi duktiga?

Kram