Gnäll

Åhh, nu är Honkens lilla hjärna överhettad. Har inte sovit många minuter inatt. Alla möjliga tankar har snurrat runt. Ska jag få ett jävla jobb någongång? Vad för jobb? Jag önskar att jag kunde ta den här ovissheten med lite ro och tycka att det är spännande, men jag är visst inte så bra på det. Men det är andra tankar som snurrat runt också. Till exempel vilken annan färg man skulle kunna ha på väggarna i sovrummet, vad vi ska köpa i doppresent till M’s systers barn eller att vårt källarförråd måste städas. Men det värsta av allt är den där jävla julångesten som har börjat smyga sig på. I ett svagt ögonblick lovade jag att vi ska fira jul med mina päron i Motala, men nu har jag ingen som helst lust. Vill att jag och M ska fira själva här i Stockholm med vin och pizza istället för en massa köttig julmat och glögg. Gillar ni jul?  

Kram

Kommentarer
Postat av: Anna

Instämmer med dig..man blir bara stressad av julen..julklappar till höger&vänster,massa mat som man blir tvungen att äta i 2 v efter julafton! Usch nää sen som arb.lös har man ju inte så mkt stålar..stanna hemma ni istället..pizza & vin -varför inte?? Ha det gött..

Postat av: Pernilla

Jag gillar julen men man måste ju inte göra det så himla "vanligt" och tradionellt. Det viktiga med julen är inte att man göra som man "ska" utan att man är tillsammans med människor man älskar. Man kan ju äta pizza på julafton, om man nu gillar det, huvudsaken är ju att man äter pizzan tillsammans med någon man tycker om att vara tillsammans med.

Förra året var vi helt ensamma i vår "lilla" familj och det tyckte jag först var lite trist. Jag är van ända sedan barnsben att vi alltid är mångamånga. Men det blev en underbar julafton. Vi lagade bara den maten som vi verkligen tycker om, vi hade jättemysigt med en liten tomte som kom till barnen osv. I år däremot ska alla vara hemma och det blir nästan lite krock.

Gör som DU vill och fira jul med dem DU vill fira med. Så tycker jag! Strunta i alla förväntningar och traditioner.

2006-11-27 @ 08:55:58
URL: http://pews72.blogspot.com/
Postat av: Mumin

Jag har också julstress, men gillar julen i alla fall hur kontsigt det än låter. I o med att vi har egen firma måste jag göra en jävla massa julkorgar till höger och vänster med cellofan och rosetter, ouff det är jobbigt åsså alla dessa julkort till kunder och sen är det ju familjen som skall ha också, men när allt är över och julafton och Kalle är på TV då är allt färdigt och då kopplar jag av. Ha en bra dag! Lycka till med jobbsökandet. Kram Mumin

2006-11-27 @ 09:13:50
URL: http://mumin53.blogg.se
Postat av: Tennis

Jag inbillar mig alltid att jag älskar julen och allt är så fint och mysigt. Sen på själva julafton blir det aldrig bra utan bara jobbigt.
Pizza och vin låter super bra!

2006-11-27 @ 09:25:18
URL: http://tenniscresendo.blogg.se
Postat av: Ponte

Jag brukar se fram emot julen (som den julfetishist man är), men efter kalle anka på julafton vill man bara att julen ska ta slut fort som attan och man är själaglad att det är ett år till nästa gång...

2006-11-27 @ 09:33:13
Postat av: Kim M

Det är hårt att vara hemmafru men kanske borde du lägga karriären på hyllan och inse att vid spisen är var du hör hemma.
Julen gillar jag inte. Tycker om tystnaden och mörkret men ogillar starkt att man MÅSTE göra saker. Man SKA vara snäll, glad och omtänksam. Som om jag inte är det alla andra dagar..

2006-11-27 @ 09:33:54
URL: http://kiremik.blogspot.com
Postat av: Rexxie

Har också lovat att vara hemma hos mina föräldrar i jul, och jag skulle nog hellre sitta hemma i mjukisbyxor, äta chokladpraliner och glo på TV...

2006-11-27 @ 09:37:25
URL: http://rexxie.blogspot.com
Postat av: Christina

Frågan är vad du menar med "julen" ....

NEJ - jag avskyr "julen" om du menar skyltfönster, svulstiga paket, jättegroteska julgranar, trängsel, otrevliga stressade människor, köpcentrum, bjällerklang med rockarrangemang, Robert Wells i tomteluva, utomhusbelysning som blinkar hysteriskt, recept på allt man ska göra själv till julbordet, adventsljus som måste luta i rätta vinklar ... kostnader man inte orkar med, släktbråk och bortskämda barn ...

JA - jag älskar julen om du menar lugn och ro, mys och Ella Fitzgeralds julsånger, doft av hyacint, tända ljus, duntofflor och mysiga kläder, omsorgsfullt utvalda efterlängtade paket som inte slagits in i affären, lagom julgran, sovmorgon, släkt som är vänner och bryr sig, lagom julbord ...

2006-11-27 @ 10:20:34
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Linnéa

Jag älskar julen! Mest för att jag, vallhund som jag är, får ha hela familjen samlad och alla är snälla och glada.

2006-11-27 @ 11:15:54
URL: http://www.linneazerpe.blogg.se
Postat av: Tania

Jag får migrän av bara tanken på jul :(

2006-11-27 @ 14:37:31
URL: http://FruHattUnderJorden.blogg.se/
Postat av: Malin

När jag gick hemma och var arbetslös under några månader tyckte jag att det var toppen i ungefär ett par veckor. Sedan klättrade jag på väggarna. Det blev inte direkt bättre av att snön vägra försvinna så att mam kunde ägna en massa tid åt att vara ute. Dessutom bor vi mitt i skogen så att ta en repa på stan var ibland lite långt - dyrt med bensin också när man inte har mer än A-kassa. Blä! Sen blev vädret lite bättre och det gick lättare att vara ute, men gud så trist det var. Jag har fattat hur folk kan utnyttja att vara arbetslösa. Jag blir vansinnig av att inte ha något att göra. Inte kan jag kolla på TV en hel dag heller för då mår jag dåligt över att inte ha uträttat något:/ Nu är det mycket bättre nät ag har ett jobb där jag kan sitta och surfa hela dagarna istället för att sitta hemma och surfa. Dessutom får jag ju betalt nu:)

Vi äter en bättre middag på julafton i vår familj. Det kom till efter att jag hade protesterat mot julmaten. Resten av familjen kom på att det var en bra idé att skippa julmaten eftersom det bara blir en massa över i alla fall som ingen ändå äter upp. De övriga brukar äta sill och jansson till lunch och jag brukar dyka upp till Kalle Anka när det är dags för kaffet:)

2006-11-27 @ 15:06:34
URL: http://tilia.blogg.se
Postat av: Malin

Jag ska säga att: Det blev inte direkt bättre av att snön vägra försvinna så att man inte kunde ägna en massa tid åt att vara ute.
Och: Jag har inte fattat hur folk kan utnyttja att vara arbetslösa.

Jag verkar helt ha glömt bort ordet "inte" idag:/

2006-11-27 @ 15:08:50
URL: http://tilia.blogg.se
Postat av: Honken

Anna: Japp, funderar faktiskt på att ställa in. Trots att vi köpt icke ombokningsbara tågbiljetter.

Pernilla: Låter helt underbart att fira som ni gjorde. Mina päron är så himla inrutade bara. Svårt att ändra på. Jag har till och med föreslagit att vi skulle skippa att köpa julklappar, men inte ens det gick hem. Åhh!

Mumin: Åhh, vad trist med julkorgarna. Då måste man nästan dricka lite vin samtidigt. ;-)

Tennis: Visst är det bara jobbigt när det väl är julafton. Blääää! Är inte Lino öppet istället? haha...

Ponte: haha... åhh, jag är precis som du! Är jätteglad när man får gå och lägga sig på julafton. Då är det liksom över...

Kim-grynet: Precis! Du är ju alltid go! Ja, tystnaden är skön! :-)

Rexxie: Åhh, men kan vi inte fira jul ihop istället? Mysbyxor och choklad låter underbart! :-)

Christina: Jag skulle liksom vilja fira jul på mitt sätt. Är man egoistisk då? Men det känns som att det är alltid jag som får åka till mina föräldrar och hålla på. Kan de inte komma hit istället? Jag tror att jag ska ställa lite mer krav! :-)

Linnéa: Om det bara vore den närmsta familjen skulle det vara ok. Men min elaka moster kan jag gott vara utan! :-)

Tania: Ska vi rymma? :-)

Malin: Ja, det börjar bli lite klättrar-på-väggarna-varning på mig här också nu... :-(
En bättre middag på julafton låter ju underbart. Jag mår bara tjyvtjockt av all julmat...

2006-11-27 @ 15:23:24
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag brukar gilla julen, tror jag iaf, men jag har insett att jag faktiskt har inbillat mig hela tiden, det är bara ångestframkallande :/ All julmat som ska ner, julklappar till höger och vänster, träffa tjockasläkten :/ Jag har inte tänkt ¨på en enda julklapp än då länge, så nu börjar ångesten komma krypande. Jag har noll pengar att handla för, livet som student är inte speciellt roligt. Vad är du utbildad till om jag får fråga? :)

2006-11-27 @ 17:26:47
URL: http://molnpuss.blogg.se
Postat av: Honken

har också julklappsångest... :-/
Jag är nationalekonom.

2006-11-27 @ 19:02:28
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Tania

Jaa! Vi rymmer !

2006-11-27 @ 19:41:01
URL: http://FruHattUnderJorden.blogg.se
Postat av: Honken

Tania: jag kan dra direkt! ;-)

2006-11-27 @ 21:58:03
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Ninni

Nix gillar inte jul, jag tycker att det är mysigt så här innan..men Julafton usch!!
Pizza och vin låter toppen!!

2006-11-28 @ 08:33:17
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Honken

Ninni: Mmm... ja, det skulle vara perfekt! :-)

2006-11-28 @ 09:10:34
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Fru Zophie Klon

Jag har testat pizzavarianten många jular och den är bäst!! Helst ska man hyra många filmer och ha en Alladinask och stänga av alla telefoner och tänka på blåsippor och tussilago!

Jag tror att det väntar ett bra jobb på dig det behövs människor som kan Cronbach och alla andra intressanta saker. Varför inte uppfylla några drömmar, du är så ung!

2006-11-28 @ 22:18:21
URL: http://kaxi.blogg.se
Postat av: Honken

Fru Zophie Klon: jaaa, pizzajul är bäst! :-)

2006-11-28 @ 22:54:36
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Ailovilde

This site rocks :-) Very nice! Greetings from Spain.

2009-02-02 @ 13:08:06
URL: http://ailovilde.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback