Final Call

Att rensa ur kylskåpet är nog dagens tråkigaste uppgift, men det ska nog gå bra. Det är nog nästan bara det som återstår att göra innan vi åker. Hoppas att vi inte har glömt något viktigt. Jag har dock lovat mig själv att inte oroa mig, utan jag ska vara coola Honken från resans början till slutet.

Jaha gullisar. Det här blir mitt sista inlägg på ett tag. Något internetcafé ska jag väl hitta så att jag kan följa med på era bloggar och rapportera lite. Om allt går enligt planerna så är vi tillbaka i Sverige den 1 november.

Ha't gött!

KRAM

Lätt packning

Ha! Vad säger ni om att min ryggsäck bara väger 13 kg när den är fullpackad inför resan? Bra va? Imodiumen (väger ju i och för sig inte så mycket) är bäst att ha i handbagaget... haha.

Kram

Drömresa vs drömjobb

Åhh, idag känner jag mig lite låg. Det är nämligen så här. Hade vi inte åkt iväg på vår månadslånga resa så hade jag antagligen haft ett jobb nu. Ett roligt jobb! Fick nämligen ett erbjudande om att bli personlig assistent åt en tioårig kille. Tanken var att jag skulle vara med honom i skolan hela dagarna och fungera som ett extra stöd. Det hade varit perfekt! Jobbet var inte riktigt på heltid (att jobba typ 75% har alltid varit en dröm för mig). Jag skulle få jobba med människor utan att behöva jobba kvällar och helger. Jag är ju så förbannat trött på nationalekonomin och såg detta som ett gyllende tillfälle att göra något helt annat. Men det sket sig en hel hög. De ville nämligen att jag skulle börja nu och kunde inte vänta tills den första november då jag och M åter är på svensk mark. Bajs också!!! Jag får en konstig känsla i magen när det gäller resan. Tänk om den sabbar mer än den ger? Tänk om jag missade mitt drömjobb på grund av det här? Eller så är det bara resfeber. Åhh...

Hur mår ni?

Kram

Ekot

Men alltså, vad är det här med P3s egna nyheter egentligen? Varför har de valt att göra så? Jag vill ha Ekot!!!

Kram

Körtlar

Jag är inte bara en bajsmagnet utan också en kattmagnet. Ofta när jag är ute så kommer det fram katter och stryker sig mot mina ben, vilket jag inte har någonting emot. Jag gillar katter. Men en sak som jag har tänkt på är när de ”körtlar av sig” mot benen. Alltså, de ställer svansen rakt upp och gör något konstigt med rumpan. Vet inte vad de gör men det känns som att de sprutar ut något äckligt. Någon som vet om det är så, eller vad de håller på med? Eller inbillar jag mig?

Kram

Kaffedarr

Åhh, efter en dålig start på dagen med ett uselt humör (vilket kanske märktes i mitt förra inlägg :-/) så blev det en totalvändning vid lunch. Solen sken och jag blev pigg och glad. Dagen fortsatte med en mycket trevlig fika med min nyfunna vän M vid Mariatorget. Det kändes som högsommar och alla var glada. Mycket latte (och cigg)  blev det och "kaffedarret" infann sig.

Nu är det Gilmore Girls och sedan Desperate Housewives... Fram med dajmglassen!

Kram

Böcker på trottoaren

Gud vad tröttsamt det är med människor som promenerar och läser en bok samtidigt. Fan, de får väl kolla var de går. De äger ju inte trottoaren och jag har ingen lust att hoppa åt sidan bara för de vinglar omkring med en bok upptryckt i fejset. Jag skulle aldrig klara av att läsa och gå samtidigt. Jag skulle inte fatta vad jag läste och jag skulle förmodligen gå in i varenda lyktstolpe som fanns. 

Nästa gång jag möter en ”vandrande bokslukare” ska jag slå ihop boken i ansiktet på dem så att de klämmer näsan. Idag är jag visst på ett mindre trevligt humör... 

Kram

Hemma

Hemma i Stockholm igen! Inte en enda tatueringspeng fick jag. Skit också! Men jag fick en sån här istället. Naturligtvis blev jag jätteglad, men jag ska fortfarande tatuera mig när jag kommer hem från Australien. Promise! 

Annars var helgen bra. Vi har ätit, plockat kantareller, ätit, promenerat, ätit, gosat med hunden, ätit, gosat med M, ätit... ja, typ så.  

Förresten, finns det något värre än personer som hånskrattar? Min pappa är väääldigt bra på det... Grrr... Men vad vore ett besök i Motala utan ett bråk med sin käre far? 

Nu blir det påtår... 

Kram

Allram

Åhh, vad jag saknar Allram Eest!

60519-18

Är det någon som vet var han tagit vägen? Varför är han aldrig på tv längre?

Kram

Tänker för mycket

Det är ju inte helt utan anledning som jag är med i klubben ”Tänker för mycket” på Qruisern. Nu har det snurrat runt i mitt huvud igen. På bröllopet förra helgen fanns en person som jag kände förutom brudparet. Det är en tjej som jag pluggat med på högskolan för tio år sedan. Hon sa ”åhh, Henke du har ju inte förändrats ett dugg sedan vi sågs sist. Du ser likadan ut nu som då”. Jag blev faktiskt lite stött. Ja, jag vet att jag är känslig, men jag kan inte ta det hon säger som något positivt. Visst känns det bra att hon inte tycker man åldrats på tio år, men vill man verkligen se ut som man gjorde då? Gud, jag kanske är världens torrboll som inte förändrats något. Det känns i alla fall som jag mognat en del, eller har jag inte det? (Jag tycker i och för sig att kiss- och bajshumor är väldigt roligt fortfarande.) Hmm... tur att jag ska träffa en kompis och dricka lite latte sen, då får jag förhoppningsvis något annat att tänka på.

Senare idag drar vi till mina päron och stannar där över helgen. Håll tummarna för att jag får pengar till en tatuering! Vi hörs efter helgen. 

Kram

Go Kikki!

Idag ska Kikki vara med i "Du är vad du äter". Det får man ju inte missa! Tur att M är hemma och kan hålla mig i handen när jag ska kolla på Anna Skipper.

Kram

Köbildning

Finally har jag blivit beviljad a-kassa. Tjohoo! En sak mindre att oroa sig för... Nu kan jag istället oroa mig för alla flygningar som snart ska göras. Smart att åka till Australien när man är flygrädd. Jag fattar inte hur jag kan vara så intresserad och faschinerad av flygplan men hata att flyga??? 

Jag måste också berätta om de aggressiva kassörskorna i min Willys-butik. De kastar liksom med varorna och det gäller att vara på sin vakt så att man inte får en påse morötter i huvudet. Häromdagen när jag skulle köpa sköljmedel drog kassörskan flaskan i streckkodsläsaren och kastade den sedan vidare. Jag stod beredd att parera, men istället landade flaskan så illa på bandet så att korken sprack och sköljmedel fullkomligt sprutade ut över kassan och över alla mina andra varor. Kul!!! Det var bara för henne att ta fram en stor pappersrulle och så började vi torka, samtidigt som kön bakom växte. Av någon anledning så står jag där och skäms och ursäktar mig inför människorna i kön. Konstigt, det var ju faktiskt inte mitt fel!  

Kram

Galen på riktigt!

Jaha, nu är det inte långt kvar tills man är galen på riktigt. I natt har jag gått i sömnen för första gången i mitt liv. Jag gick ut i vardagsrummet och svarade i telefonen... I samma ögonblick som jag satte luren till örat så vaknade jag. Vad ska det här betyda nu då? Måste vi sätta barnspärrar på fönster så att jag inte hoppar ut, eller på ytterdörren så att jag inte vandrar ut i trapphuset naken... Har ni gått i sömnen någongång? Det känns lite läskigt tycker jag. :-/ 

Kram

Kött är inte gött!

Jag är verkligen inne i en "äcklas-av-kött-period". Vet inte vad som har hänt, men kött är inte gott längre. Jag ska bli vegetarian. Börjar idag!

För övrigt var dagens kafferep med Fru Hatt och Tennis supertrevligt! De är ju så goa båda två. Vi pratade, pratade och pratade i flera timmar. Vi såg också jultomten(!) som sprang förbi på Drottninggatan... Fattar ingenting. Varför tar man på sig tomtekläder i september? 

Kram

Kafferep

Kikki D gjorde att jag enkelt hoppade upp ur bingen imorse. Henne kan man verkligen lita på. Känner mig pigg och full av energi. Jag blir helt chockad när jag skriver de orden, men så är det. E-n-e-r-g-i, det har jag inte haft på väääldigt länge. Mitt förra jobb sög ut varje liten energidroppe ur mig och det har alltså tagit ett år att inte känna sig som en urvriden disktrasa eller ett utskitet päron.  

En ny nojja som jag utvecklat är att diskmaskinen ska gå sönder och vatten ska spruta ut över hela köket. Det är alltså med en viss motvilja som jag sätter igång den. Sedan sitter jag och lyssnar och tycker att den låter konstigt. Eftersom jag målar fan på väggen så är det bara en tidsfråga innan vi får bryta upp hela golvet och ställa in stora brummande byggfläktar i köket. Jävligt tröttsamt! 

Idag blir det kafferep med
Fru Hatt och Tennis. :-) 

Kram 

Bastkjol

Rent vädermässigt var  ju sommaren kanon! Det märkte jag om inte annat idag när jag tog på mig en jacka för första gången på månader. Det kändes skitkonstigt och trångt. Tung(!) var den också...  Vill bo där man aldrig behöver ha jacka. Vill gå omkring i bastkjol hela dagarna!

Åhh, vilket äckligt kaffe jag har gjort...

Kram 

Skåne

Jaha, då var valet över och det blev ju inte riktigt som jag ville... Det blev iallafall ett ja till trängselavgifterna vilket var en jävla tur. Men vad är det här med Skåne och Sverigedemokraterna egentligen??? I Landskrona har tydligen var femte väljare röstat på dem. *chockad*

Gäsp, jag har visst inte återhämtat mig riktigt efter bröllopet. Borde ha sovit längre idag, men kunde inte. Jag tycker att gå upp sent är mycket värre än att gå upp tidigt. Mornar är härliga! Jag får bara ont i skallen om jag sover för länge... och jag har inte några Treo kvar. Alla gick åt igår. :-/

Kram 






Hovnigning

Puh, hemma igen! Skittrött, skitbakis och skitont i benen efter nattens dansande till Kikkilåtar. Bröllopet var riktigt najs. Väldligt lättsamt och inte alls sådär trist traditionellt och stelt. Skönt! Konstigt nog så har jag inte det vanliga suget efter fet mat och godis idag utan är sugen på tjälknöl eller någon mustig köttgryta. Skumt va? 

Vi bodde ju över på herrgården där bröllopet hölls. M och jag fick det finaste rummet, Bernadotterummet. Jag förväntade mig hovnigningar hela kvällen, men tyvärr blev det inte så. Inte ens en krona eller mantel fick man. Riktigt dåligt tycker jag... 

Nu ska jag kolla på ett gammalt inspelat avsnitt av Morden i Midsomer. Skittrist, men vad ska man göra?

Kram 

 

No more utedass!

Oj, nu måste jag packa fort som fan. Snart bär det iväg till Kolmården för bröllop. Ska bli roligt även om jag är lite nervös. Vi känner ju typ inga andra förutom brudparet...

Åhh, jag är så glad också. Jag slipper
utedass under vår resa. Vi har bokat ett rum på pensionatet på ön utan att det blev några sura miner. Skönt! Nu kan jag bara slappna av och räkna ner dagarna tills vi drar. Det är bara två veckor kvar. Fatta vad lovely!!!

Vi hörs efter helgen!

Kram

Ribba

Haha... gud vad konstigt. Mötte en kille på gatan som hade en t-shirt med texten "Ribba" på. Gud vad konstigt. En sån skulle jag inte vilja ha... 

Kram 

Dumgott

Nu ska jag strax iväg på basinformationsträff på Arbetsförmedlingen. Det blir käckt... eller något. Hoppas att det inte tar så lång tid, vill ju ut i solen istället. ;-) 

På tal om något helt annat. Har ni hört talas om ordet ”dumgott”? Jag använder det ordet ofta och tycker att det är superbra. M hade aldrig hört talas om det innan han träffade mig. Han blir nästan lite irriterad när jag använder det för att han tycker det är så fult. ”Dumgott” betyder alltså att något är gott, men på ett lite konstigt sätt. Som till exempel oliver, kapris, lingondricka eller mögelost. Erkänn att det är ett bra ord?! 

Trevlig helg! 

Kram 

Rån

Haha... en sån där maskering ska jag också ha om jag rånar Svensk kassaservice någongång... får dock skynda mig innan de lägger ner alla kontor!

Kram

Marie och Madonna

Sådär ja, nu är havregrynsgröten uppäten. Då är det bara att ta tag i vardagssysslorna. Ikväll kommer några goda  vänner hit på middag... Lite stressad blir jag eftersom jag inte bestämt vad vi ska äta. Sånt brukar jag ha klart flera dagar i förväg i vanliga fall. Hursomhelst, middag betyder vin och det är ju alltid trevligt!
 
Som belöning efter gårdagens besök på jobbet så gick jag och solade solarium. Skönt! Det enda jobbiga var att volymen på radion var så jävla låg. Jag låg där och försökte höra vilka låtar som spelades, vilket inte var helt enkelt eftersom fläktarna surrade på ganska bra. Mest besviken på mig själv blev jag när jag trodde att det var Marie Fredriksson som spelades men så var det Madonna. Skäms! Fame, Kylie och Elena hörde jag dock direkt. Det kändes skönt!

Vad fan är det här nu då??? "Toppnotering för Kd" står det i DN. Jag tror jag smäller av! Grrr...

Kram


Prostituerad

Jag överlevde besöket på muppstället nr.1, dvs mitt gamla jobb. Puh, vill aldrig dit igen. Lucifer, åh förlåt, personalchefen menade jag var inte där idag. Skönt! Jag fick mitt nya arbetsgivarintyg iallafall, men personalavdelningen var fortfarande inte helt säkra på hur det skulle fyllas i. Fan vad dåliga de är! Det kommer säkert bli fler kompletteringar... Grr...

Jag får börja sälja min kropp om jag inte får pengar snart.

Nu behöver jag kramar och glass...

Kram  

Pank

Åhh, vad irriterande! Jag kommer aldrig att få några a-kassepengar! Jag skickade in ett arbetsgivarintyg till a-kassan direkt när jag blev arbetslös. Igår fick jag ett brev där a-kassan säger att arbetsgivarintyget inte är rätt ifyllt och vissa viktiga uppgifter saknas. Vad är det för jävla nolla som har skrivit det intyget? Nu måste jag försöka få tag på någon på personalavdelningen på jobbet för att få dem att komplettera uppgifterna. Snabbast går det ju om jag åker dit och ber dem fylla de saknade uppgifterna, men jag vill inte åka dit! I hate mitt gamla jobb. De är elaka där... Jag vill inte skicka pappret per post heller för då vet man inte hur länge det blir liggande innan uppgifterna blir ifyllda... Kanske är jag ett freak som måste ha koll, men jag litar inte på dem för fem öre.. och jag måste ha pengar!!!  

Bajs också. Jag har lust att bara krypa ner under täcket igen och ligga där hela dagen. Vill avskärma mig från den elaka omvärlden. Jag ska bli eremit på riktigt! Så det så! :-( 

Kram

Skål

Jag tror att jag öppnar en flaska vin så här på tisdagkvällen. Det får man va?

Kram

Hoa Hoa

Igår träffade jag min kompis A som tillfälligt var hemma i Sverige. Hon är otroligt intenstiv så det är ganska bra att vi bara träffas ett par gånger om året. Jag blir liksom helt slut efter ett par timmar tillsammans med henne. Samtidigt som jag kan babbla på ganska bra också... och babblade gjorde vi verkligen igår. Vi träffades vid Hornstull för att gå till mitt favvofik "Copacabana". På vägen till fiket tjattrade vi så mycket att vi inte hade riktig koll på läget. Hon gick rakt in i en lyktstolpe och fick världens bula i pannan (som sedan blev blå och vääääldigt vacker). På vägen från fiket pratade vi lika mycket och då var det min tur att klanta mig. Jag råkade gå rakt in i Hoa Hoa Dahlgren med en rejäl smäll. Det tog bara tvärstopp. Han är ju ganska krallig och muskulös fortfarande och stod emot min knuff väldigt bra. Jag blev jättegenerad och han blev sur tror jag. Idag är det bäst att håller mig hemma...

Kram

Trött, så trött!

Idag är jag på ett jävla humör! M har "förkylningssnarkat" i natt och tvingat ut mig på soffan. Känns som att jag inte sovit alls. För en stund sedan släpade jag min kropp tillbaka till sängen för att få någon timmas ordentlig sömn, men det sket sig ju en hel hög. Det är ett jävla liv på gården... Hundra tusen barn som stojar. Det ligger ett dagis på andra sidan innergården och jag fattar inte hur tidigt de släpper barnen för att leka? Jag önskar att jag hade några vattenballonger som jag kunde kastat ner på dem... Vill ju bara ha lugn och ro! Måste få sova!!!

Kram

Oro

Jaha, i natt har man haft konstiga drömmar igen. Inte alls hångeldrömmar med en speciell miljöpartist utan drömmar om att jag var värsta sportfantasten och utövade en mängd olika idrotter hela tiden. Jag var liksom besatt av att sporta... Haha... precis som jag är i verkligheten... ehm... ;-)

Kanske kom drömmen på grund av mitt dåliga samvete efter att ha vräkt i mig en hel påse ostbågar igår, eller så är jag på väg att bli värsta hälsofreaket, jag vet liksom inte om det än bara. 

Nu ska jag läsa "DN jobb" väldigt noga och oroa mig för att jag inte kan dansa styrdans. Jag vet att det kommer bli sån dans på bröllopet på lördag. Hilfe! Kan någon av er ställa upp som min privatlärare? Kanske ska kolla på "Dirty Dancing" när jag äter frukost...
 
Kram

Moder och utslag

Nyss ringde min kära moder och undrade vad jag önskade mig i 30-årspresent. Jag sa två saker: pengar till en tatuering på mitt ena skulderblad och Pantertanter på dvd. Hon skrek rakt ut. Inte på grund av att jag vill tatuera mig utan att jag ville ha Pantertanter på dvd...  

För övrigt så överlevde jag räkorna igår. Lite kli och utslag på armar och ben men inga svullnande läppar och annat elände. Skönt! Efter några glas vin så var jag ju tvungen att berätta om
överstrykningspennan i dammsugaren också. M är så händig och petade runt lite och vips så trillade pennan ut. Åhh, jag försökte ju i hundra år utan att lyckas få ut den. Snacka om knäckande för självförtroendet.   

Kram

Flying Doctors

Haha... åhh, "Doktorn kan komma" på TV4 nu. Härligt! Eftersom jag älskar Australien så måste jag ju även älska den serien. Hoppas att jag hinner se hela avsnittet innan M kommer hem! ;-)

Kram 

Räka

Idag firar M och jag sexårsjubileum! Först tänkte vi gå ut och äta på dyr restaurang, men ångrade oss och bestämde för räkor och vin i hemmets lugna vrå istället. Det känns bra tycker jag, även om det är dumt att äta räkor eftersom jag är allergisk. Vi får se om jag överlever... :-/ 

Helgen blir lugn. Lite planering inför nästa helgs bröllop, där M och jag ska vara värdpar. Annars ska vi bara dricka latte, bada skumbad, ligga i soffan och vräka i oss ostbågar, få ångest och sticka ut på powerwalk. Vad har ni för planer?  

Kram 

Lett å vinne

Keno-dragningen på TV4 måste ju vara världens mest onödiga program... Fan vad trist!

Kram

Eremit

Jag blir känsligare och känsligare för lukter för varje dag som går. Nu är det så illa att jag knappt kan gå vistas på en tunnelbanestation längre. Pallar inte med ”tunnelbanelukten”. Inte nog med det,  igår på bussen var det någon som åt en hamburgare med en massa lök. Åhh, jag mådde så illa. Jag fattar inte vad som har hänt? Jag har jobbat inom vården tidigare och känt lukter som heter duga, men då var det aldrig något problem. Kanske kan man träna upp förmågan att stå emot lukter igen, eller så får jag isolera mig helt. Tja, det kanske inte är så dumt. Jag är nog lite av en ”eremit light” iallafall. Gillar att vara ensam och gå runt och skrota. 

Igår var jag dock inte eremit utan träffade min kompis P för en fika. Det blev dock både fika och alkohol. Kvällen avslutades nämligen med cider på Leijonbaren. Gud vilket trevligt ställe! Jag har aldrig varit där innan, men det kan varmt rekommenderas. 

Kram

Miljöproblem

Ähh, vad fan. Nu har jag drömt om Miljöpartiets Peter Eriksson igen. Är det inte märkligt? I natt hånglade vi dock inte lika mycket som vi gjorde förra gången. Men vad är det frågan om? Någon som har en teori?

Gud vad sugen jag är på kexchoklad, trots att klockan bara är 7.45 på morgonen!

Kram

Telefonterror

Gud vad o-roligt det är att fylla i alla blanketter och papper för att få sin a-kassa... Jag har ju en massa frågor, men tycker det är skitjobbigt att hålla på och ringa och tjata. Jag har verkligen telefonfobi i vissa lägen. Känner mig så fruktansvärt underlägsen och dum. Som att jag får ställa mina frågor på nåder. Men varför ger telefonen dåligt självförtroende? Det skulle inte alls vara lika jobbigt om man kunde åka dit och snacka med dem personligen. Så fort jag får chansen försöker jag lägga över jobbiga telefonsamtal på M, men i vissa fall funkar ju inte det. Synd!  

Åhh, igår var jag sådär klantig som bara jag kan vara. Jag råkade dammsuga upp en tjock överstrykningspenna, som givetvis fastnade i röret och som jag nu inte kan få ut. Bra gjort! Ny dammsugare och allt. Den låter konstigt och funkar inte alls så bra. Jag har inte sagt något till M utan ställde bara in dammsugaren i skåpet som vanligt. Vi får se hur länge det dröjer innan jag blir upptäckt. :-/ 

Kram

Favoritpinne!

Åhh, en klar Honken-favorit! Det här måste firas! Öppna champagnen och sätt på potatisen!

Kram

Surdeg

Gud vad tröttsamt! I lördags när vi stod och hängde i baren på Lino så fick jag några mystiska fläckar på min vita t-shirt. Nu vet jag var de kom ifrån. På bardisken stod en vas med ett gäng liljor i. Det där gula inne i själva blommorna rasade ner på min axel och gav mig fina mörkgula fläckar. Inte nog med det. Jag måste ha fått i håret också för hela mitt vita örngott var gult. Hoppas att det går bort med Vanish...

På tal om annat så köpte jag en ny korsordstidning igår. Shit, vad jag ska lösa idag... Man måste ju ha något att sysselsätta sig med på dagarna. Åhh, en kompis har ansökt om friår och får svar i nästa vecka om hur det blir. Jag håller tummarna att det går bra. Jises vad vi ska diskutera Oprah, byta recept, sätta surdegar och åka till Ica Maxi  i sådana fall.

Kram


Färjekatastrof

Alltså, hur kan SVT bara sluta visa Rederiet helt plötsligt??? Skärgårdsdoktorn istället... Blää... Måste maila och klaga.

Kram

Parkbänksbaciller

Sådär ja, mår mycket bättre från förkylningen. Tror att min kropp behövde en hård natt på stan. Bakfyllan är också botad med hjälp av migräntabletter och Berocca... Känns nästan lite oförskämt att må så här bra efter en kväll fylld med shots och annan äcklig dricka.

Som ni vet vid det här laget så har jag ju bacillskräck. Igår såg jag en sak som fick mig att rysa. Jag gick förbi en kille som stod vid en parkbänk och åt en frukt av något slag när hans mobiltelefon ringde. Han hade även andra saker i händerna och var därför tvungen att lägga ifrån sig äpplet för att kunna svara i telefonen... gissa var han lägger äpplet? Jo, direkt på parkbänken... Efter ett kort samtal tar han sedan upp äpplet och fortsätter äta på det. Hjälp säger jag! Är det inte lite äckligt?

Kram

Jävla nässpray

*nys, frossa, svettningar, host, snor*

Åhh, vad det är synd om mig idag. Känner mig liten, sjuk och ynklig. Men jag är iallafall solbränd. Dum som jag var gick jag och solade igår trots att jag kände mig förkyld. Det kändes som allt blev värre efter det. Som att bacillerna frodades och blev monsterstora och tog stora tuggor av min kropp... Jag kunde inte ens sola hela halvtimman utan fick avbryta efter 17 minuter för det kändes som att jag skulle svimma, kräkas och få hjärnblödning och bronkit. 

Måste kurera mig snabbt. Vi är ju hembjudna till en kompis på Hors deuvres och bubbel ikväll och sen ska vi ju ut och dansa hela natten. Hur ska man palla det? 

Smart! Jag har blivit beroende av nässpray också. Det går ju så himla fort att bli det... och tar sån jävla tid att sluta med skiten.    

Kram

Hunken

Min blogg är helmuppig! Så fort jag försöker göra någonting så står det att bloggen inte är publicerad. Det går inte att publicera den heller, det händer liksom inte ett dugg. Jaja, jag skiter i't... Hoppas att det funkar snart.

Åhh, det gick bra på Arbetsförmedlingen. Skönt! Det enda trista var att typ alla stockholmare hade blivit arbetslösa idag och besökte Liljeholmens arbetsförmedling. Världens kö när jag kom dit! Fick en nummerlapp och satte mig ner och väntade, väntade, blev kissnödig, forsatte vänta, fick rethosta, väntade, nös och snorade, väntade, väntade, var helt galet kissnödig, väntade, sprang på toan, väntade och väntade. Till slut blev det min tur. Småsur går jag in på ett litet kontor och där sitter värsta hunken. Förlåt att vi har långa väntetider idag sa hunken. Ooh, inga som helst problem sa jag och satte mig i besöksstolen med mitt allra vackraste leende. Själva inskrivningen gick fort (tråkigt, jag ville inte gå därifrån) och jag fick några papper som jag skulle ta med mig hem och fylla i. Nu är det bara att söka jobb, dricka kaffe och lösa korsord.

När jag väntade så bläddrade jag i en utbildningskatalog från Folkuniversitetet. Det fanns inget annat att läsa tyvärr, och inte ens en kopp kaffe bjöd de på när man satt där med sin nummerlapp och glodde. I utbildningskatalogen hittade jag en rolig kurs, nämligen en BH-kurs. Kursbeskrivningen lyder: "Har du svårt att hitta en BH som sitter bra? Här kan du få lära dig grunderna i att sy din egen BH. Bland annat beräkna storlek, tekniken att sy och olika material." My God säger jag bara! Vill man inte sy en BH så finns även kursen "Sy en kappa eller cape". Undrar vilken som är roligast?

Nu ska jag sova middag.

Trevlig helg på er!

Kram






Arbetslös

Sådär ja. Idag är första dagen som jag är arbetslös på riktigt. Tidigare fick jag ju lön från mitt gamla jobb, som lite plåster på såren för de flyttade hela bygget till Karlstad. Vet inte riktigt hur det känns... En lite gnagande oroskänsla kanske. Hur lång tid kommer det att ta innan man får a-kassepengar? Hur elaka kommer de vara på Arbetsförmedlingen? Mitt liv som hemmafru är hotat och jag tror att det mest är det som oroar mig. Jag har ju mått så himla bra och det gick ju bra så länge jag hade lön, men nu funkar det ju inte. Måste ha ett kneg! 

Förkyld känner jag mig också. Febersvettningar inatt, halsont och nästäppa nu. Kul att sitta på Arbetsförmedlingen hela dagen då... :-/   Håll tummarna för att arbetsförmedlingsmänniskorna är snälla mot mig. 

Kram