Nit

Jag blir kallad för köksdiktatorn av M med jämna mellanrum. Igår var det dags igen. När vi lagar mat så vill jag hålla ordning på diskbänken och när vi lagat färdigt maten så vill jag röja det värsta innan vi sätter oss till bords. M klagar på att maten hinner kallna och jag kontrar med att maten måste ju svalna något innan man kan äta den. Det hela slutar med att M börjar äta samtidigt som jag torkar av spisen och plockar undan det värsta. När jag väl sätter mig så är stämningen lite frostig och middagen blir sådär halvtrevlig. Jag måste sluta vara så nitisk i köket och sabba våra middagar!

Kram

Innebandy

Oj vad svårt jag har för människor som springer omkring med sina innebandyklubbor på stan och på tunnelbanan. Speciellt när man får ett slag på smalbenet. Jag känner att det finns mycket ilska i Honkenponken idag. Skulle behöva en sån där sandsäck som jag kunde boxa lite på...

Kram

Låda

Undrar om man skulle börja ta med sig vinlåda till jobbet istället för matlåda? Kanske skulle det bli roligare då?

Kram


Premiär

Igår hade Honkenponken shorts-premiär. Jag blev överlycklig när jag kom i brallorna från förra året även om de satt något tightare än vad jag kan komma ihåg att de gjort tidigare. För att fira köpte jag smågodis för 49 kronor på Pressbyrån. Duktigt va? Att det ska vara så svårt att vara måttfull!

Kram

Planläge

Äntligen har vi fixat en tv i sovrummet! Det bästa jag vet är att ligga i sängen och kolla på tv. Det känns lite förbjudet, kanske är det på grund av det som det är så härligt! Man kanske skulle skaffa en sån där liten klocka så kan jag ringa på M när jag behöver något: "hämta mera chips", "massera mina fötter" eller "baka semlor". Underbart!

Vad ska ni göra idag?

Kram

Honkenponken och gräddmysteriet

Min rubrik idag låter lite som en Harry Potter-bok.

Hursomhelst, igår när jag hade varit och handlat och packade upp varorna hemma i köket så fanns det en förpackning med två deciliter vispgrädde i en av påsarna. Mycket märkligt! Jag vet att jag inte lade ner någon grädde i handlingskorgen och det fanns heller inte någon grädde på kvittot. Har jag blivit en snattare utan att veta om det? Den enda teorien jag har om hur grädden hamnat i min påse är att personen innan glömde att packa ner den och jag råkade ta den av bara farten. Eller är jag en tjyv? Vad tror ni?

Kram

Pollen?

Vilken tur att det gick bra!

Jag är svullen under ögonen idag. Trist! Undrar vad det beror på? För lite sömn? Pollenallergi? Allmänt förfall? Idag ska jag nog inte visa mig på Åhléns.

Kram

 

Klant

Gud vad jag är klantig idag. Det känns som mitt huvud inte riktigt vaknat ännu. Jag spiller ut frukostskålen med fil, tappar mobilen i golvet så batteri och sim-kort far all världens väg och slår armbågen i garderoben så hårt att det svartnar för ögonen. När jag kommer till tunnelbanestationen så glömmer jag att dra sl-kortet och brakar med full kraft rakt in i spärren så att jag får värsta lårkakan. Hur pinsamt som helst. Nu ska jag ta mig samman och försöka få mitt huvud att vakna. Hur gör man det?

Snart är det helg. Tur!

Kram

Det här kommer inte bli en bra dag alls

Puh, vilken natt! Jag har skitont i halsen och har legat och svalt hela natten. Det känns inte som jag har sovit något. Däremot så måste jag vara den människa som har högst salivproduktion i hela världen. Usch!

Dessutom så är det fel på vår lilla bil. När man har låst den så går det fortfarande att öppna bagageluckan. Känns ju sådär bra. Jag ringde runt till lite olika verkstäder och fick en tid på något lite ställe inte så himla långt ifrån där vi bor. De sa att vi skulle komma klockan åtta idag. M åkte dit med kärran men när han kom dit så var det ingen där. Sååå segt. Vad gör vi nu? Åh, jag ORKAR INTE! Hoppas att ni har en bättre dag raringar.

Kram

Baby-Honken

Alltså, varför ska det vara så spännande med utryckningsfordon? Igår när jag klippte mig åkte det förbi en massa brandbilar och ambulanser på gatan utanför frisören. Jag vred direkt huvudet åt det hållet för att kolla. Det går liksom inte att styra. Kommer det en brandbil måste man ju titta. Frisören vred tillbaka mitt huvud men några sekunder senare så kollade jag ut på gatan igen. Han blev nog lite irriterad till slut den stackars frisören. Jag kom på mig själv och generat försökte jag ursäkta mitt beteende. Jag kände mig precis som ett barn som satt där i stolen. Det kanske inte är så konstigt att jag inte är helt nöjd med frillan.

Kram

Svedd

I fredags köpte vi en ny tv på Siba. En sån där platt sak. Igår läste jag i någon reklam att de hade tio procents rabatt på all tv-apparater, med start typ idag. Trist! Varför kan man aldrig ha flyt liksom? Grr... Till råga på allt så brände jag ena skinkan på handdukstorken i morse. Jag hade vridit upp den till max igår och det fick man ju sota för idag. Får nog stå upp och jobba. Hur har er start på veckan varit?

Kram

Super

Vilken rolig födelsedagsfest det var för Fruhatt igår! Supertrevligt folk, supergod mat, supermycket dricka. En superkväll helt enkelt. Snacka om att vara trött idag. M kan knappt ta sig ur sängen. Jag ska laga frukost åt honom så får vi se om han kvicknar till. Jag upptäckte också att jag spillt en hel del rödtjut på skjortan, tur att det var M:s.

Nu till en helt annan sak. Kan någon förklara för mig varför man kallar den löpande texten som man skriver för brödtext? Mycket märkligt ord tycker jag.

Kram

Okoncentrerad

Skönt! Äntligen funkar bredbandet i lägenheten. Snacka om att man får abstinens att vara utan. Helt galet egentligen.

Idag ska M och jag på
Fruhatts födelsedagsfest. Det kommer bli en toppenkväll! Det blir till och med kostym dagen till ära.

Igår på Konsum så hörde jag en pappa som kallade sitt barn för Anitra. Döper man verkligen ett barn till det namet? Eller hörde jag fel? Hursomhelst så blev jag chockad och glömde att handla både kokosmjölk och vanlig mjölk. Så himla jobbigt att behöva gå tillbaka bara för att man är så okoncentrerad på det man gör.

Kram

Påsar

Igår tog jag en runda på Åhléns efter jobbet för att köpa en sån där täck-grej för finnar. Jag pratade med en expedit i vit rock och fick jättebra hjälp. Innan jag skulle betala kom dock frågan som kändes som ett knytnävsslag i magen: "använder du någon ögonkräm?" Ja det gör jag, svarade jag lite surt. Då fortsatte hon: "vi har en bra kräm här som tar bort svullnader och mörka ringar. Jag skickar med en liten testtub." Hon skulle bara veta hur mitt självförtroende störtdök... Jag har lust att åka dit idag igen och blänga på henne riktigt ordentligt med mina äckliga, svarta, trötta och svullna ögon! Eller så kanske jag åker hem och öppnar en bag-in-box istället och bättrar på de mörka ringarna...

Kram   

De svåra s-orden

Dagens avslöjande: jag kan inte hålla isär orden siren och syren. Igår när jag pratade om blomman så sa jag givetvis siren. Jag fattar inte att det ska vara så svårt. Varje gång jag ska nämna något av orden (vilket kanske inte är superofta) måste jag tänka till. Lika fan blir det nästan alltid fel. Tröttsamt!

Idag har vi lämnat nycklarna till den gamla lägenheten. Nu är allt över! Underbart! Nu ska det bli vin och avkoppling i soffan varje kväll... nästan...

Åh, imorgon kommer jag inte vara på jobbet på typ hela dagen och sen är det ju långhelg. Eftersom bredbandet inte funkar hemma ännu så blir det kanske lite sporadisk bloggning från typ Seven-Eleven för min del.

Kram

Doftblock

Sådär ja, nu är vi på plats i nya lyan. Bara några kartonger kvar att packa upp. Alltså, gud vad härligt det var med flyttfirma. Fem timmar tog det att flytta allt och på den tiden hann de även med sjutusenfemhundrafemtiofem rökpauser. Borde det inte vara lite jobbigt att vara storrökare och samtidigt ha ett jobb som flyttgubbe? Igår var vi i gamla lägenheten och inspekterade flyttstädningen. Jag var jättenervös innan att det inte skulle vara ordentligt gjort, men allt var frid och fröjd.

Usch, igår köpte jag en duschtvål som jag normalt inte brukar köpa. Trist att den luktar som ett sånt där doftblock som man kan ha i toan. Jag känner mig verkligen jättefräsch... eller inte.

Hur har ni det raringar?

Kram

Klammer

Gud vad svårt det är att rita en sån där klammer. Igår hade jag ett möte och var väldigt strukturerad och ritade värsta figuren på en sån där tavla på väggen. Alla på mötet började skratta när jag skulle göra en klammer. Det måste ju vara ett av de svåraste grejerna man kan göra. Det känns som man har tränat hela livet men det funkar liksom inte ändå. Pinsamt!

Som vanligt vid flytt så tar det väääldig tid att flytta bredbandet. Det kunde tydligen ta upp till tre veckor. eftersom flyttlasset går imorgon och sen är det helg så kommer det antagligen dröja till på måndag innan jag kan blogga igen eftersom jag bara kommer kunna blogga från jobbet. Jag kommer få abstinens. Vill ju läsa om vad ni har för er. Jaja, det är väl bara att bita ihop.

Kram

Sopiga Honken

Jag fattar inte hur jag och M kan producera så mycket sopor. Det känns som jag slänger soppåsar flera gånger om dagen. Vi är ju aldrig hemma. Hur fan kan det då bli så mycket skräp? Kanske är det grannen som har ett hemligt rör rakt ner i vår skräppåse? Så måste det vara. När jag tänker efter så har jag aldrig sett honom slänga något. Tur att vi flyttar!

Åh, vad skönt det hade varit att ligga hemma i soffan hela dagen idag och kollat på tv. Det känns som jag aldrig ser på tv längre. Katastrof!

Kram

Fångad av en stormvind

Inte nog med att man höll på att kvävas igår. På kvällen blev jag fast i värsta ovädret också. Vi har ju en liten bil som vi typ bara flyttar mellan olika parkeringsplatser (kanske någon vill köpa den??). Igår var en sån flytta-bilen-kväll. När jag precis skulle hoppa ur bilen och gå hem så kom värsta stormen. Skyfall, åska och hagel. Jag fick sitta där och uggla i en halvtimma medan det blixtrade och smällde precis över mitt huvud. Ett tag trodde jag att haglen skulle spräcka vindrutan, men så lätt går den kanske inte sönder?

Nu ska jag hämta lite kaffe och bättra på magkatarren lite. Katarr måste lätt kvala in som ett av de fulaste orden någonsin.

Kram

Kvävning

På vägen till tunnelbanan passerar jag en lång rad med körsbärsträd. Det är ju egentligen jättefint när de blommar men numera hatar jag dem. Blommorna höll på att ta mitt liv idag. Som vanligt hade jag bråttom och kom flåsandes längs gatan. Helt plötsligt kommer det ett par såna där blommor flygandes och åker rakt in i min mun och hals samtidigt som jag andas in. Herregud, jag höll ju på att kvävas. Undrar om någon dött av en sån där blomma någon gång? Kanske var jag nästan den första?

Idag regnar det. Det är faktiskt lite mysigt.

Kram


Sopig stämning

Åh, jag tror att jag ångrar mig om det här med soptippar. Det var en fruktansvärd upplevelse igår. Tusen miljarder bilar på en minimal yta. Irriterade människor som sprang runt med sina gamla bokhyllor, kaffebryggare och grenar. Jag blev hyperstressad och minst lika irriterad som alla andra.

Igårkväll var vi på inflyttningsfest hos en kompis till M. Efter festen drog några av oss vidare till Lino. Sjukt roligt faktiskt, men det bästa av allt var sommarkänslan som man fick när vi skulle gå hem. Det är underbart när man går till 3.40-tåget mot Norsborg och det är ljust ute! Vill ha semester nu!

Kram

Soptippsarbetare

Åh, finns det något värre än att bli väckt av telefonen? Tusen tankar hinner fara genom huvudet innan man hittar telefonen, försöker se vilket nummer det är och hinner svara. I det här fallet var det en gammal tant som sökte M. Hmm, undrar vad hon ville? De pratar fortfarande. M kanske har en affär med henne?

Idag har vi hyrt en stoooor skåpbil på OKQ8 och ska åka till soptippen med hundra tusen kartonger med junk. Det känns jättehärligt. Jag blir ju så nöjd när jag får slänga saker. Det kanske är en soptipp jag ska jobba på i framtiden? Men det känns ju sådär fräscht...

Kram

Vinnare

Gud vad lätt det är att fastna i soffan på kvällarna. Jag sitter minst i en och en halv timma och tänker "nu borde jag gå och lägga mig" eller "nu får jag sova sex timmar om jag går och lägger mig". Lika fasen så sitter jag kvar. Häromkvällen bröt jag dock mönstret och hoppade i säng utan att sitta och ha ångest. Jag kände mig verkligen som en vinnare. Härligt att det inte behövs mer. Ikväll ska jag vinna igen. 

Kram

Is

Usch vilken kall morgon! Jag fick ta på mig vantar och halsduk på vägen till jobbet. Tur att man alltid har köldberedskap i väskan. Det rök till och med ur munnen när jag kom upp från tunnelbanan (och det berodde inte på någon cigarett). Är det maj eller är det februari egentligen? Åh, jag längtar så efter värmen. Det får helt enkelt bli att sola lite solarium någon kväll. Då kan man iallafall drömma sig bort en liten stund.

Nej, nu ska Damp-Honken försöka koncentrera sig och läsa några torra rapporter. 

Kram



  

Mera helg!

Tjoho, idag får vi nycklarna till nya lägenheten. Ska bli väldigt spännande att åka dit ikväll. Vi har ju bara varit där i typ 17 minuter sammanlagt. Kanske får man en smärre chock över hur det ser ut. Igårkväll kom jag på att jag inte har en aning om hur kylen och frysen ser ut. Jag blev helhispig, men M lugnade mig och sa att de var helt okej.

Vilken underbar helg det har varit. En precis lagom fördelning mellan mys i soffan, party och fix hemma. Varför kunde det inte varit helg idag också? Dumt tycker jag!

Kram

Hål

Hjälp! Jag försökte ta bort några tavelkrokar ur väggen förut. Det gick inte så bra. Det blev två stora fula hål. Åh, jag har inte tid med att vara klantig. Nu måste jag hålla på och spackla och greja. Varför kan ingenting bara flyta på? Jag blir så trött!

Igår åt M och jag en romantisk middag på
Leijontornet. Fantastiskt bra! En sak som sabbade lite var dock tunnelbaneresan hem. Fem miljarder asfulla och skräniga människor. Det är ju tur att jag själv alltid är så lugn och städad... haha.

Kram