Matdrama

Åhh, jag är världens sämsta hemmafru. Igårkväll gjorde jag världens största lasagne. Perfekt att frysa in det som blev kvar efter middagen tänkte jag. Det blev fyra portioner som jag stoppade i plastburkar och som jag senare tänkte stoppa i frysen. De skulle bara få stå och svalna lite på köksbänken. Givetvis glömde jag bort dem, så de stod på köksbänken hela natten. Nu ligger de i sophinken… Visst måste de väl blivit förstörda av att stå ute i rumstemperatur hela natten? Jävligt irriterande!  

Nu ska jag sura och dricka för mycket kaffe… 

Kram

Kommentarer
Postat av: Tania

Äh, du är en förtjusande hemafru *kraM*

Postat av: Tania

För att inte tala om hemmafru

2006-12-11 @ 11:18:09
URL: http://FruHattUnderJorden.blogg.se/
Postat av: Cinks

Jag vet, vi utnämner 10 december till "Lasagnens dag" för här lagades det också precis samma rätt igår kväll. Men du, jag skulle aldrig slänga flera portioner bara för att det låg framme över natten...men det kanske bara är jag? Den ska ju ändå värmas innan, tänker jag. Funkar för mig!

2006-12-11 @ 11:44:50
URL: http://cinks.blogspot.com
Postat av: Christina

Ha ha! Välkommen i klubben! Så gör jag också ibland och det är lika irriterande varenda gång. Fast värre var nog när jag glömde ett kilo nötfärs i kylen som jag SKULLE frysa in i mindre förpackningar med glömde tills det började lukta apa ;)

2006-12-11 @ 12:22:38
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Linnéa

Nämen det är klart att du inte behövde slänga dom. För rötmånad är det ju inte, även om det förvisso är en varm december..

2006-12-11 @ 13:45:14
URL: http://www.linneazerpe.blogg.se
Postat av: Flabban

Jag har många gånger låtit maten stå framme över natten och sen fryst in den. Är det dessutom vegetariskt är det nog ingen fara, det är väl kött som kan vara lite känsligt. Men du är la veggie nu eller?

2006-12-11 @ 13:48:57
Postat av: Annaa M

Är man försiktig så ska man se upp med det långsamma svalnandet i rumstemperatur. Det är då det kan börja växa saker. Det är ingen större skillnad på kött och grönsaker. Ris är t ex något av det mest känsliga som finns. Sammansatta produkter alltid lite extra känsliga.

Så för att försäkra sig mot misstag är det bäst att ställa in det man ska frysa i kylen så snabbt som möjligt. Det där att annan mat tar skada kan man glömma om man har en någorlunda modern kyl, 30 år eller så.

Jag nog ha ätit lasagnen dagen efter men absolut inte fryst in den. Jag tycker du gjorde rätt. visserligen inte rötmånad men förmodligen rätt varmt i köket efter matlagning och adventsljus...

2006-12-11 @ 14:17:44
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Malin

Skönt att höra att det inte bara är vi här hos oss som gör så där. Fast det ska erkännas att man kan komma på att det står något på diskbänken som bör flyttas in i kylen, men man låter bli av ren lathet. Varför gör man så? Det är en riktigt ruskigt dålig egenskap måste jag säga. Jag lovar att bättra mig..:)

2006-12-11 @ 16:39:43
Postat av: Anna

Jag glömmer alltid att stoppa in maten i frysen, så jag får alrig några matlådor :/ Illa illa!

2006-12-11 @ 17:20:57
URL: http://molnpuss.blogg.se
Postat av: Kotten

Jag e på din sida, Korven!

Bra att du slängde!

2006-12-11 @ 22:10:45
Postat av: Honken

Tania: Åhh, tack raring!

Cinks: Jag är så harig när det gäller sånt där. Är så rädd att bli matförgiftad... :-/

Christina: Åhh, köttfärs som luktar apa... haha, blää!

Linnéa: Jo men jag avr så rädd att den blivit dålig. Vill inte riskera att behöva kräkas... ;-)

Flabban: Japp, är veggie nu! :-)

Annaa M: Ja fy, det är sant! Svalna i rumstemperatur är ju inte heller bra. Jag är rädd att frysen tar skada om man ställer in för varma grejer... men vad vet jag... :-)

Malin: Haha... hade jag kommit ihåg det så hade jag nog masat mig ut till köket. ;-)

Anna: Visst är det väl jobbigt?!

Kotten: Haha... det känns tryggt. Man vill ju inte spy i onödan! ;-)

2006-12-12 @ 08:19:58
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: SoP

en natt tog de nog ingen skada av om ni nu inte har plus 30 inne ? jag gör aldrig egen lasagne, de sabla plattorna blir alltid hårda-trots kokning :-/

2006-12-13 @ 02:27:17
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: Honken

SoP: Ja, plattorna kan vara trista ibland! :-/

2006-12-13 @ 08:06:18
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Terjemarita

Keep up this great resource. I bookmark your site, best greetings

2009-11-20 @ 08:57:03
URL: http://terjemarita.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback