Gott nytt år

Åhh, ajajajaj... Är det inte på nyårsdagen man ska vara bakfull och inte på självaste nyårsafton? Hur som helst blev det en helkväll på stan igår. Nu är jag trött som fan. Någon som har en expresskur mot monsterbakfylla? Det får inte innebära att jag måste äta råa ägg bara för då kräks jag rakt ut...

Gott nytt år på er! Mitt nyårslöfte förutom att blåsträna är att dricka mer champagne.

Kram

Blåsträning

Kan man ha blåsträning som ett nyårslöfte? Alltså, jag har typ världens minsta blåsa och det är jag så himla trött på. Mer eller mindre varje tunnelbaneresa medför panik. Allra helst om man typ har varit och fikat och är på väg hem. Jag håller på att dö varje gång. Nu får det vara slut med det! Nu ska jag fixa en blåsa som är stor som en luftballong och klarar massor av kaffe utan att bli full!

Eller förresten, kanske är det bättre med en kateter?

 Kram 

Skadad

Gud vad jag är skör! För ett tag sedan kändes det som jag bröt ett revben när jag öppnade en vinflaska. Nyss var det dags igen. Jag råkade nysa ett par gånger och lyckades sträcka mig i halsen och nacken. Åhh, jag skulle behöva en sån där stödkrage nu. Någon som har en jag kan få låna?  

Jag tror att jag sticker ut på en (power)walk före frukost. *chockad över mig själv*  

Kram

Hembränt

Åhh, vad är det för fel på mig? Jag har blivit så snubblig de senaste dagarna. Har liksom inte koll på benen riktigt. Jag kanske behöver starkare glasögon så att jag ser var jag sätter fötterna. Åhh, tänk om jag håller på att bli blind… men jag har ju inte druckit hembränt. 

Gårdagen var för övrigt en mycket bra dag. Jag inledde med en himla trevlig fika med Fru Hatt. Hon får mig att må så bra. Sen bar det av till frisören, vidare till solariet och till sist handlade jag mat så att jag höll på att storkna. Nu är kylskåpet välfyllt. Ett fullt (på gränsen till överfullt) kylskåp ger mig en enorm tillfredsställelse.

Kram

Tågkaos

Så, då var man tillbaka i stan då. Lite luggsliten, men vid liv.

Alltså jag måste få gnälla lite över SJ och de tågresor som jag gjorde. Är inte tåget fullt när alla sittplatser är slutsålda? Det trodde åtminstone jag, men det visade sig att sjutusenfemhundrafemtioåtta människor stod upp i gångarna, ockuperade toaletterna (för att ha någonstans att sitta) och låg på golvet. De människorna hade alltså köpt biljett utan att få någon sittplats. Jag fattar inget. Ett besök i kaffevagnen betydde att man var tvungen att klättra över människor som mer eller mindre kollapsat och säga ursäkta miljontals gånger.

På tågresan hem hade vi lyxat till det och bokat in oss i första klass. Eller egentligen hade vi inte lyxat till det alls utan just nu-biljetterna i första klass var billigare än andra klass-biljetterna. Hursomhelst så blev det ett jävla liv när vi hade satt oss till rätta. En man lite längre bort i vagnen började bråka med konduktören, det gällde tydligen att han hade en andra klass-biljett men ändå hade satt sig i första klass. Gissa vem mannen var? Jo, Torsten Flinck.  

Min sista fundering och gnäll gällande tåg är varför jag och M alltid får den där platsen med fyra säten mittemot varandra och med ett bord i mitten? Det slår aldrig fel! Alltid ska man sitta där och sparka på/bli sparkad på smalbenen av någon okänd människa... för att inte tala om antalet gånger man råkar få ögonkontakt med den okända människan under en tågresa. Bara pinsamt och jobbigt. Vad fan bygger de en sån plats för? 

Nu blir det grötfrukost.

Kram  

Ha en skön jul!

Gårdagens glöggmingel hos min hemmafrukollega Markus var en succé. Jag fick ett färgglatt förkläde av honom i julklapp. Det ska jag bära resten av mina hemmafrudagar. 

Nu ska jag börja packa ihop all bråte som vi ska ha med hem till Motala. Eftersom päronens dator klappat ihop så säger jag nu hej och på återseende i mellandagarna. Jag vill också passa på att önska alla en riktigt god jul!!!

Kram  


Pillermix

Ikväll blir det glöggparty med temat ”Pimp My Pepparkakshus”. Hoppas bara att jag kan gå. Vaknade med lite feber i morse. Om man nu ska bli sjuk, varför kunde det inte kommit på lördag så man slapp åka hem till päronen och fira jul. ”Fira jul” förresten, hur fan kan det heta så??? Borde det inte heta ”plågas jul” eller något? Tycker ni att jag är negativ idag?

Nu blir det filt i soffan, Esberitox och lite andra brustabletter och piller. Kan man blanda hälsokostpiller som man vill tror ni?

Kram

Tre korta

- Jag tycker det ser som att Magdalena Ribbing har ett hår av nudlar.

60519-24

- M går numera under smeknamnet pirayan.

- Alltid lika jobbigt när man får kallelse från tandläkaren. Hur fan ska jag komma undan?


Kram


Funderingar kring småbarnsföräldrar

En sak som jag tänkt på sedan helgens barndop är alla småbarnsföräldrar och hur de gör. Flera gånger placerades barn i mitt knä utan att man frågade först. Utan det var mer ”du kan sitta lite hos farbror Henrik”. Det tog cirka tre sekunder innan barnet började gallskrika och jag satt där och kände mig elak och dum. Föräldrarna kom till slut och plockade bort det gråtande barnet, men provade för säkerhets skull att sätta tillbaka barnet hos mig lite senare… gissa vad som hände? Jo, givetvis började barnet skrika igen.  

Jag har inget emot barn, men jag har lite svårt för föräldrar som bara placerar sitt barn i ens knä och tror att allt ska funka utmärkt. Varför gör man så? Någon som kan förklara?


Kram

Jönköpingssyndromet

Under helgens besök i Jönköping märkte jag en sak. Alla var vääääldigt långsamma när de tog ut pengar. Hur kan man stå kvar och titta på sin jävla minneslapp precis framför bankomaten så att man hindrar personen efter att ta ut pengar? Snacka om nonchalant! Det hände flera gånger. Undrar om det är unikt för Jönköpingsbor eller om det händer på andra ställen också? Till slut kunde jag inte hålla tyst utan sa högt och tydligt ”flytta på dig”. Inte så charmigt, men det kändes bra efteråt. M skämdes för mig och blev sur (i en liten stund). Undrar om man kan doktorera i människors beteende i bankomatkön?

Annars var det trevligt med dop. Jobbigt bara att vara spädbarn och kräkas så mycket...

Kram

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Fru Hatt.

Fem saker jag skäms för:
- att jag inte kan programmera videon
- att jag tycker "Doktorn kan komma" är ett trevligt program
- att jag slänger glasburkar i sophinken
- att jag försummat mitt fadderbarn i Venezuela
- att jag stressar upp mig så lätt för småsaker

Fem saker som jag gjort det här året:
- rest jorden runt
- blivit arbetslös
- lärt känna nya underbara människor
- slutat äta antidepressiva medeiciner
- blivit glad

Fem saker jag vill göra nästa år:
- bli ännu gladare
- äta mer ostbågar
- övertyga Martin att vi ska flytta till Australien (något år eller så)
- bli bättre på att säga nej
- skaffa hund

Fem saker som jag är stolt över:
- mina tänder
- att jag är pandafadder
- att jag börjat lyssna mer på mig själv
- att jag kramat Kikki D
- att vara tillsammans med Martin

Jaha, mina vänner. Imorgon bitti (i ottan) drar jag och M till Jönköping på barndop. Förresten så var inte fläktmannen ett dugg snygg. Lila glasögon hade han också... det var inget vidare.

Vi hörs efter helgen! Ha't gött.

Kram

Nya vänner

Igår kröp pensionären i mig fram igen. Satt på tunnelbanan och lyssnade på två fantasiska gamla damer. Det visade sig att vi tyckte lika om en hel del saker. Men det som gjorde att jag skulle vilja bli kompis med dem, var följande kommentar från en av tanterna: ”Ja, jag tar minsann två Treo varje morgon. Det är ju lite uppiggande i dem. De är helt klart de bästa värktabletterna. Skulle inte kunna leva utan dem” Åhh, vilka bra tanter tänkte jag! Hoppas att jag ser dem fler gånger, då ska jag minsann säga hej. 

Nu sitter jag och väntar på att en fläktreparatör ska komma hit. Hoppas att han är snygg!

Kram

Falskt alarm?

Är det inte väldigt tyst om vinterkräksjukan? Jag har inte hört någon som har haft den ännu. Inte ens tidningarna skriver om den längre. Det blev kanske inte så farligt. Man kanske till och med vågar slappna av lite?

Hoppas att blogg.se funkar nu. Ett jävla strul är det!
 Kram

Skeppsbrott

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva om Fuglesang och det som händer i rymden, men jag kan visst inte låta bli. Tycker inte ni att de där rymdskeppen verkar vara av väldigt dålig kvalitet? Alltid är det en massa saker som går sönder, ramlar av, spricker mm. Ska det vara så svårt att bygga något ordentligt? 

Kram

Lurad?

Vet ni! Jag kanske har ett jobb redan från nästa vecka. Igår ringde en människa från en myndighet och hade en slags intervju med mig över telefon. Det gällde ett tillfälligt projekt under tre månaders tid. Vi får se hur det går och om jag gjorde bra ifrån mig på den så kallade intervjun. Är det inte lite konstig ändå att man kanske kan få ett jobb utan att träffa några människor från arbetsplatsen i verkligheten, även om det bara gäller tre månader? Jag skulle vilja gå dit och kolla hur det verkar innan, men det skulle visst vara svårt att ordna. Det kanske är någon som spelar mig ett spratt. Det kanske inte alls finns något jobb åt mig... Vad ska man tro? 

Kram 


Matdrama

Åhh, jag är världens sämsta hemmafru. Igårkväll gjorde jag världens största lasagne. Perfekt att frysa in det som blev kvar efter middagen tänkte jag. Det blev fyra portioner som jag stoppade i plastburkar och som jag senare tänkte stoppa i frysen. De skulle bara få stå och svalna lite på köksbänken. Givetvis glömde jag bort dem, så de stod på köksbänken hela natten. Nu ligger de i sophinken… Visst måste de väl blivit förstörda av att stå ute i rumstemperatur hela natten? Jävligt irriterande!  

Nu ska jag sura och dricka för mycket kaffe… 

Kram

Hmm... hemmakväll

Åhh, jag hade verkligen svurit att jag skulle stanna hemma i soffan igårkväll men Postkodmiljonären höll på att ta livet av mig. Finns det något tv-program som ger mer ångest? Så vi drack några klunkar vin, lyssnade på N’Sync och Steps på You Tube och vips så hamnade vi på Roxy och drack drinkar.  

För övrigt är jag förbannad för vår köksfläkt. Den har slutat funka… efter ett år. Jävla svenskt skit man köper! Det värsta är att jag inte kan hitta kvittot. Jag har letat i varenda skåp och låda. Kul! Då går det väl inte att reklamera den heller. Vad fan kan det kosta att få den reparerad? Åhh, I’m poor! 

Kram

Kattjakt

Åhh, sov ganska dåligt i natt igen. Tror att det är julhelvetet i Motala som spökar. Är det ingen som har några piller jag kan få köpa? Jag betalar bra. Bara jag får sova.

Igår samlade jag ihop mig och drog en repa på stan för att handla julklappar. Alla taggar utåt redan på tunnelbanan och jag hade förberett mig på det värsta. När jag väl kom in på Åhléns hittade jag en massa julklappar inom loppet av några minuter. Jag kom på mig själv att jag tyckte det var ganska trevligt att gå omkring där. Det var inte mycket folk heller. Jag köpte iallafall en julklapp till M, men nu blir jag lite osäker på om han kommer gilla den. Dessvärre kan jag inte skriva vad det är ifall att han läser bloggen. Hmm... jobbigt.

Nu ska jag ge mig ut på lussekattsjakt. Det får bli bageribakta. Orkar inte baka själv, trots att jag är hemmafru. Någon måtta får det vara.

Trevlig helg!

Kram 

Tjyvtjockt

Just nu är det omöjligt att sova. Har tillbringat största delen av natten i soffan kollandes på tv och ätandes havrefras direkt ur paketet. Nu har jag ont i huvudet, kan det vara baksmälla efter havrefrasen?

Förresten visst är väl tjyvtjockt ett fult ord... och buk också för den delen.

Nu blir det skumbad och solariesol, inte samtidigt dock. 
 
Kram

Piassavamannen

Igår blev jag förföljd av en man med piassavakvast i tunnelbanan. Jag bytte tåg ett par gånger, men vad hjälpte det? Kvastmannen hade tydligen samma resrutt som jag. På sista sträckan blev det dock lite för mycket. "Vi har för närvarande 10 minuters försening på tåg mot Norsborg, nästa tåg befinner sig vid..." När väl tåget kom var det såklart fullpackat. Jag trängde mig dock på... det gjorde piassavamannen också. Efter någon minut känner jag de stickiga borsten i min nacke. Kunde han åtminstone inte vänt kvasten åt andra hållet? Givetvis var jag för feg för att säga till utan började skruva på mig (så gott det gick i trängseln) och sucka högt. Åhh, ibland önskar jag att jag var lite mer arg och ond av mig!

Kram

 

Julklappar igen...

Åhh, hilfe! Är det någon som har ett bra julklappstips? Jag vet inte alls vad jag ska köpa till M. Jag tror att han redan har köpt paket till mig, vilket gör att jag får panik! Det kommer säkert sluta med att jag får springa in på ICA och köpa några plastburkar eller en glasskopa. En glasskopa skulle jag vilja ha förresten, glassmissbrukare som jag är...

Igår var jag och K på visning på
Bukowskis och drack en massa gratisvin och slogs med snipiga kärringar. Vi avslutade sedan kvällen på Torget med mat och mer dryck. En mycket trevlig kväll, vilket automatiskt betyder huvudvärk idag.

Kram

Skörbjugg

Puh! Sådär ja, nu var intervjun avklarad. Det kändes faktiskt ganska bra. Jag var glad och svarade iallafall hyggligt på deras frågor. Min mage började ju givetvis kurra där inne, vilket gjorde att jag blev nervös. Det är ju hur pinsamt som helst ju. Drack snabbt ett par klunkar kaffe med hopp om att det skulle hjälpa men då åkte jag på kaffedarr istället. Trots detta så kändes det bra och förhoppningsvis blir det en andra intervju.

Nu blir det havregynsgröt. Det är en fattig arbetslös mans lunch... Vilka är symtomen på skörbjugg?

Kram

Ute på djupt vatten

Jaha, jobbintervjudagen till ära har jag fått ett jävla stoppljus på hakan. Någon som har ett tips på en expressbehandling mot finnar?

Efter intervjun är det ett besök på arbetsförmedlingen som gäller. Sen ska jag åka hem och kasta mig i badkaret. Har redan valt ut vilken badbomb som får göra mig sällskap. Jag har en förmåga att alltid somna i badet. Blir lika rädd varje gång jag vaknar upp av att vattnet är iskallt och jag är lika rynkig som en 90-åring... Kanske finns det en risk att drunka också? Eller visst borde man vakna om man glider ner under vattnet?

Kram

Saftigt

En sak som jag har funderat på länge är om det är någon skillnad mellan lemonad och saft? Någon som kan hjälpa mig att reda ut det hela?

För övrigt måste ju Sportspegeln vara jordens tråkigaste program. Råkade kolla lite igår när de gjorde något reportage från den där jävla daggkåpan... eller novemberkåsan kanske det heter förresten. Hur sjukt verkar inte det?

Hjälp, imorgon ska jag på intervju för ett nationalekonomjobb. Är redan nervös...

Kram

Anna

Haha... åhh, jag dansade (lite) med Anna Skipper igår!!! Träffade också darling Kim och Oswald. Det är alltid lika roligt att springa på dem.  

Är det inte väldigt trevligt när man överraskas positivt av sig själv? I morse upptäckte jag till min stora gläjde att jag ställt ett halvt glas vatten vid sängen och lagt två Treo brevid, så att jag skulle slippa att gå upp ur sängen för att bota min huvudvärk. Önskar att jag alltid vore så smart!

Kram

Smidig värre

Idag kommer höggravida syster och hennes man på besök. Jag tänkte ju laga lunch, men det är ju ett helvete att veta vad man kan använda för varor eller inte. Pastöriserat eller opastöriserat till exempel. Det står ju för fan inte på Ricotta-osten jag har köpt. Nu verkar inte min syster vara så himla kinkig med sånt där, men jag vill ju inte sabba något… 

För övrigt råkade jag säga till samma syster att de inte fick stanna för länge för att vi ska gå på fest ikväll, smooth operator liksom. Usch, nu har jag dåligt samvete. Måste lära mig att vara lite mer smidig och tänka efter innan jag öppnar min fula lilla mun. 

För övrigt började dagen riktigt bra med min hemmafrukollega, Markus, hemmagjorda lingonsylt på frukostgröten...   

Har ni en bra helg? 

Kram

Åldersproblem

Men alltså. Jag måste ställa en fråga. När ska man sluta få finnar? Jag är ju för fan 30 år och inte 15. Ungdomsfinnar liksom... tss.

Kram